AmriFla.com

Koliko živih beljakovin v divjih in domačih razmerah

Življenjska doba proteinovProteini popolnoma živijo v naravi in ​​doma. Življenjska doba proteina je lahko drugačna. Na prvi pogled se morda zdi, da je pri glodavcih, ki živijo doma, pričakovana življenjska doba naj bi bila nekaj let starejša od rdeče kosmate lepote, ki živijo v divjini.

Pravzaprav, koliko let beljakovin lahko živi, ​​ni odvisno samo od tega, kje živi: v gozdu ali doma. Odvisno je od številnih dejavnikov, vključno s prehrano, značilnostmi življenja veverice in tudi z nasledstvom. Če starši živijo že vrsto let, je verjetno, da bodo vsi belchiata od njihovih potomcev živeli dolgo časa.

Koliko let živi veverica: zakaj je to odvisno

Povprečna pričakovana življenjska doba živali je od treh do štirih let. Nekateri srečni s puhastim repom lahko živijo že pet let, to velja za tiste glodavce, ki živijo v naravi, in tiste živali, katerih življenje že več let poteka v domu ali v živalskem vrtu (vrtec). Življenjska doba puhastega je lahko odvisna od številnih dejavnikov. Koliko let bo beljakovina živela doma ali v naravi, je lahko odvisna od naslednjih vidikov:

 • Prehrana živali. Bolj raznolika je prehrana živali, dlje bo življenje;
 • Raven fizične aktivnosti živali. Koliko let bo živel glodalec, je odvisno od tega, ali se žival premika dovolj;
 • Varnost živali. V zvezi s tem lahko beljakovine v domu živijo več let kot divje, saj v živalskem vrtu ali doma ne poskuša plenilcev;
 • Tudi koliko let lahko beljakovina živi, ​​vpliva fizično zdravje živali.

Prehranske beljakovine po voljiLe ob upoštevanju vseh zgoraj omenjenih dejavnikov lahko izdelamo vsaj približno napoved relativne življenjske dobe določenega proteina, ki živi v živalskem vrtu, rezervi ali zasebnem vrtcu. Torej, ob upoštevanju zgoraj opisanih dejavnikov, lahko pričakovana življenjska doba živali traja veliko več kot tri do štiri leta, vendar je lahko precej manj.

Glodalci, ki živijo v divjini, predvsem ubili plenilci, vendar niso tako srečni, ki živijo doma, praviloma končajo svoje življenje predčasno zaradi nepravilne organizacije nege in hranjenja.

Življenjska doba beljakovin v naravi

Življenjska doba beljakovin v naravi je lahko odvisna od številnih dejavnikov, na primer:

 • Število plenilcev, ki živijo v gozdu, in kako agresivno so glede na majhne glodavce;
 • Količina hrane, ali živali v gozdu trpijo zaradi prehranske pomanjkljivosti;
 • Od prehranske vrednosti hrane, ki jo sami najdejo v razmerah v življenjskem okolju;
 • Iz splošnega ekološkega stanja in stopnje onesnaženosti v habitatih živali.

Koliko beljakovin bo živelo v hišiNajvečja pričakovana življenjska doba belchata je opazna v naravnih rezervatih in v živalskih vrstah, kjer ljudje ustvarjajo vse pogoje za ohranjanje optimalnega stanja naravnega ekosistema, ne dovolijo onesnaževanja in ne dovolijo loviti ljudi. Najkrajša pričakovana življenjska doba je opaziti v tistih krajih, kjer živijo živali na mestih onesnaženega ekosistema, kjer so veliki aktivni plenilci in kjer lahko ljudje prosto lovijo.
To je treba obračunati z izračunom povprečnega trajanja življenja živali v nekem ekosistemu. Da bi povečali pričakovano življenjsko dobo veverice v naravnih razmerah, je treba zagotoviti, da lahko živali prosto dobijo svojo hrano in tudi zagotovijo, da se beljakovin ne izpostavlja agresiji pred plenilci in ljudmi, zlasti lovci.

Življenjska doba beljakovin doma

Zdi se, da imajo proteini živeti doma za nekaj let dlje kot v naravi, saj zmanjšuje tveganje za zdravje živali, boljše prehrane, višji življenjski standard, večjo zaščito pred plenilci in agresivnih ljudi. Vendar to ni vedno tako. Pri nas doma je pričakovana življenjska doba hišnih ljubljenčkov večkrat manjša kot v divjini, ker:

 • Domovi za živali so pogosto slabo hranjeni. Dobijo jim sladkarije, moka in drugo hrano, na katere so želodci glodavcev neprimerni. Vendar pa so beljakovine z veseljem absorbirajo to škodljivo hrano, s tem pa zmanjšanje pričakovane življenjske dobe;
 • Ljudje pogosto ne vedo, kako pravilno skrbeti za glodavce, jih zadrževati v neprimernih razmerah, v zvezi s tem se pričakovana življenjska doba teh ljubkih malih živali močno zmanjša;
 • Domov beljakovine, ki jih vsebujejo celice, pogosto nimajo svežega zraka, še posebej, če lastniki ne nosijo kletke z živalmi na svež zrak in ne prezračujejo prostora;
 • Hiše živali trpijo zaradi hipodinamije, ker lastniki ne morejo zagotoviti dovolj telesne dejavnosti v mestnem stanovanju.

Življenjska doba beljakovin domaVeverice živijo najdaljše v rezervah in prostoživečih svetiščih, saj so pogoji živalskih habitatov čim bližje naravnim. V zvezi s tem lahko njihova življenjska doba včasih doseže do pet let ali več. Posamezni primerki lahko živijo celo sedem let. Ni priporočljivo, da živali hranite doma, zlasti v mestnem stanovanju, saj je zelo težko organizirati pogoje blizu naravnih. Zato ne smete vzgajati odraslih posameznikov ali majhnih belčatov iz gozda.

Na dolgoživost beljakovin vplivajo številni dejavniki: to je zdravje živali in njena rast ter teža in značilnosti prehrane. Toda najpomembnejše je, da beljakovine živijo dolgo časa, je potrebno ustvarite primerne pogoje za to in naredite pravo prehrano. V tem primeru bo hišni ljubljenec zadovoljen z lastnim skokom in opazovanje proteinov je vedno zelo zanimivo. Ni čudno, da je veverica ena najbolj priljubljenih živali v ruskih rimah, pravljicah in pesmih. In škoda, da je njena pričakovana življenjska doba dejansko tako majhna. Ljubitelji narave lahko naredijo vse, da bi podaljšali življenje tega očarljivega glodavca.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com