AmriFla.com

Ptica z ognjenim repom je navadna preusmeritev!

Bird redstartObičajni ponovni začetek je majhen ptič, pripada družini vrabcev. Se šteje za najlepšo mestno ptico, poleg tega pa lahko naredi zelo lepe zvoke. Hrbet je siv ptica, ter stranice in trebuh rdeča, rep ptica ima zelo svetlo perje rdeče barve, kot so požar, od tod tudi ime ptice.

Mere in videz ptice rdečega starta

Povprečna velikost navadnega Redstarta je približno 10 centimetrov. Teža ptice je precej majhna in v povprečju le 20 gramov. Razpon kril redstart srednje velikih redstartov je približno 25 centimetrov. Ženske ptice imajo navadno temnejšo barvo kot moški. Ta vrsta ptic ima svojo lastnost, v skladu s katero jih je mogoče zlahka ločiti od drugih predstavnikov - Redstart večkrat zapenja rep, nato pa zamrzne.

Habitat

 • Predstavniki te družine se večinoma prodajajo v Severni Afriki in Evropi. V Rusiji jih lahko najdemo po celotnem evropskem delu, vendar so bili tudi primeri, ko so bili srečani v Transbaikaliji in v Yakutiji.
 • Redstart se rad živi predvsem v iglavastih gozdovih in izrecno izbere najbolj udoben gozd in se sploh ne reši. Redstart ima svojo lastno posebnost - se nikoli ne bo ustalila poleg predstavnikov te vrste. Ker se bodo ptice naseljevale drug proti drugemu, moški se bodo med seboj nenehno borili, dokler eden od njih ne bo premaknil.
 • Redstarts se ne gnezdijo, večina ptic se naseli v drevesni votlini. In prav tako radi živijo v mestnih parkih, kjer ljudje tvorijo ptice.

Življenjski slog in kot jesti

Rdeča krila rdečih začetkovPredstavniki te vrste ptic letijo na njihove habitate navadno sredi spomladi. Prvi, ki vedno letijo izkušene moške in po njih pridejo ženske in mladi moški. Za najboljša mesta se moški med seboj borijo. Po zasedbi kraja samice začnejo graditi gnezdo. Po tem muci zaščitijo ulovljeno mesto in čakajo na prihod njihove ženske.

Po prihodu samice začnejo opremljati gnezdo in v njih ležijo okoli šest jajc, nato pa jih inkubirajo. Po nekaj tednih se začnejo pojavljati piščanci. Naslednji mesec po izkrvavitvi jim starši piščancev prinašajo hrano.

Da bi se krmili, rdeče barve uporabljajo hrano za različne žuželke in majhne pajke, ki jih lahko najdemo na tleh ali drevesih. Včasih pa tudi v zraku ujamejo žuželke. Lovijo na svoj plen, redstarts jih vzamejo na varno mesto, ponavadi gnezdo. Da se žuželke ne pobegnejo od njih, jih omamijo ali odtrgajo svoje okončine.

Poleg žuželk, Redstart lahko hrani tudi različne gozdne sadeže in sadje.

Ko se rdeče barve ne morejo prehranjevati sami in njihovi potomci, Morajo leteti v Afriko. Leteče ptice večinoma v temi.

Reprodukcija
Redstart na drevesuDrevesa pri pticah se pojavljajo, kot sledi: moški in ženski sedita skupaj na drevesni veji. Moški začenja doseči svojo žensko, medtem ko začne močno potegniti krila in proizvesti različne zvoke. Če ženski ljubi svojega fanta, potem leti z njim in postane družina. Če pa mu ni všeč moškega ali gnezda, ki ga je izbral, jo takoj zapusti.

Nestlings v redstart se navadno pojavljajo pozno pomlad. Mladiči so rojeni slepi in gluhi. Moški se ukvarja s prehranjevanjem družine, saj ženske varujejo svoje piščance.

Moški pogosto imajo več družin naenkrat, in prisiljen je, da jih vse hrani. Čeprav to počne z vsako svojo družino na različne načine, nekomu leti bolj pogosto, nekoga pa popolnoma pozabi na letenje.

Piščanci v nekaj tednih poizkušajo priti ven iz gnezda, po približno mesecu pa že opravijo prvi let. Ko piščanci začnejo leteti, že začenjajo iskati hrano.

Takoj, ko poročeni par ptic sprosti vse svoje piščance na svobodo, takoj začnejo ustvarjati nove in tako naprej v svojem življenju. Mimogrede, pričakovana življenjska doba v povprečju v rdečem stanju je deset let.

Odnosi z ljudmi

Te ptice radi postavijo jajca v gotovih gnezda. Torej, če bo mesto za njihovo stanovanje na vrtu, se bodo z veseljem umirili tam. Za ljudi, ki so sosedje, bodo imele veliko koristi, saj jim bodo pomagale znebiti različnih škodljivih žuželk. Taki predstavniki vrste se običajno imenujejo - redstart vrt.

Zanimiva dejstva

 • Redstartovi navadni imajo zelo lep glas, ki ga pojejo ves dan.
 • Ta vrsta ptic deluje le dneve, čeprav se leti na dolge razdalje raje izvajajo v temi.
 • Če ptica živi v ujetništvu, se pogosto travmatizira, zato prvič kravato krila. V ujetništvu je pričakovana življenjska doba ptic daljša kot v naravi.
 • Po rezultatih leta 2015 je bila razglašena za ptico leta v Rusiji.
 • Obstajajo časi, ko redstart napade svoje razmišljanje.
 • Kukavci želijo, da svoje jajce položijo v gnezda redstart, in jih nato poskrbijo za svoje piščance kot svoje.
 • Predstavniki redstart pozvani sami, saj raje živijo samostojno in oddaljene od lastnih sorodnikov.
 • Redstarts ne želijo dolgo časa biti na soncu, prav tako pa ne radi rad dež.
Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com