AmriFla.com

Koliko mačka lahko živi brez vode in hrane

Kaj storiti, če mačka ne želi jesti?Privlačne prave so trdno uveljavljene v človeškem življenju. Postali so družinski člani, tako da če je žival na gladki stavki, se mnogi sprašujejo, kako mačka lahko živi brez hrane. Prav tako se lastniki pogosto sprašujejo, zakaj ne jedo, koliko mačka lahko naredi brez vode, kako popraviti takšne situacije in ali obstajajo kakšne nevarne posledice za zdravje hišnega ljubljenčka.

Vzroki za odpoved živali iz hrane ali vode

Najbolj nenavaden dejavnik pri zavračanju mačke iz hrane je prostovoljna stavka gladke zaradi samočiščenja. Veterinarji so večkrat izrazil mnenje, da lahko žival čuti potrebo po začasni prekinitvi hrane. V tem primeru mačke ne hodijo dlje časa, običajno začnejo jesti po 1-2 dneh.

V tem primeru se ne zanašajte na ta razlog, če je hišni ljubljenček prenehal jesti za samočiščenje, potem ostane miren, njegovo obnašanje je normalno in ni znakov slabosti. Poleg tega je še nekaj drugih razlogov, na katerem žival ne želi jesti:

 1. Močno stres. Lahko se premika, gre za veterinarja, prihod velikega števila gostov, strah in številne druge dejavnike.
 2. Drastična sprememba prehrane. Nove prehrane ali krme je treba postopno vnašati v hrano za mačke. Strokovnjaki priporočajo podaljšanje procesa spreminjanja hrane vsaj teden dni. V nasprotnem primeru lahko žival zavrne.
 3. Svetle spremembe podnebje pogoji. Ponavadi se to nanaša na vročino, z ostrim segrevanjem mačka ali mačka zavrača hrano zaradi enostavnega zadrževanja. Živali potrebujejo samo vodo v tem obdobju.
 4. Slabo ravnanje z živaljo. Pogosto mačke zavrnejo jesti, potem ko jih mojster pokliče na žival ali poskuša doseči kakršen koli nadzor. Koliko zavrnitve hrane bo trajalo v časovnem obdobju, je odvisno od narave hišnega ljubljenčka.
 5. Aktiviranje spolni instinkt. Mačke v vročini in preden lahko zavrnejo jesti zaradi neizpolnjenega instinkta razmnoževanja. To je običajen postopek, v tem obdobju živalim potrebuje le vodo.
 6. Mačka se je razbolelaPoškodovana ali vroča hrana. Primarno opekline mačke, kadar jeste hrana, lahko povzroči stalno nepripravljenost za jesti iz določene sklede. Hišni ljubljenček se boji, da bo jedo iz te posode še enkrat poškodovalo njega. Z razvajeno hrano je vse jasno brez komentarja.
 7. Fizična bolezen zaradi razvoja bolezni. Skoraj vse bolezni, hišne ljubljenčke ne želijo jesti. To je normalno, vendar zahteva zdravniški pregled za pravočasno zdravljenje osnovne bolezni.

Zaradi vseh teh razlogov samo 7 zahteva hiter odziv lastnika. Prav tako je vredno posvetiti 1 in 4 dejavniki zavrnitve prehranjevanja. V drugih primerih stanje hišnega ljubljenčka ne bi smelo povzročati panike, njihovo vedenje je normalno, morate le odpraviti negativne dejavnike ali čakati na trenutek poslabšanja instinktov mačke. Še vedno je treba upoštevati redke, a mogoče možne razloge za zavrnitev hrane iz hišnih ljubljenčkov.

Redki razlogi za neuženje

Če sumim, da je vpliv teh dejavnikov, če žival brez hrane, ne kaže nobenih znakov slabo počutje, hkrati pa ohranja dobro zdravstveno stanje. Tako razlogov samo 3:

 1. Narava hišnega ljubljenčka.
 2. Vir vir hrane tretje osebe.
 3. Poslabšanje lovskih instinktov.

Zadnje dve točki se lahko združijo v eno - mačka je že nekdo pojedla. V enem primeru hišne živali lovijo ptice in miši, v drugi pa nekje zunaj hiše. Če žival preprosto pokaže značaj, potem lahko zavrne jesti samo zato, ker je prepovedano spati na mizi ali izostriti kremplje na vratnem pokrovu. Takšen prikaz gladkega stavka za dolgo časa ne traja, vendar ne gre za hišne ljubljenčke, morate samo počakati. Če gre za vprašanje zavrnitve piti, je to bolj nevarno.

Živalsko ogrožajoča zavračanje pijače

Organizem Mačka, kot kateri koli sesalec, vsebuje veliko vode. Zavrnitev pitja govori o resnem stresu, slabosti živali ali neprimernosti vode. Koliko mačk lahko živi brez vode? Zdravniki pravijo, da ne več kot 2 dni. Pravzaprav je odvisno od stanja hišnega ljubljenčka, njegove teže, pasme, temperature okolja.

Voda je bolj pomembna za življenje mačke, ki ne more piti za en dan, lahko resno škoduje zdravju živali. Če morate živeti z živaljo v vroči regiji, mora imeti lastnik dobro razvito navado gledanja količine vode, ki jo porabi njegov hišni ljubljenček.

Kako dolgo lahko mačka brez hrane?
Vprašanje je: koliko mačk bo preživelo brez hrane, je redko zanimanje lastnikov pred mačjo stavko za lakoto. Ne bojte se - mačke delajo brez hrane za en teden. Če žival ne jedo 1-2 dni, to ne sme povzročiti panike, če je hišni ljubljenec dobro. Obstajajo primeri, ko so mačke preživele brez hrane približno mesec dni.

KittenPravilo 1-2 dni brez panike ne velja za 3 kategorije živali:

 • mladiči;
 • mačke, starejše od 8 let;
 • oslabljeni hišni ljubljenčki.

Kritičnost zavrnitve hrane pri mladičih, starostih ali oslabljenih živalih

Koliko mladičkov bo preživelo brez hrane - to je povsem drugačen čas. Najmanjša lahko traja 12 ur. Pomembno je, da ne pozabimo, da je hrana za njih tudi voda. Rok za preživetje novorojenčkov je 20 ur brez hrane. Živali, stare 1-2 mesece preživeti brez hrane do 2 dni.

Hišni ljubljenčki po bolezni tudi zahtevajo blizu pozornost, še posebej, če je slabost povzročila izčrpanost. Za njih obdobja zavrnitve živil ne bi smela biti več kot en dan. Daljša stavka za lakoto zahteva posvetovanje z zdravnikom.

Tudi za živali, starejše od 8 let, njihov čas. Kako dolgo bo takšna mačka živela brez hrane? Zdravniki kažejo obdobje 3-5 dni. Again, to je odvisno od prvotnega zdravstvenega stanja hišne ljubljenčke. Vsekakor pa morajo starostne mačke, kot so mladiči, nameniti več pozornosti zavračanju hrane in vode.

Potrebni ukrepi za reševanje življenja mačke

VeterinarČe opazimo, da žival ne jedo ali pije, potem je treba poskusiti določiti vzrok. Kite je treba nujno mliti od brizge (brez igle) vsakih nekaj ur. Zavrnitev vode živali katere koli starosti zahteva tudi posebno pozornost. Če je bilo več kot en dan, potem je vredno nalivati ​​hišnega ljubljenčka iz brizge in nujno pokazati veterinarju.

Pri živalih od šestih mesecev do osemnajstih let, čas zavrnitve hrane za dan, ne sme povzročiti panike. Če je žival dobro, potem je dovolj skrbno preučiti možne razloge za zavrnitev hrane in odpraviti verjetne negativne dejavnike. Očitno slabo počutje živali zahteva zdravniško pomoč po enem dnevu. Še posebej, če mačka ne želi piti.

Eden izmed načine Preverite, ali je hišni ljubljenček zdravljen. Od svojih najljubših izdelkov, mačke redko zavrnejo, čeprav malo, vendar bodo poskusile v primeru dobrega počutja. Prav tako je mogoče povečati število dobrin, da bi se žival vrnili.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com