AmriFla.com

Navadna navadna modrina: opis

Titmouse: opis videzaBeseda "Boljša kot ptica v roki, kot žerjav na nebu" pozna vsakogar. Tit in resnica se lahko prilegata na dlan osebe, to je razmeroma majhen ptič v velikosti. Danes lahko ta ptica najdemo skoraj povsod.

Govorili bomo o njegovem videzu, prehrani in obnašanju v tem članku.

Opis

Skupna ptic in ptic modre joške sodijo v redu Vrapčji, tit družine, vrsta navadnih modre joške. Podobno kot drugi njegovi sorodniki, je edina razlika velikost kljuna in repa.

Modri ​​perje, rumeni in sivi prevladujejo v perju navadnega modrega. Ptičja glava je okrašena z nekakšno kapo iz sočne modre barve. Območja čela in ličnic v predstavniku družine kurca so bele, kljun vzdolž obrisa je obdan s trakovi temno modre barve. Na vratu je trak, podoben ovratniku. Zadnja vrsta te joške je siva in gladko postaja modri rep. Krila imajo sivo modro barvo, trebuh teh posameznikov je rumen.

Ženske imajo manj agresivne perje, toni prevladujejo bolj mirni. Barva, precej, rumeno-bela ali zelenkasto bela. Poleg tega je ženska manjša od moškega. moški teža je okoli 13-15 g in dolžina telesa ne presega 10-12 cm. Barva mladih moških nekoliko dimmer kot pri odraslih.

Za razliko od preostale vrste, navadna modra kravata zelo ljubi petje. Njen glas je melodičen, ptica je zelo aktivna in mobilna.

Habitat

Običajni azur lahko najdemo skoraj povsod. V vseh evropskih državah, razen na Islandiji, je naseljena mrtvica. Živijo na vzhodu, v Aziji, v Rusiji in celo v Afriki. Tits zelo redko tantala od kraja do kraja, raje vodi sedentarni življenjski slog. Poskuša se naseliti blizu vodnih teles, na gozdnatem območju.

Te ptice so izredno nepretrgano. Pozimi ptica ostane v bivalnem prostoru sposobna preživeti celo ostro zimo. In tudi, hišo v mestnih parkih in trgih, tam po sprehodih ljudi ostanejo ostanki hrane, ki se hranijo na podlaketih.

Nedavno so se gnezdice navadnih joške začele srečevati tudi na svetilkah in prometnih znakih. Ptice so prisiljene prilagoditi sodobnim življenjskim pogojem, zlasti ker je krčenje gozdov današnji glavni problem.

Narava azure

 • Opis temperamenta joškeNarava navadnega senčnika se lahko imenuje zvonik in kurčast. Začnite bitke za ozemlje, se pripravite na boj z drugimi predstavniki aviarne, npr. Vrabci.
 • Najpogostejši konflikti so v času zakonskih iger. Moški se obupno borijo za najljubšo žensko med seboj.
 • V razmerju do moškega je mišica zelo radovedna. Ona opazuje ljudi, vendar ne izgubi pozornosti in previdnosti.

Kaj azur jedo?

Titmouse in zima pležejo človeško oko s svojim svetlim perjem. Vendar pa po statističnih podatkih umrejo 9 od 10 joški v hladni sezoni. Razlog je v tem, da so te ptice toplokrvne in da za normalno delovanje termoregulacije navadni anesteziologi potrebujejo več hrane v zimskem času.

Znano je, da so joške insekticidne, tj. Glavna prehrana teh ptic so insekti, kot so:

 • muhe;
 • muhe;
 • kobilice;
 • kobilice;
 • gosenice;
 • deževniki.

Kaj Feed FeedPoleg žuželk se jedo joške sveža zelenjava, sadje in jagode. Joške, naselili v bližini kmetijskih zemljišč kmetov, pomaga ohraniti pridelek od invazije na neutrudnim in škodljivih žuželk, ki uničujejo pridelke.
Pozimi sočutni meščani hranijo ptice, ki živijo v mestnih trgih in parkih. Vendar pa je treba vedeti, kaj je mogoče hraniti ptice te pasme in kaj lahko škoduje organizmu, ki je na pernate lepote.

Kaj naj nahranijo joške pozimi?

Vsi vedo, da ptice raje jedo zrnje in sončnično seme. Tits so zelo všeč sončnično seme in mast, ki se ne sme obdelovati, to je sveže.

 • Niti slano, niti še bolj prekajeno slanino pticam ni mogoče kategorično.
 • Na seznamu prepovedanih izdelkov lahko tudi ocvrto hrano. Tits lahko lepijo kos nekaj praženega, to pa lahko škoduje ptičji jetra.
 • Svež črni kruh ni mogoče kategorično obravnavati, od tega na azurnem vrtinčenju črevesja.
 • Ne morete obravnavati predstavnikov te vrste s proso, vsebuje toksične, škodljive snovi, ki škodljivo vplivajo na ptičje organizme.

Proso lahko hranite in celo potrebno.

Reprodukcija modrih oči

Spolno zorenje predstavnikov te vrste se pojavi na koncu prvega leta življenja. V tem trenutku ptica začne aktivno išče par. In v tem času moški začnejo deliti ozemlje. Lastni "moški" stražno in nesebično. Tujci se takoj izgonijo z ozemlja.

Moške joške imajo svoj poseben ples za poroke. Izbira "dama ljubezen", moški, fluffed krzno in ventilator rep se pritisne ob tla in se dotika noge ples. Plesu nujno spremlja živahno in melodično petje. Ženska mora s soglasjem odgovoriti, potem pa se par začne peti skupaj.

Kjer ti joške zgradijo gnezdoGnezdi se praviloma usedejo v votlinah dreves. Nepogrešljiv pogoj je višina votline: 2-4 metra nad tlemi. Tako bodoči starši poskušajo zaščititi svoje potomce pred nevarnostjo. Če votlina ni dovolj široka, starši razširijo vhod tako, da oskrbijo les. Sama gnezda je zgrajena iz prožnih vej, mehke trave, mahovine, najdene perje in živalske volne. Samo pri ženskah sodeluje pri izgradnji gnezda.

Te majhne ptice so sposobne dvakrat vzrejati piščance v eni sezoni. Zakol se proizvaja v prvih dneh maja in konec junija. Na dan ženske postavlja eno jajce, vsa jajca so 7-10 kosov. Na videz so to majhna jajca s kremno lupino, z rjavimi impregnacijami.

Piščanci se izlijejo po 14 dneh od začetka inkubacije jajc. Mama skoraj nikoli ne zapusti gnezda brez nadzora, moški prinaša krmo ženski.

Če so piščanci ali jajca v nevarnosti, starši poslušajo zvoke, ki so podobne zvijanju kače ali brenčanje rosišča Aspen. Tako prestrašijo sovražnike.

Nestlings so rojeni slepi in goli. Postopoma postajajo zaraščeni, potem se pojavijo pravi perje. Po 13-15 dneh se piščanci odpoveste samostojno, skrbijo zase brez pomoči staršev. Ženska in moški se pripravljata na videz novega potomstva.

Znano je, da so joške monogamne. Z enim partnerjem so sposobni živeti več let in včasih celo celo življenje. Pričakovana življenjska doba navadnih modrih las je 10-12 let.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com