AmriFla.com

Razmerje med ribami in velikimi sesalci

Riba je zaljubljenaRiba je zaljubljena ena izmed najbolj neverjetnih bitij, ki živijo v prostranem morju. S pomočjo hrbtne plavuti, ki se je v času evolucije preoblikovala v poseben sesalec, je praktično vse svoje življenje na telesu »mojstra«. Ribe, pritrjene na dobrotodne kitove in delfine, želve. Tudi krvoločni morski psi spodbujajo tem bitjem, da svoje telo uporabljajo kot vozilo. Včasih jih lastniki ribiških plovil vidijo na trupu pomorskega prometa.

Značilnosti živali

Značilnosti živaliNarava je zagotovila to bitje neverjetno prilagodljivo zmogljivost. Ker v strukturi rib brez plavalnega mehurja, ki je odgovorna za regulacijo potopitve na različnih globinah, je ustvarjanje prisiljeno pritrditi na velike sesalce (kitove, delfine, morske pse) z uporabo sesalca. Na ozemlju Ruske federacije obstajata dve vrsti teh bitij: morski pes in navaden zaljubljen. Živijo v morjih Južne Primorye.

 • Stuck - majhna riba, povprečna velikost je 30 cm, včasih pa so posamezniki dolžine do 1 metra. Ustvarjanje vključuje do razreda raysperms, družine Perciformes.
 • Telo, ozko in sploščeno s strani, ima drugačno obarvanost: od rjave do modre barve.
 • Narava, obdana z ribami - sprijaznjena s sposobnostjo, da spremeni svojo barvo, da bi odvračala pozornost plenilcev, ko se sam zatakne.
 • Oblika ribe lepljiva, pravi o prirojeni hitrosti in aktivnosti. Kljub dejstvu, da ima žival potencial za samostojno življenje, to ne poskuša za to. Sesalec, ki je oblikovan iz hrbtne plavuti, omogoča, da se zlepijo z velikimi morskimi organizmi in se gibljejo skupaj z njimi.
 • Usta, v katerih je mogoče videti veliko število majhnih zob, so velike in spodnja čeljust rahlo izstopa naprej. Vodja tega ustvarjanja je sploščena oblika.
 • Porazdelitev celotne vrste se razteza na morja tropskega in subtropskega pasu. Vendar pa včasih plujejo na plavanju na območju zmernih zemljepisnih širin.
 • Strokovnjaki so opazili, da je bitje pogosteje pritrjeno na sesalce (moški in ženski).
 • Potomci začeli svoje življenje in pridobi sposobnost, da se držijo živali, dosegla velikost 5-8 cm telesa. Kot vozilo mlade dame izberete Blowfish, morski polži ali spironoga Picasso.
 • Ribji prilipali ne jedo le ostankov jedi "mojster" hrane, ampak tudi lahko filtrirajo skozi škrge plankton in mikroskopske žive organizme.

Na opombo!

Trenutno znanih je le 7 vrst to zanimivo bitje. Shark Remor je najbolj priljubljen družinski član. Ime je dobilo zaradi posebne ljubezni do nevarnih plenilcev.

Razmerje med zaljubljenimi ribami in morskimi psi

Riba in morski pesNekateri ljudje sploh ne uporabljajo sesalcev in svobodno plujejo na zgornje plasti toplega morja. Vendar pa se pogosteje trudi, da bi poiskali "mojstra", včasih se plezajo v škrge velikih sesalcev. Ker je morski pes v dolgem času v močni povezavi s plenilcem, pozabi, kako obstajati brez biološkega vozila.
Na opombo!

Znanstveniki so izvedli eksperiment, kjer so poskušali ugotoviti, kako se bodo ribe, odvzele iz običajnega mesta na telesu morskega psa, obnašale. Rezultat je bil obžalovanja vreden: lomljenje začne pomanjkanje kisika in postopoma umre. Izkazalo se je, da je v simbioznem odnosu z morskim psom ribe, ki se držijo truda, izstrelilo zrak skozi svoje lastne škrge.

Pogosteje kot ne, jate teh bitij so pritrjene na trebuh nevarnega plenilca, ki to dejansko ne opazuje in ne doživlja nobenega neugodja. V notranjosti sesalca so pločevinke, ki so bile spremenjene v času razvoja brez priznanja. Ta naprava je podobna horizontalnim žaluzijam v obliki.

Zataknil se je na želvoKo se ribica premika sama, je sesalec v mirnem stanju in skoraj ne izstopa, ko gleda na bitje. Ko se živali pridružijo morskemu pasu, so komore delno napolnjene s kisikom med gladko površino telesa in napravo. Vakuum vam omogoča, da držite "mojster" brez uporabe mišičnega napora. Veliki sesalci (morski psi, kitovi) so dovoljeni, da so na telesu teh bitij, ker jih slednja odstranijo nevretenčarskih parazitov.

Zanimiva dejstva o obliki spoštovanja

 • Na Madagaskarju nekateri ljudje uporabljajo bitje kot živo kljuko, ko lovijo želve. Ko vabo vržemo v vodo, jo takoj sesemo do predmeta in ribiči zlahka vlečejo veliko žival v lupino.
 • Preizkusi so bili izvedeni za določitev moči sesalca. Med poskusi s pomočjo palice je bilo mogoče dvigniti predmet s težo 18 kg. Za večje obremenitve se več oseb uporablja skupaj. Sposobnost sesanja na živali je tako velika, da se bo raztrgala in ne spustila predmeta.
 • Ime iz antične grščine prevaja kot "tisti, ki ustavi ladje." Dejansko je po zgodovinskih tomes, Mark Antonij v bitki pri Cape Actium ni mogel upravljati svojo ladjo, ker je veliko zaljubljen, zaljubljen do dna, je bilo težko premakniti.
Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com