AmriFla.com

Kakšne vrste ptic: njihova imena in opis

Kakšne so ptice na zemlji?Naš planet je naseljen z milijoni različnih ptic. Vsi so lepi po svoji poti, edinstveni in uporabni ter živijo na celotnem ozemlju naše dežele. Če želite informacije o vsaki vrsti krila v enem članku, seveda, ne bo uspelo. Toda poskušali bomo izvedeti vse najbolj razširjene in zanimive predstavnike te skupine.

Najlepši

Vsaka ptica je čudovita na svoj način, vendar obstajajo tudi tiste, ki so nedvomno standardi elegance, lepoto in svetlost.

 • Najmanjše pticeUpošteva se najnaprednejša in plemenita ptica na svetu zlati fazan. To je resnično čudovito bitje. Ženski zlati fazani niso izredni, moški pa so priljubljeni in ljubljeni vsi rejci in ljudje, ki jih zanimajo okrasne ptice. Njihova domovina je Kitajska, kjer se namesto svojega plemenitega imena imenujejo te ptice precej preprosto - zlato piščanec. Njihovo svetlo perje, ki pokrivajo celotno telo, so lahko različne barve, rep je zelo dolg in ima zanimive vzorce na njem.
 • Mavrični toukani spadajo v družino žolčnih piščancev in niso le najlepši, temveč tudi največji predstavniki, saj lahko njihova teža doseže kar 40 kilogramov. Habitat za mavrične toucane je Mehika in Kolumbija. Njihova posebnost je velik kljun, ki je skoraj več kot sami. Njegova dolžina lahko doseže dvajset centimetrov.
 • Kljub nenavadnemu videzu, mrtvi konci še vedno priznane kot zelo lepe ptice. Njihova zanimiva barva, vključno s črno, belo in rdečo barvo, izgleda zelo lakotična in privlačna, ptice pa so zelo ljubke in zabavne. V zračnih ovinkah te vrste ne morejo storiti zaradi nezmožnosti dovolj visokega vzpenjanja, ampak čez morje, ne več kot deset metrov, letijo zelo hitro. Poleg tega so mrtvi konci lepi plavalci in potapljači. Največ jih je registrirano na Islandiji. Neverjetno, na enem otoku živi šestdeset odstotkov vseh predstavnikov teh ptic.
 • Krila modri jaj pobarvan v plemeniti modri barvi, ki je zelo lepa. Na čelu ptice je majhen pokrov perja. Najdete jih v ZDA in Kanadi. Kljub privlačni zunanji komponenti, jajci niso najbolj mirne ptice. Pogosto rob in uničijo gnezda drugih krilatih, da bi izkoristila njihova jajca. Značilna lastnost obnašanja modrih jajc je njihov nenavadno glasen glas, ki ga uporabljajo za neverjetno močan jok - opozorila, da je nevarnost zelo blizu.

Najbolj nevaren

Močna krila, spretnost, močne tace, dolge kremplje, popolno slišenje in pogled - vse te vrste so nagradili plenilske ptice. Seznam imen ptic, ki so najnevarnejši in se borijo za njihov obstoj na vse možne načine, pa tudi lov, ki ni slabši od velikih plenilskih živali, izgleda tako:

 • Ptice, ki ne letijoKrunski orel, živi v Afriki, je najnevarnejši predstavnik krilatega. Ima nenavadno ostro oko, njegove tace in kremplji so tako močne, da lahko ptica lovi živali, ki so petkrat večje od sebe. Prehrana kronskega oreha vključuje antilope, lisice in opice.
 • Čeprav Afriške ušesne gojilnice Za večino del in so lovilci, so zelo velike in agresivno, tako da, če hočeš paket lahko napad precej veliko žival, nato pa je malo verjetno, da pobegniti.
 • Južnoameriški Harpy, živi v Južni Ameriki, ni samo zelo nevaren, ampak tudi lep. Njeno srebrno perje in značilno greben na glavi dajejo ptiču veličasten videz. Hrani na anteaterih, opicah, pokvarjenjih, ne prezira jedo plazilcev, pa tudi drugih ljudi.
 • Filipinski orel ima zanimiv videz in poleg tega je simbol Filipinov. Ni le zelo močna ptica, ampak še posebej redka. Njegova dnevna prehrana vključuje opice in majhne sesalce. Filippinski orlovi skrbno ščitijo država, ki je njihova domovina in so navedene tudi v Rdeči knjigi.
 • Najtežji orel se šteje Steller`s. Ime mu je dalo snežno belo perje, ki pokriva zgornji del krila. Lovi majhne živali in ribe, vendar včasih omogoča, da poje po mraku.
 • Filin, morda najpogostejše plenilske ptice na zemlji. Teritorije, ki jih naseljujejo, so precej velike. Lahko si ogledate orelske sove v Evropi, Aziji in Severni Afriki. Te ptice lovijo ponoči, njihove žrtve pa so nevretenčarji, majhni sesalci in ribe.

Ptice brez letenja

Najpogostejše pticeVsi vedo, da so tudi takšne ptice, ki ne morejo vstati v zrak. Na srečo to jim vsaj ne preprečuje udobnega življenjskega sloga in občudujemo ta bitja. Obstaja več razlogov, zakaj nekatere ptice ne morejo leteti, tako kot vse druge ptice. Prvi razlog je v premajhnih kosteh in odsotnosti kobilice, drugi pa je, da je masa nekaterih ptic prevelika za letenje.

Vsi poznajo ptico noja ne ve, kako leteti, vendar je odličen tekalec zaradi svoje dobro razvite muskulature in dolgih nog. Treba je opozoriti, da je to največja ptica brez letenja na zemlji. Nojna krila so urejena precej primitivno in imata ohlapno strukturo. Čeprav je bila krila razpona in lahko doseže več metrov, to ni dovolj za dvig telesa v zrak, katerega masa se giblje od sedemdeset do petdeset kilogramov.

Emu podobno kot zgoraj opisane noje, a še manj. Njihova masa lahko doseže le petintrideset kilogramov, višina ptice pa je približno dva metra. Emu je precej dober tekač, ki lahko pospeši do petdeset kilometrov na uro. Zakaj ne morejo leteti? Dejstvo je, da so krila te ptice zelo majhne in slabo razvite. Zanimivo je prisotnost majhnih krempljev na koncu vsakega krila. Kljub nezmožnosti skrivanja pred plenilci v zraku se emu odlično zaščitijo pred mnogimi nevarnostmi s pomočjo močnih nog in ostrih krempljev.
Cassowaries tudi precej velika in njihova masa lahko doseže 60 kilogramov. Posebna značilnost je svetla barva glave in vratu, ki dajejo ptici precej nenavaden in hkrati privlačen videz. Območja, na katerih živijo, so v Novi Gvineji in nekaj avstralskih otočkov. Na drugem mestu zasedajo velikost, dajejo prve noje.

Skupaj cassowaries neagresivno in poskusite ostati stran od ljudi in krajev, če pa jim približate preveč tesno, bodo ptice aktivno brani, in storilec niso velike težave, saj ne povzroča veliko truda, lahko kazuar ubiti napadalca, s svojo kogot- Bodog na nogi. Na srečo, trk med človekom in ptice to veliko ne zgodi tako pogosto.

Zunanja komponenta ptice nandu zaradi njih so videti kot noje, vendar pa so tudi njihovi videz znatne razlike. Glava je bolj okrogle oblike in perje so veliko lepše od noje, nekatere pa so bele barve. Nandu se lahko pohvali ne le z močnimi nogami, zaradi česar razvijajo hitrost do šestdeset kilometrov na uro, ampak tudi s svojo sposobnostjo kopanja precej velikih ribnikov.

Kiwis, resnično, edinstvena ptica. Zelo je majhna, z dolgim ​​kljunom, z rafalnim perjem in s smešnim načinom gibanja. Akutni vid se ne more pohvaliti te vrste, vendar pa je njihov sluh in občutek vonja na nadmorski višini.

Najmanjša

Raznolikost predstavnikov ptic je neverjetna. Lahko so enako veliki kot noji, ki tehtajo sto petdeset kilogramov in zelo majhni, nekaj gramov.

 • Ptice plenKolibri - najmanjša ptica na svetu. Njegova dolžina je največ šest centimetrov in tehta le nekaj gramov otroka! Živijo izključno na Kubi in se raje nahajajo v gostih gozdovih. Toda ne samo, da videz in velikost čebelnjaka vplivata na našo zavest. Njihovo telo je zelo nenavadno. Dejstvo, da je presnova je kolibri v zelo, zelo hitro, saj da bi se za velike rezerve energije, da preživijo dan, mali zbrati nektar iz več kot tisoč cvetov. Kids kolibriji jesti vsakih sedem minut, sicer pa so postali veliko šibkejši in ustaviti njen razvoj.
 • Tehta kratki petelin le šest gramov in dolžina telesa je osem centimetrov. Ta vrsta živi v Avstraliji in polni vse gozdove evkaliptusa.
 • Zaradi svoje majhnosti kraljev ljubeznivo imenovano severno kolibrijo. Dolžina telesa je rahlo manj kot deset centimetrov, otroci pa tehtajo približno sedem gramov. Kljub majhni velikosti je ta vrsta zelo trdna. Korolki lahko preživijo težko vreme in lahko dobijo hrano v najtežjih pogojih. Te ptice so zelo srčane in na glavi zaključijo svojo sliko. Petje kraljev je nenavadno, a hkrati zelo lepo.
 • Ogry kolibri resnične lepote. Poleg tega je to edina vrsta, ki jo lahko opazimo v Rusiji, na otoku Ratmanov. Glavni habitat za kolibri je gozd Severne Amerike.
 • Rojen kolibar največji predstavniki te vrste. Dolžina telesa je dvanajst centimetrov. Barvanje je zelo privlačno in svetlo. Te ptice živijo v Braziliji.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com