AmriFla.com

Ptič iz družine sokolov

Družina sokola je ptičica plenČlovek je bil vedno zainteresiran za divji svet žive narave. Manil s svojimi skrivnostnimi in še posebej nevarnimi prebivalci, njegovimi neznanimi skrivnostmi, očarljivo naravo. Predatorji predstavljajo posebno grožnjo človeštvu

. Te živali in ptice ne dajejo časa za razmislek, hitro in odločno ukrepajo. Dogaja se, da je ptica neškodljiva in ne more škoditi, vendar ni tako verjela, da jo zdravimo.

Zveri divje in plenilske narave živijo po svojih zakonih. Ta zakon deluje v našem svetu in vsi vemo: "Kdor močnejši preživi." V enakem boju s plenilcem je zelo majhna verjetnost, da bo oseba zmagala.

Ptica plenilcev sokolov

Ptič iz družine sokolovCelotno življenje človeka občuduje ptice, ki pripadajo družini sokoli, in okoli 60 vrst ptičevih plinov. Toda občutek občudovanja prinaša z njimi in jih lovi. Torej, v nekaterih državah te ptice zaščiteni z vsemi organi kazenskega pregona. Najredkejse ptice družine sokolov so Mauritius Kestrel, po svetu je okoli 10 ptic te vrste. Obstajajo tudi takšne vrste, ki so bile izgubljene v našem svetu, na primer plenilske ptice družine Falcon Karakar. Zdaj bomo obravnavali najpogostejše in najbolj znane ptice družine sokolov:

  1. Gyrfalcon.
  2. Peregrine Sokol.
  3. Cheglok.
  4. Derbent.
  5. Običajni pejček.

Grachet

Ptič iz družine FalconNajvečja družina Sokol je sok. Če sokol selec krila od 85 do 140 cm, nato pa jastreb pridejo do 165 cm. Vendar pa hitrost je slabše sokol selec. Je odličen plenilec. Ko je sokol najde svoj plen, da leti na njej od zgoraj, in klofuta v glavo s svojimi kremplji. Ko je sokol blizu konca, je zlomi vrat ekstrakcije in udari glavo velik kljun. Barva je bela, in daleč od vsake druge proge.

Te ptice so zelo skrbi za svoj dom, zato se ne morejo spopadati s seboj na tujcu na svojem ozemlju, ne da bi gledali, da je sovražnik večji.

Vtičnica mora ustrezati naslednjim standardom:

  1. Imeti odprt prostor.
  2. Biti javno dostopen.
  3. Prisotnost vode v bližini.

Dogaja se, da gerfalti zasedajo gnezda svojih prednikov. Kot gnezdo v gnezdu ni nič, samo če je nekaj, potem perje ali kosti. Ker je plenilec, lahko koplje iz plena razpršijo v bližini gnezda.

Peregrine Sokol

Ptica iz družine Falcon-Peregrine SokolNjegova distribucija je po vsem svetu, razen za huljenje severno od Antarktike. Ta plenilska ptica družine sokola zaseda eno od prvih mest pri hitrosti leta. Znanstveniki so dokazali, da lahko sosedski sokol pospešiti pri letenju do 350 kilometrov na uro. Take hitrosti ni mogoče primerjati s hitrostjo drugih ptic.

To precej velika družina Falcon ptica roparica, dolžino lahko doseže do 55 cm, pri čemer ima razpon kril 85 do 125 cm. Sokol ženski tehta okoli 1 do okoli 1,5 kg pri samci tehtajo približno 500 gramov.
Ima precej močno telo, veliko masivno prsno košaro, ki je očitno za ptice iz družine sokola. Mišice so čvrste in dobro vidne. Dobro razvite tace in z upognjenimi močnimi kremplji in ostrim močnim kljunom. Barva ženske in moške ni drugačna. Vrh ptic je včasih siv bel s trakovi, vključno s krili, razen nasvetov, in del nad repom. Konci na krilu so črni.

Svetlobni trebuh, z različnimi odtenki. Na prsih so pestrinski obliki v obliki kapljice. Rep je srednje velikosti, zaobljen. Na spodnji strani je rep črn in bel trak je mogoče izslediti. Glava je siva in vrat je bela ali svetla. Oči velike in črne. Masiven kljun in masivni žeblji so pobarvani v črni barvi. Njegovega plena je udaril kljun in tace, kljun ima zobe na kljunu, ki mu pomagajo pri lovu. Mladi sokolovi sokoli niso enako barvi kot odrasli. Ob pogledu na osebo Obstaja občutek alarma, da razen glasnega jokati.

Cheglock

Ptice - družina sokolovOd bratov Peregrine Peregrine Cheglock se razlikuje v majhnosti. Razširijo se v Rusiji.

Enkrat na leto ženska položi jajca konec pomladi v količini od 3 do 5 kosov. Barva jajc je približno rjavkasto rdeča. Velikost ima povprečno jajce od 5 do 6 cm. Obdobje inkubacije je približno 1 mesec. Papež prav tako sodeluje in včasih nadomesti žensko. Prvič, ko so se rodile ptice, mora biti ženska ogreta, hranite pecelj. Drugi staršec v tem času leti na lovu v 25 km v iskanju hrane za svojo družino. Ko ptiči mesec in pol, lahko naredijo svoj prvi let.

Izgled je nekoliko drugačen od vrste girfalcona, ima dolge usmerjene krilce in koničast rep za razliko od sokolskega sokola. V razponu kril lahko doseže do 90 cm. Hrbet je siv, trebuh je skoraj belo s temnimi pestrinami. Polovica nog ima svetlo rdečo barvo. Cheglok lahko prepoznamo z belimi lica in temnimi brki na temni glavi.

Derbnik

Družina FalconKo je letalo v letu, ga je zaradi svoje manevrske sposobnosti zlahka zamenjati s pogoltom na nebu. Razširjen je po celotnem ozemlju Ruske federacije. Za primerjavo je majhna ptica, razpona kril je od 50 do 70 cm temno, širok pas na koncu repa in svetlo rdečih krempljev. Lov lahko gre ne samo za ptice, ampak tudi za majhne glodavce in žuželke.

Običajni pejček

Ta ptica plen ima največje območje v Srednji Evropi. Na ozemlju Ruske federacije ta vrsta živi večinoma na severu. Valilna jajca padejo junija. Barva jajc je približno rjavkasto rdeča. Velikost ima povprečno jajce od 5 do 6 cm. Obdobje inkubacije je približno 1 mesec. Oče tudi sodeluje in se zgodi, nadomešča žensko.

V velikosti majhen pokrovček ni večji od goloba. V razponu kril je okoli 80 cm. Posebnost Malega Kestrelja je, da lahko visi v zraku, da napada majhne glodavce. Ekstrakcija na dan je lahko več kot ducat miši. Značilne značilnosti so videz svetlo rumene noge in črne kremplje.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com