AmriFla.com

Hitri vlak "peregrine sokol": opis, največja hitrost

Hitrost vlakaSapsan je sodoben hitri električni vlak, ki ga proizvaja nemška družba Siemens. Pridobili so jo z Ruskimi železnicami in začeli delovati leta 2009. Podobno ime je dobil vlak v Rusiji, v prvotnem viru pa zveni ime Velaro RUS. Prav tako lahko omenite, da je "Sapsan" med svojo službo spodvig ustvaril blog in stran na Cvrkutati.

Od kod prihaja ime vlaka Sapsan?

Vlak je bil poimenovan po Saharskem sokolu: lov, lahko doseže hitrost do 322 km / h. Tudi za družino Falcona je to velika redkost. To ime najbolje odgovarja za najhitrejši vlak v Rusiji.

Tehnične specifikacije

"Sapsan" ima številne razlike od drugih vlakov v družini Velaro:

  • dovod zraka na strehi;
  • lahko deluje pri zelo nizki temperaturi;
  • Salon je večji od evropskega partnerja za 30 m.

Dolžina Sapsa je 250 m, število vagonov je 10.

Avtomobili so popolnoma klimatizirani, hodniki so široki in med odhodom ni drobljenja. V vlaku odlična hrupna izolacija - to pomeni, da ostali potniki v udobnih stojnicah ne bodo poškodovali.

Največja hitrost Sapsana

Kakšna hitrost je peregrin sokNajvečja hitrost, ki jo Sapsan lahko razvije, 350 km / h. Medtem ko je dovoljeni hitri kazalnik na ruskih železnicah 200 km / h. In samo na Mystic Bridgeu je dovoljeno povečati hitrost na 250 km / h. Na progi Moskva-Nizhny Novgorod, od Petushki do postaje Vyazniki, je dovoljeno pospešiti le do 160 km / h. Na dan "Sapsana" je 6 krožnih potovanj.

Trajanje potovanja

Letalo Moskva-Sankt Peterburg Letalo Sapsan od 3 ure 40 minut do 4 ure 10 minut. Vse je odvisno od števila postankov na poti. Dolžina proge Moskva-Nizhny Novgorod traja 3 ure 55 minut.

Razlike v gospodarstvu in poslovnem razredu

Najprej se morate osredotočiti na ceno. Stroški vozovnice v ekonomskem razredu se gibljejo od 2 406 do 3 600 rubljev, potovanje v poslovni razred pa bo stalo več kot za več - 4 750-6 680 rubljev.
Seznam storitev, za potnike poslovnega razreda in razlike v ekonomskem razredu;

  • Poslovni razred ponuja popolnoma brezplačen Wi-Fi, medtem ko bodo potniki gospodarskega razreda morali plačati.
  • Vsak sedež v poslovnem razredu je opremljen z električno vtičnico, v ekonomičnem razredu pa lahko zadovoljite le dva za celoten avto.
  • V poslovnem razredu so na voljo številne storitve: sveža stiskalnica, higienski set, vročo kosilo, ena služba alkohola, čaj, sveža kava, veliko pijač, različne igrače in zabava za otroke. V ekonomskem razredu manjka vse to.

Priporočljivo je, da vnaprej kupite vozovnice v približno 60 dneh, potem pa lahko znatno prihranite. Cena potovanja na osebo je 1900 rubljev.

Nezgode med delovanjem vlaka Sapsan

Hitrostni vlak Peregrine SokolSokolovi srebro so sposobni razviti veliko hitrost in, seveda, so bile nesreče. Vedno v nekaterih medijih ga je poimenovala White Death. Eden od glavnih vzrokov incidentov je bil pomanjkanje prehodov skozi železnice in visoke hitrosti. Zaradi nemotenega gibanja v primerjavi z drugimi vlaki pešci ne morejo vedno pravočasno opazovati svojega pristopa.

Toda v številnih primerih je bil vzrok navadno človeško neprilagojenost in kršitev pravil prečkanja poti. V prvem letu vlaka je umrlo približno 20 ljudi. Celo ob upoštevanju izvedenih varnostnih ukrepov v obdobju 2010-2011. To je vključevalo: gradnjo ograj vzdolž železniških zavojev, opremljanje krovov s posebno signalizacijsko opremo, patruljiranje zaščite nevarnih območij. Do danes je odstotek nesreč izjemno visok.

Kaj je vagon-bistro?

Kljub kratkemu trajanju potovanja, mnogi potniki lahko postanejo lačni. V ta namen je bil ustvarjen bistro avtomobil. Nahaja se v središču vlaka, v avtomobilu št. 5. Tu se lahko popolnoma sprostite in se sprostite s skodelico čaja ali kave, vzamete majhno količino alkoholnih in brezalkoholnih pijač. In tudi za lahka prigrizek, so na voljo različne vroče jedi, prigrizki in sladice. Ljubitelji trapeznichat za občudovanje lepih slik, lahko ostaneš bližje oknu. Avto je opremljen z desetimi mizami blizu okna. Če se ne nameravate zadrževati in prišli samo, da bi imeli prigrizek, potem obstaja dva števca bar.

Potniki z zdravstvenimi težavami ali preprosto ne želijo zapustiti svojih sedežev, lahko zaposlene v Sapsanu vedno kupujejo in jim prinašajo hrano ali pijačo.

Glavna prednost hitrega vlaka Sapsan za potnike je: hitrost, tišina in udobje. Kljub visoki stopnji tragičnih dogodkov, povezanih s svojim gibanjem, je na vrhuncu priljubljenosti. Na splošno lahko rečemo, da je hitri vlak "Sapsan" ena najhitrejših in najprimernejših možnosti za selitev iz enega mesta v drugega.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com