AmriFla.com

Največje ptice: kakšni so opisi različnih vrst

Opis največjih ptic na svetuPtice so resnično edinstvena bitja, ki nas navdušujejo s svojo lepoto, milino, milino in breztežljivostjo. Toda na svetu so tudi predstavniki krilatih, ki presenečajo z njihovo velikostjo. Njihove razsežnosti so čudovite in v tem članku bomo pozorni na največje ptice, ki živijo na planetu.

Največje ptice na svetu

Zdaj na svetu je od 9.300 do 10.070 vrst ptic. Med te velike sorte ptic bomo upoštevali le nekatere, zlasti velike posameznike:

 • Seznam največjih ptic na svetuArheopteryx.
 • Imperial Penguin.
 • Morski orel Stellerja.
 • Bustard.
 • Sivi žerjav.
 • Curly pelican.
 • Stork.
 • Črni vrat.
 • Labod.
 • Andski kondor.
 • Albatros.
 • Cassowary.
 • Noj.

Katera je največja ptica na svetu? Naslov največje ptice zasluženo prejme noja, ker lahko njegova masa doseže kar sto in petdeset kilogramov! Prej so bili noji šteje eno vrsto z EMU in Rea, toda kmalu se znanstveniki odločili, da dodeli te veličastne ptice v ločeni skupini, in zdaj sove so edini člani njihovih lastnih vrst.

Višina noja se spreminja od enega do pol do dva metra, vendar so znanstveniki in raziskovalci spoznali večje posameznike. Dobro znano in nedvomno zanimivo dejstvo je, da njeni možgani kljub svoji veliki velikosti ne presegajo velikosti orehov.

Moč trupov je zelo dobro razvit, kar jim omogoča, da dosežejo sedemdeset kilometrov na uro pri vožnji. Druga značilnost je enakomerna porazdelitev nojevskih perja nad njihovim telesom. Zanimiva je struktura tacov dveh prstov, ki je prav tako dovoljena, da ptica stoji na nogah in se hitro premika.

Presenetljivo je, ko mati položi jajca, je moški jih začne inkubirati. Poleg tega oče ne zapusti svoje družine tudi po njegovem izvalju in je tesno vključen v vzgojo in varstvo njegovih otrok. Treba je opozoriti, da so nojevi, če ne neustrašne, zelo pogumne živali, ki bodo varovale svoje potomce na ceno svojega življenja.

Noji jedo skoraj vse, vendar v vsakodnevni prehrani prevladujejo žuželke. Nekateri ljudje mislijo, da so nojevi tako strahopetni in neumni, da bi skrili glave v pesek, ko se nevarnost približuje. To je daleč od primera. Hrabre ptice takoj hitijo storilcu in zaščititi se s pomočjo močnih tač in ostrih krempljev.

Druga največja ptica na svetu

Opis druge največje kazuarske pticeIme te vrste v jeziku Papuancev zveni kot "cassowary". Te ptice, imenovane "roga glave", živijo v Novi Gvineji in Avstraliji.

Cassowaries ne morejo leteti, vendar so odlični tekmovalci. Njihova višina lahko doseže meter in osemdeset centimetrov. V redkih primerih so zoolozi uspeli določiti ptice, katerih višina je dosegla dva metra, masa pa je presegla šestdeset kilogramov.

Cassowaries raje ostati proč od ljudi in naselij, skrivnosten način življenja in se raje globoko naselijo v gozdu. Na srečo nas ptica ne napada prvič, ker njeno kremplje lahko ubije osebo od prvega udarca.

Vendar je prišlo do več primerov napadov s kašarji, vendar je bilo to izključno zaradi razlogov samoobrambe, zaščite njihovega ozemlja ali ptic, želje po zaščiti njihovih piščancev.

Kljub temu, da je prehrana prevladuje kazuar rastlinske hrane, predvsem sadja, ne zanemarjajo teh ptic in živali, hrane v obliki majhnih živali in žuželk. Občasno, gazetje pogoltnejo majhne kamenčke, ki so potrebni za predelavo hrane.

Največji morski psi

Značilnosti največjega kraljevskega albatrosa morskega dnaV začetku dvajsetega stoletja so znanstveniki začeli podrobneje preučevati morske ptice in zlasti albatrose. Kot rezultat, je bila celotna vrsta razdeljena v dve skupini: Amsterdam in Galapagos.

Največja je upoštevana kraljevski albatros. Težko si je zamisliti, vendar se obseg njegovih kril lahko razlikuje od treh in pol do štirih metrov! Tudi ptica je precej velika, približno enajst kilogramov.

Zanimivo je, da se albatrosi ne uporabljajo za bivanje na enem mestu in ljubezen do potovanja po vsem svetu. Da bi bolje krmarili, gradijo gnezda kot neke vrste znake za navigacijo.

Gnezdo in vzrejo piščancev so izključno na otokih Nove Zelandije, in največja kolonija je na otoku Otago. Starost teh ptic je zelo enostavno določiti, ker za razliko od drugih krilatih bratov njihovo perje ne zamrejo s starostjo, ampak, nasprotno, razširi.

V svetu je veliko legend in mitov, v katerih so omenjeni albatrosi. Pomorščaki iskreno verjamejo, da je srečanje z albatrosom slab znak, ker se te ptice obravnavajo vremenske napovedi in nevihte.

Največji leteči predstavniki
Opis največje plete ptice Andskega kondorjaLjudje so vedeli za obstoj Andskega kondorja leta 1555, ko so potovali v gorah. Presenečeni so bili, kako visoko so gnezdi teh krilatih ljudi: višina, na katero lahko gnezda gnezda doseže sedem tisoč metrov.

Te ptice so plenilci in njihova sposobnost, da se dvignejo na veliko razdaljo od Zemlje, omogočajo kondorjem, da pazijo na svojo žrtev za milje okoli. Krilca teh neverjetnih bitij dosežejo tri in pol metra.

Posebnost zgradbe ni močne mišice v prsnem košu, zato pretepanje kril ni tako pogosta kot v drugih ptic, ki omogoča Andska Condor ne izgubljati svojo energijo, lebdi na zračni tok, in v celoti osredotočiti na proizvodnjo.

Ta vrsta, tako kot drugi jastrebi, ne zanemarja prehrane. Lahko letijo za zelo velike razdalje. Na primer, če ptica ne more najti plen blizu, potem lahko z lovom premaga več kot dvesto kilometrov.

Črni brest

Značilnosti črne fretboardIme mu je dobil zaradi barve njegovega perja, ki je temno rjava. Razpon kril je lahko približno dva in pol metra, masa odraslih pa dvanajst kilogramov.

Habitati mrhovinarjev so južni del Evrope, Severna Afrika in tudi Srednja Azija. Presenetljivo je, da so njihovi jajca opazni z razdalje treh kilometrov, zahvaljujoč njihovi nenavadno oster pogled. Zanimivo je, da so črni jajca tiste ptice, ki nimajo pojma o občutku sorazmernosti.

Lahko jedo toliko, da ne morejo leteti kasneje. Ampak gnezdi v mrhovinih so presenetljive v njihovem obsegu: lahko so več kot tri metre v premeru in en meter v višino. Ptice jadrajo svoje hiše na visokih drevesih, na istem mestu in rastejo piščancev.

Prebivalstvo teh ptic nenehno raste ker sta njihova velikost in sposobnost vzpenjanja visokih dreves, zavarovali ptice in jim odvzeli sovražnike.

Curly Pelican

Opis ptic kodranih pelikanovŠteje se za najmanjšega predstavnika družine pelikanov. Težko si je predstavljati, težo nekaterih posameznikov pa lahko doseže dvajset kilogramov, dolžina njihovih kljunov pa je en in pol!

Kljun je glavno orodje pelikana za pridobivanje hrane, saj s svojo pomočjo ptica lepo ribarijo. Neobičajno dejstvo je, da kljub skoraj konstantnemu bivanju v vodi ta ptica popolnoma neprimerna za potapljanje.

Iz tega razloga pelikani lovijo izključno v plitvih vodah. Ta predstavnik ptic je tudi glavni junak v mnogih mitih in legendah. Poleg tega pa tudi muslimani razmišljajo o skodnih pelikanih svetih živali.

Sivi žerjavi

Značilnosti evrazijskih žerjavovSo skoraj najpogostejši predstavniki žerjavov in število posameznikov stojijo na častnem drugem mestu. In tudi sivi žerjavi zasluženo štejejo za eno najvišjih ptic.

Njihova rast lahko doseže malo manj kot dva metra, in ko plujejo, je razpona krila dva metra. Presenetljivo je, kako sta starodavna krila. Pojavili so se takoj po izginotju dinozavrov, to je pred približno sedemdesetimi milijoni let.

Nikomur ni skrivnost, da se žerjavi pojavljajo v mnogih pravljicah ruskih in armenskih ljudstev. Kot smo že omenili, so sivi žerjavi zelo pogosti in najdemo na vseh ozemljih na svetu, z izjemo Antarktike in Južne Amerike.

Največji in najlepši

Vsaka ptica je dobra na svoj način, vendar med njimi so tudi tisti, ki so tiho prepoznani kot najbolj privlačna in elegantna.

 1. Opis največjih in najlepših pticLentje so nedvomno čudovita bitja, ki so simbol zvestobe in ljubezni. Poleg tega so ena največjih ptic. Največja med vsemi vrstami labodov je nebesni labod. Njegova teža lahko doseže dvanajst kilogramov. Kljub plemenitemu in elegantnemu videzu so labodi zelo močni. Njihov muskulaturo se razvija tako dobro, da lahko ti krilci tirajo na tisoče kilometrov.
 2. Drofa je največja pletena ptica, poleg tega pa ima nepozaben videz. Njegova masa doseže dvajset kilogramov, zato je težko predstavljati, kako krila ptice lahko dvignejo tako težo. Zato se drsnik vzame čudno, hkrati pa teče.
 3. Morska orla Stellerja ni samo precej velika in nedvomno lepa, temveč tudi najpametnejša ptica na svetu! To upravičuje njihova zmožnost zapomniti vse svoje piščance in sposobnost načrtovanja lova. V zraku ptice ne morejo biti dolge, le trideset minut, preostanek časa pa preživijo na tleh in drevesa.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com