AmriFla.com

Redke in ogrožene vrste ptic, vključene v rdečo knjigo

Rdeča knjiga Rusije - v njej so vstopile pticeUvaja se Rdeča knjiga redke in ogrožene vrste

živali, ptice in rastline. Ta knjiga je bila ustvarjena za ohranjanje in pošiljanje informacij o redkih vrstah bodočim generacijam, tako da se lahko ohranijo te vrste živali in ptice.

Zdaj vzemite objektivne podatke iz knjige, ki je bila izdana leta 2001.

Vnesite:

  • ime redkih vrst;
  • opis;
  • mesta, kjer živijo;
  • fotografije.

Rdeča knjiga Rusije je razdeljena na tri oddelke, ki so vpisana:

  • ptice;
  • vrste živali;
  • žuželke.

V Rusiji živi in ​​razmnožuje 1334 vrst ptic, v rdeči knjigi pa je vpisanih 111 vrst ptic. Veliko jih živi izključno v drevesnicah, rezervah.

V zadnjih petdesetih letih je uničilo 1/4 vseh znanih vrst ptic, 11% preživelih pa je na robu izumrtja.

Članek opisuje 10 vrst redkih in ogroženih vrst ptic, katerih opis je v Rdeči knjigi.

Mandarina rac

Najmanj redke ptice, ki živijo na ozemlju RusijeRace se štejejo za redko vrsto. Tehtajo od 400 do 700 g. Dolžina kril je 21-24 cm. Ptice živijo v regijah Sahalin in Amur. V Ruski federaciji je zdaj 15.000 parov rac. Samci imajo svetlo oranžne perje. Prebivalci živijo na zapuščenih gorskih jezerih in rekah, saj rake popolnoma plavajo in vodijo na vodi.

Če jih primerjamo z drugimi vrstami rac, sploh ne marajo, se potopijo samo, če so poškodovani. Počivajo, raje sedi na skalah in veje dreves. Jesti semena, alge, želodce. Ampak, če je ta hrana majhna, potem lahko jedo školjke, ribja jajca. Ko race zarijejo jajca, se piščanci izločijo v enem mesecu.

V Rusiji so racje izumrle zaradi dejstva, da rakunski psi, lisice in rakunci uničijo gnezda. Lov na to vrsto je zdaj prepovedan.

Roza pelikan

Redke in ogrožene vrste pticPelikanci se usedejo blizu reke Volge, na otokih Martynyachy, Yeisk plju, Tuzla. Ptice se nanašajo na vrsto, ki umre, vpisana v rdeči knjigi. Te ptice ulovijo ribe s svojimi kljunami. Telesna dolžina moškega znaša do 1,85 m, razpon kril pa je do 3,8 m. Pelikanci se ne potapljajo, temveč kljunu preprosto potopijo z vodo in zgrabijo ribe.

Število ptic se zmanjšuje zaradi uporabe pesticidov, ki od Zemlje padajo v rekah in morju. In njihova paleta se tudi krči, ker ljudje izlivajo vodo. Pelikanci se zberejo v pakiranjih in skupaj lovijo ribe. Prav tako pridejo na gnezdilišče z jato, nato pa tvorijo paro in pomnožijo. 2-3 dni ženska pleta gnezdo, moški pa izvleče travo in jo prenese v kljun do ženske. Piščanci se pojavijo iz jajc 26 dni. Odraslejo 70. dan po rojstvu.

Filin

Ptice, navedene v Rdeči knjigiTo je največja ptica družine sova. Njihov razpon kril do 1,9 m. Imajo veliko dolžino 60-75 cm telesa, perje je večinoma rdeče barve in odtenki oker, oranžne oči, in nad njimi, "obrvi" iz dolgih peres. Teža 3-3.2 kg samic in samcev 2.1-2.7 kg. To je plenilci spijo čez dan, in ponoči lov na miši in druge glodavce, polže, majhne ptice. Vsaka sova ima določeno ozemlje, kjer lovi.

Lovci uporabljajo sove, da ujamejo zajce, jerebice. Res je, da so sove same lahko nevarne za ljudi. Zelo hitro spustite sove, takoj po vzletu lahko polnijo s polno hitrostjo. V Rusiji se število ptic postopoma zmanjšuje.

Majhen labod

Labodovi živijo samo v Rusiji. Imajo razpona kril do 1,95 m. Imajo dolžino telesa 1,15-1,27 m, tehtajo 4-8 kg. Labodi imajo snežno belo perje in črni kljun. Včasih hranijo na travi, jagodah, krompirju ulovite majhne ribe. Ko se labodovi obrnejo na tri leta, najdejo par, s katerim ne delijo celotnega življenja. Swan gnezdi so nastavljene na suhih, suhih hribih, včasih gnezdi, ki jih je prejšnji par pustil, uporabljajo drugi par.

Mladiči iz mesa iz jajc v mesecu, nato pa jih ledi pripeljejo do ribnika. In piščanci začnejo leteti čez 45 dni.

Trenutno Ruska federacija poskuša obnoviti število ptic. Prav tako so jih prinesli v Rdečo knjigo.

Rdeča nogica ibis
Izginjanje pticPtica je bela z bledo rožnatim perjem, noge rjavkasto rdeče, okoli očesa ptice je rdeča senca. Kljun je čren in na glavi je greben, ki se spušča na vratu. Ibis se naseljuje v Daljnem vzhodu. Na Japonskem so bile ptice razglašene za izumrle. V Rusiji je bil leta 1990 zabeležen par Ibis. Ni jasno, ali so v Ruski federaciji zdaj ptice. Glas kot krokarna vrana.

Ibisy živi v bližini preplavljenih rek, ulovijo ribe in plazilce. Ko je ibis star 2 leti, izberejo par, s katerim živijo vso svojo življenje. Ko ženka položi jajca, jih izmenično obkrožita oba starša. Po 28 dneh jajca izlijejo iz jajc. Ibis je tudi v mednarodni rdeči knjigi.

Oatmeal Yankovsky

Ptice veljajo za ogrožene vrste po vsem svetu. V Rusiji je bila ptica vidna na jugu Primorskega Kraja pri vasi Hasan, vendar je verjetno zdaj izginila v Rusiji. Vzrok za izumrtje ni na primernih pogojih na gradbiščih gnezd, na primer pri zgorevanju suhe trave. Dolžina telesa je 15,3-16,4 cm. Krilo pri moških je 7,2-7,8 ​​cm, pri ženskah pa 6,8-7,2 cm.

Ovseno moko leti od kraja do kraja, zbira v jatah in skupaj lovi žuželke. Živijo v stepi, zgradijo gnezda na vejah drevesa in na tleh. Gnezdi so narejene iz trave. Ženske ležijo 4-5 jajc in jih inkubirajo. Ko se pojavijo piščanci, jih napaja moški. V enem letu, dve generaciji piščancev.

Ovsena kaša je enaka velikosti kot navadni vrabci. Zgoraj je telo ovsene kaše rjavkasto, od spodaj je lažje, na prsih - obliž kestenskega senca.

Steppe Kestrel

V knjigi Rdeče pticeKestrel se naseli na jugozahodu Rusije in na jugu Siberije. Ti plenilci, lovijo žuželke, se zgodi, da jedo škorpije. Kestrelci se zbirajo v pakiranjih in lovijo v stepi. Včasih se zgodi, da spomladi postanejo mali glodalci. Ptice, ki so 1-2 let, poberejo par, se pomnožijo in naslednje sezone imajo druge partnerje.

Dolžina telo 29-33 cm kestrels, in razpon kril od 58-75 cm, teža 90-180 g samci in samice 135-210 ptic gnezdijo v globinah skale v hribih. Ženska koplje luknjo v tleh, da bi ustvarila gnezdo. Jajca se iz jajc izloči po 28 dneh. Starši začnejo nahraniti piščance in v 28 dneh mladiči odletijo iz gnezda. V zadnjem času se je količina padcev močno zmanjšala, saj jedo žuželke, in v kmetijstvu je običajno uporabljati pesticide za odpravo insektov. Menijo, da so ptice ogrožene.

Avdotka

Navedeno v rdeči knjigi RusijeTa ptica ima velike izrazne oči in dolge noge. Telo je dolžine do 45 cm, širina krila pa je 80 cm. Letenje zelo redko pluje, le če je v nevarnosti. Večina časa ptica hodi na njene dolge noge. Med dnem počiva mlada ženska, ki leži v senci, in nočni lov na miših, polžah, kuščarjih, žabah. V aprilu ženska gradi gnezdo na tleh in položi 2-3 jajca.

Avdotka živi v puščavah in stepah. V bližini Volge in ob vznožju Altai. Na zgornjem delu telesa ima sivo rdeče perje, ki imajo rjavkasto črne trakove, od spodaj pa telo kremno obarvane. Krmiljenje in muharjenje perja sta popolnoma modro-črna. Ptice se ne zavijejo v čredo, raje živijo same.

Morski orel Stellerja

Orlance se redko vidijo zunaj Ruske federacije, šele ko pridejo v zimo. V Rusiji živijo na polotoku Kamchatka in obalah Ohotskega morja. To je največja in najtežja vrsta orlovega poddružina. Orlan lahko tehta 9 kg. Orlan je bil imenovan zaradi svojega bela povprečna krila. Ti plenilci lovijo velike ribe, zelo priljubljene lososa. Poleg tega lahko orli ujamejo zajce, arktične lisice, tjulnje, včasih pa tudi mrčesa. Živijo blizu obale blizu morja, gnezdi pa se zbudijo na vrhu dreves.

Orlovi so zelo previdni, komaj ne pridejo v stik z osebo. Zaradi tega ni jasno, kako se ti plenilci razmnožujejo.

Spoonbill

Rdeča knjiga RusijeSpoonbill ima belo perje in kljun, ki se na koncu konča, podobno kot kavelj za sladkor. Žlindre so nekoliko krajše od čaplje. Barva nog in kljunica žličk sta črna. Dolžina telesa je do 1 m, njegova teža je 1,2-2 kg. Razpon kril je 1,15-1,35 m.

Trenutno je nekje na 60 parov ptic. Vrsta izumre zaradi dejstva, da je po izvalitvi jajc za 1 leto 60-70% umrl mlad, in celo ptice začeli vzrejati, ko se obrnejo 6 let in 5 mesecev, in živijo 10-12 let.

Spoonbugs naselili obale svežih rek in jezer, krmljenje z ribami, žuželkami in žabami. Zdaj jih najdemo le v rezervah.

Zaključek

Na Daljnem vzhodu živi veliko redkih vrst zaradi dejstva, da obstaja številne rezerve. Zdaj so vse vrste ptic, navedene v rdeči knjigi, zaščitene s strani države.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com