AmriFla.com

Najredkejše živali na svetu: seznam vrst

Rdeča knjiga - Enciklopedija redkih in ogroženih živaliKljub dejstvu, da ima naš planet veliko edinstvenih živali, noben sodoben zoološ ne more točno natančno povedati, koliko predstavnikov favne živi v zemlji. Vendar pa se prebivalstvo nekaterih vrst živali iz leta v leto stalno zmanjšuje, kar je posledica barbarskega odnosa človeka do narave in njenih predstavnikov.

Človeški dejavnik in številne naravne nesreče v preteklih desetletjih so zmanjšali število številnih vrst živali.

Da bi ohranili ogrožene vrste in preprečili njihovo izginotje, je leta 1948 poseben komisija za varstvo narave, katerega namen je določiti redke živali in jih vzeti pod zaščito države. Vse ogrožene in redke živalske vrste so vključene v enciklopedijo redkih predstavnikov flore, ki jo vsi poznajo kot rdečo knjigo.

Najredke živali na svetu: glavne kategorije

Živali, ki so zelo malo na Zemlji, jih država varno in nujno potrebuje se vpišejo v register Rdeče knjige. Če žival vstopi v to knjigo, to pomeni, da samodejno postane redka ali ogrožena vrsta in jo varujejo ekologi z vsega sveta.

Kategorije predstavnikov favne, ki se štejejo za redke in so navedene na seznamu zaščitenih

 1. Insekti.
 2. V rdeči knjigi je veliko predstavnikov in se redno dopolnjuje z novimi vrstamiMekušci.
 3. Ptice.
 4. Plazilci.
 5. Ribi.
 6. Raki.
 7. Dvoživke.
 8. Črvi.
 9. Sesalci.

Kdo so redke in ogrožene živali?

 • Če govorimo o redkih predstavnikih favne, potem so to živali, ki so na planetu zelo malo. Zaradi neugodnih razmer v okolju, človeškega dejavnika ali zajemanja redkih živali, njihovo prebivalstvo močno pada ali je na robu izumrtja.
 • Kar zadeva ogrožene živali, so to predstavniki favne, ki so ostali na svetu berejo količino. Zoologi in predstavniki ohranjanju prostoživečih živali po vsem svetu, so vse vrste pogojev za ohranitev ogroženih vrst, ker če ne sprejme ustrezne ukrepe za reševanje populacije teh predstavnikov živalskih vrst, so Blajan desetletja preprosto bi lahko izginili z obličja Zemlje in ostanejo samo na straneh rdeča knjiga.
 • In zadnja kategorija so izumrle živali, ki so že vedno izginil od obraza Zemlje, se jih lahko naučite le iz enciklopedije. V zadnjih nekaj desetletjih zoolozi niso našli nobenega predstavnika izumrle vrste na planetu.

Glavni razlogi, zakaj živali izginejo po vsem planetu

Dejansko obstajajo številni dejavniki, ki povzročajo izginotje živali:

 • sprememba podnebnih razmer;
 • naravne nesreče (poplave, požari in druge naravne nesreče);
 • Na izginotje živali vplivajo številni vzroki, glavni - človeški faktorčloveški dejavnik: okoljsko onesnaževanje okolja, gradnja jezov, krčenje gozdov, drenaža močvirja itd .;
 • prebivalstvo nenehno narašča, zato so luli prisiljeni razviti nova zemljišča in se naseliti na njih. Osnovni premik živali iz običajnega življenjskega prostora je;
 • lova in lova s ​​pastmi;
 • iztrebljanje živali.Če se takšna gibanja ne ustavijo, se mnoge kategorije predstavnikov favne nepreklicno izginjajo v obrazih Zemlje.

Najredke živali na svetu, katerih število je omejeno

Spodaj je seznam nekaterih najredkejših vrst prostoživečih živalskih vrst, ki so navedene kot ogrožene in so pod skrbnim varstvom znanstvenikov z vsega sveta.

 1. Zelo neverjetna in edinstvena žival, katere število na Zemlji ne presega 600 posameznikov - je Rothschildova žirafa. Glavna razlika od drugih predstavnikov te vrste je, da je Rothschild obsežne edinstvene vzorce na celotni površini kože v obliki madežev, opisanih z belimi črtami s posebnimi pletenine. Poleg tega razlikovanja, so žirafe v primerjavi s svojimi bratranci, največjo višino in petih rogovi na glavi - ena na sredini glave, je rog, ki se nahaja v sredini čela, in druga dva sta tik za ušesi.
 2. Obstaja samo 300 rdečih volkov po vsem svetuRedka žival, ki pretežno naseljuje vzhodno Ameriko, rdeči volk. Njihovo število ni več kot tristo posameznikov. Glavna grožnja izginotja je bil človeški dejavnik - iztrebljanje rdečih volkov s strani kmetov zaradi nenehnih napadov na živino. Zato je ta vrsta pod zaščito in je navedena v Rdeči knjigi.
 3. Nevarni plenilec - zlati tiger ima edinstveno zlato barvo zaradi prisotnosti regresivnega gena. Kraj rojstva te edinstvene vrste tigrov je bil Bengal. Na žalost je za izpolnjevanje zlatega tigra še vedno mogoče le v ujetništvu, saj prebivalstvo te vrste znaša okoli 30-35 posameznikov po vsej Zemlji. Pod zaščito znanstvenikov in potreb je reševanje, saj so živali na stopnji izumrtja.
 4. Florida puma spada v redke vrste - znanih je le 160 živaliEdina vrsta črpalk, navedenih v registru Rdeče knjige in pod stalnim varovanjem znanstvenikov, je Florida Puma. Njegovo ime je bila dana tej vrsti izključno zaradi svojega habitata - Amerike, Florida. Zagon, ki je služil za izumrtje vrste, je barbarski odnos človeka. To vrsto so psi iztrebili, tako da so ljudje lahko zaščitili svoje konje, ki so jih nenehno napadle živali v iskanju hrane. Trenutno je populacija te vrste več kot 160 posameznikov in obstajajo pozitivni trendi za povečanje števila črpalk Florida, kar je postalo možno zaradi zaščite te vrste in nadzora nad njeno rastjo.
 5. Trenutno so najrevnejše živali na svetu snežni leopardi, ki so med največjimi in najmočnejšimi plenilci, ki živijo v gorah v Evraziji. Ta vrsta je lastnica zelo dolgega in gibkega telesa, majhne oblike glave in kratkih tač. Je na seznamu redkih zaščitenih živali ne le v Ruski federaciji, temveč po vsem svetu. Toda čeprav je lov za to vrsto prepovedan, ljudje ignorirajo zakone in iztrebljajo leoparde v prizadevanju za denar - imajo zelo mehke in tople kože. Prebivalstvo te vrste na svobodo iz leta v leto padne. Po grobih ocenah na planetu ni več kot sto predstavnikov te vrste. Vendar pa zaradi dobre reprodukcije, tudi v ujetništvu, obstaja velika verjetnost, da se bo prebivalstvo snežnih leopardov postopno povečalo.
 6. Bele nosorožve v Sumatranu je zelo malo, vendar se ne ujamejo v ujetništvuEdinstven pogled na nosoroga, ki je na robu izumrtja, je Sumatran. Posebna značilnost te vrste je njegova velikost - to je najmanjši nosorož iz predstavnikov njene vrste. Živi izključno v Sumatri, in redkeje - na Malovskem polotoku ali v Borneu. Po statističnih podatkih znanstvenikov število posameznikov te vrste ne presega 280 nosorogov. Glavni habitat so gozdovi, tropske močvirje. To je eden od najbolj malo znanih in slabo znanih predstavnikov favne, ki obstaja na Planetu. Živali so zaščitene s strani znanstvenikov, vendar jih ne morejo razmnoževati v ujetništvu, zato ta vrsta preživi le v naravnem življenjskem prostoru, lov pa je prepovedan z zakonom.
 7. Redke živalske vrste, ki zahtevajo zaščito pred ljudmi - beli levi. Do danes zasedajo drugo mesto pri zmanjševanju števila prebivalcev. Beli lev se je pojavil kot posledica redke genetske bolezni, imenovane levkemija. Prav zaradi te mutacije, je žival pridobil barvo svetlobe primerno barvo, ki razlikuje to vrsto tigrov med ostale družinske člane. Ne mešajte levov z albino - nikakor ne pomeni, da imajo te živali naravni odtenek kože, kože in oči. Prvič je obstoj te vrste postal znan konec XX. Stoletja.
 8. Na planetu je le približno 400 tarserjev in število še naprej upadaEdinstvena vrsta primatov, ki živijo pretežno v Afriki - tarsiers. Lonely - to je majhna žival. Njegova glavna značilnost je, da so njegove oči skoraj enake velikosti kot možgani. Delfini so lastniki majhne rasti, ki se giblje od 9 do 16 cm. Treba je omeniti, da so zadnje noge živali skoraj dvakrat dolgi kot njegov trup. Poleg tega so te živali zelo mobilne in skakanje. Dolgoživost se nanaša na plenilce, krme ne le na insektih, temveč tudi na majhnih pticah in živalih. Vendar je populacija teh edinstvenih primatov v groznem stanju, na znanstvenike pa ne morejo vplivati ​​tudi povečanje števila posameznikov te vrste. Glavna težava je, da trezorji v pogojih ujetništva ne morejo prinesti mladičev. Kar zadeva številčnost te vrste, ne presega 400 posameznikov po vsem svetu.
 9. Upoštevajo se manj redke vrste Daljni vzhodni leopard Žival, ki naseljuje Daljni vzhod, Severno Korejo in Kitajsko. Šteje se, da je ena največjih podvrsta družine leopardov na zemlji. Po podatkih, ki so jih zbrali znanstveniki, posamezniki te vrste v ujetništvu niso več kot 70 let. Te zelo prožne in graciozna bitja so izjemno težko vzrejo na splošno. Glavna značilnost je, da samci izberejo žensko zelo dolgo in v večini primerov zavrnejo. Glavni dejavnik, ki je vplival na izumrtje te vrste, je človek. Med zatiranjem in iztrebljanjem daleč vzhodnega leoparda iz običajnega habitata je bila populacija živali čim manjša in zato so na robu izumrtja.
 10. Przewalski konj lahko vidimo le v živalskih vrtovih in naravnih rezervatihMorda je danes ena najbolj redkih in mitskih živali Przewalski konj. To so zadnji predstavniki divjih pasem konj, ki so jih ljudje izrinili iz svojega običajnega življenjskega prostora. Ime pasme je prišlo iz imena nekoč znanega raziskovalca NM. Przewalski. Trenutno je ta edinstvena pasma mogoče najti le v pogojih ujetništva - v živalskih vrtovih ali v lokalnih rezervah. Skupno število konj te pasme je okoli tisoč po vsem svetu.
 11. Gorske gorile - velike živali velikih velikosti živijo večinoma v tropih v Afriki. Ampak, kljub zastrašujočemu videzu, so te živali zelo prijazne, družabne in mirne. Izguba vrste je nastala zaradi uničenja živali pri ljudeh. Trenutno po podatkih okoljskih strokovnjakov na svetu ni več kot 720 posameznikov.
 12. Severni vombati so ostali zelo majhni zaradi lovljenja dragocenega krznaZelo lepe in lepe živali, ki so na robu izumrtja - severni wombah, ki živijo na ozemlju Severne Amerike. Vrsta se nanaša na velike sesalce. Dolga je dolga - približno en meter. Ima mehko in debelo krzno rjave ali lahke odtenke. Glavni razlog za lov na to žival je prav v krzno. Po podatkih ni več kot 130 posameznikov te vrste na Zemlji.
 13. Burmanska opojna opica velja tudi za ogrožene vrste primatov. Naravni habitat te vrste je severni del Burme. Kljub dejstvu, da je bila ta družina primatov odkrita nedavno - v letu 2010 je ta vrsta že na robu iztrebljanja. Znanstveniki napovedujejo, da bi v manj kot dveh desetletjih vrste lahko popolnoma izginile iz zemlje, če ljudje ne sprejmejo vseh ukrepov za zaščito in ohranitev te vrste. Za danes na svetu ni več kot tristo opojnih opic, ki so prejele svoje ime za značilno razliko - nozdrvi, ki so močno upodabljani.
 14. Bradavski viski prašič se je v Rdeči knjigi pojavil relativno nedavno - pred približno 26 leti. Razlog za upad prebivalstva v zadnjih polovici stoletja je lova in spreminjanje habitata vrste. Lahko se srečate samo na otokih Panay ali Negro. Ta vrsta zaseda četrto mesto na seznamu najredkejših predstavnikov sodobne favne.
 15. Najmanjši predstavnik favne je kitajski delfinNajmanjši predstavnik favne je reka Kitajski delfin. Težava je v tem, da se ta vrsta ne more razmnoževati v pogojih ujetništva, njihovo prebivalstvo pa se od leta do leta neodvisno zmanjšuje. Slaba ekologija in barbarski odnos ljudi do živalskega sveta sta pripeljala do dejstva, da trenutno ni več kot 13 posameznikov te vrste. Če ljudje ne prenehajo razvajati okolja in iztrebljati živali, bo to povzročilo izumrtje rečne delfine, in to lahko iz njega naučite le iz Rdeče knjige.

Na žalost je veliko živali, ki so trenutno v fazi popolnega izumrtja. In če ne bodo sprejeti vsi ukrepi za ohranitev ekologije in varstva favne, bodo številke le rastejo in planet bo izgubil edinstvene živali.

Seznam predstavnikov favne, ki potrebujejo nujno zaščito

Trenutno je v seznamu rdečih knjig prikazan ogromen seznam različnih živalskih vrst, ki zahtevajo zaščito ljudi. Ta številka presega 50.000 vrst živali.

 1. Polarni medved je habitat Arktike.
 2. Veliko živali na planetu ni redko, vendar imajo priložnost, da postanejo takoAfriški slon, Rothschildova žirafa in Grevijeva zebra so habitati Afrike.
 3. Koalijski medved, pletenica in kača sta habitat za Avstralijo.
 4. Magellanic pingvin in anteater - habitat Južni del ZDA.
 5. Bison in ris - življenjski prostor za Evropo.
 6. Grizzly Bear in Condor Californian - naravni habitat Severni del Združenih držav Amerike.
 7. Reka kitajski delfin, Amur tiger in snežni leopard - Azija.

Glavna naloga znanstvenikov in zoologov je ohraniti redke živalske vrste in povečati njihovo populacijo, sicer lahko svet ostane brez številnih edinstvenih predstavnikov favne.

Redke živalske vrste
Rothschild žirafe so znani po svoji izvirni barvi in ​​dodatnih rogovihRdeči zlati tigri imajo edinstveno barvo zaradi posebnega genaSnežni leopardi izginejo z našega planeta, ker ljudje lovijo svoje krznoBeli levi niso albini, ampak nosilci genske bolezniDaljni vzhodni leopardi so že dolgo odseljeni iz njihovega habitata, kmalu bodo izginiliZaradi lov na gorske gorile je bilo le okoli 700Burmanska opojna opica je bila odkrita ne tako dolgo nazaj, ona pa je že bila v rdeči knjigiKmalu se lahko zgodi, da bo visai vinjski prašič izginil, razlog pa je lova in ekologija
Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com