AmriFla.com

Valoviti papagaji: koliko let živijo v naravi in ​​doma

Kako hraniti valoviti papagajiValovit papagaj doma ni redko v našem času. Valovi papagaji so zelo priljubljeni v trgovinah s petami in na trgih ptic. Toda koliko živih valovitih papagaja? Da bi odgovorili na to vprašanje, je treba upoštevati, da na pričakovano življenjsko dobo valovitega papiga doma vplivajo številni dejavniki.

Pomen teh dejavnikov ni mogoče podcenjevati. Z ustrezno nego in dobro vzdrževanje doma, v skladu z vsemi standardi hranjenja in oskrbe, valoviti papiga lahko živi več let in se počuti dobro. Ob istem času, če opazimo, koliko valovitih papig v živalih živi v neugodnih vremenskih in podnebnih razmerah, ni znano, koliko let bo ta precej mamljiva ptica trajala. Možno je, da valovita papiga v neugodnih razmerah divje narave ne bo trajala eno leto (dve leti). Torej v zvezi s tem pričakovana življenjska doba - koncept relativnega.

Koliko let živi valoviti papagaji doma

Kako veste, koliko živih papagaja živi doma? Če ne poznam pogojev, v katerih prebiva valoviti papiga, ni mogoče predvideti pričakovane življenjske dobe. Težko je reči, koliko živi valoviti papige, ne da bi vedel, v kakšni situaciji ta perutnina preživlja vsakdanje življenje. Ocenitev pričakovane življenjske dobe valoviti papagaj doma, je treba upoštevati naslednje pomembne dejavnike:

Determinanti

  • Koliko živih papagajaPravilna prehrana ima odločilen vpliv na pričakovano življenjsko dobo ptic v ujetništvu. Ptice, ki jedo uravnoteženo in redno porabijo vitamini in minerali so verjetno živeli nekaj let dlje kot tisti, ki so proces moč ni dobro organizirano;
  • Od stopnje fizične aktivnosti je odvisno tudi, koliko let bo živela valovita papiga. Da bi življenjska doba pernate druzine trajala vsaj eno ali dve leti, se mora papiga premikati toliko, kot se mu zdi primerno. Papuga, ki se občasno sprosti iz kletke, da leti po prostoru, bo živela še nekaj let kot "spremljevalec", ki ne dobi toliko pozitivnih čustev, kot jo dobi papiga "športnik".
  • Zdrave papige bodo nedvomno živele več let kot bolne bratje. Bolne papige lahko takoj prepoznamo s prevlečenim videzom, dolgočasno barvo perja, slabim apetitom in splošno letargijo. Takšne ptice ni priporočljivo kupiti na ptićnih trgih. Mogoče bodo živeli nekaj let, vendar se bodo morali zmešati toliko časa, dokler niso popolnoma obnovljeni.
  • Življenje papagaja, tako kot mnoge druge ptice, se pogosto zmanjša zaradi parazitov in skritih okužb. Zato mora novo pridobljeni hišni ljubljenec najprej pokazati veterinarju. Poleg zdravniške pomoči veterinar ne bo nikoli zavrnil mnenja o tem, koliko let bo ta posameznik živel.

Kako povečati pričakovano življenjsko dobo valovitih papagajov doma

Da bi povečati pričakovano življenjsko dobo valoviti papagaji doma, je treba papagalcem zagotoviti življenjske pogoje, ki so blizu naravnemu:

  • Kako skrbeti za valovito papagajaPtica bi morala živeti v prostorni kletki;
  • Valovita papiga bo dolgo živela, če neprestano dobiva pozitivna čustva. Eden najmočnejših virov pozitivnih čustev za ljudi in veliko živali (ptic) je komunikacija. Morda je s tem dejstvom, da parakeets, ki imajo par, živijo v ujetništvu veliko dlje kot papige, ki živijo sami v kletki. Edina izjema od tega pravila so ptice, ki dobro govorijo in redno komunicirajo z gostiteljem. Takšni posamezniki praviloma živijo dolgo.
  • Prisotnost ali odsotnost stresa ima ključni vpliv na pričakovano življenjsko dobo valovitih papagaja doma. Tako, na primer, če mačka ulovi kletko parakeet, ptica neizogibno trpi zaradi živčnega napetosti. Zunaj je to morda neznano, kljub temu pa določena stopnja stresa negativno vpliva na pričakovano življenjsko dobo ptic.
  • Tudi na življenjski dobi valovitih papagotov so značilnosti prejšnje vsebine. Na primer, povsem mogoče je, da je ptica, kupljena iz roke na trgu, utrpela slabo ravnanje s prejšnjim lastnikom. Takšne stvari ne potekajo brez sledi in neizogibno skrajšajo pričakovano življenjsko dobo.
  • Vpliva na pričakovano življenjsko dobo in pravilno prehrano. Če ptica hkrati prejme hrano, prispeva k nastanku pogojenega refleksa hrani in normalizaciji prebave.

Nekaj ​​uporabnih nasvetov za nego papiga

Zmanjša pričakovano življenjsko dobo z nepravilno hrano med hranjenjem ptic. Poskuša razvajati svoje hišne ljubljenčke, lastniki papiga pogosto hranijo najbolj neprimerno hrano: sladkarije, čokolade, klobase, ocvrte sončnična semena in slane arašide. Vse to, seveda, kot ptice, hkrati pa znatno zmanjša pričakovano življenjsko dobo.

Če lastnik želi pernatega prijatelja, da živi več let, je treba skrbno spoštovati osnovna pravila o skrbi za budgie. V nasprotnem primeru, je pomembno znatno zmanjšati življenjsko dobo hišnega ljubljenčka. Pravilna skrb, nasprotno, bistveno podaljšuje življenje.

Valoviti papagaj doma: praktična priporočila
Kaj vpliva na pričakovano življenjsko dobo papigaZa budgie dolgoletne veselje gostiti svojo svetlo perje in veselega Cvrkutav, da je treba najprej izbrati papigo na trgu za hišne živali, ali v trgovino za male živali (druga možnost je bolje), in, drugič, v skladu s pomembno praktično usmerjanje op nego pernate hišne.

Potrebno je spremljati, tako, da je ljubljenček pravilen način dneva: hranjenje na uro, izogibanje nepotrebnim in nezdrave prigrizke z magistrskega mizo, ustrezno starost op spanja in budnosti, da se izogne ​​utrujenosti krhke ptice.

Dobro je, ko budgija ne živi sam, ampak v parih. Te ljubek ptice z veliko težavami preživijo osamljenost. Če ni možnosti pridobiti drugo papigo, mora lastnik komunicirati s svojo ljubljeno ptico dnevno, po možnosti ob istem času. Komunikacija mora potekati v mirnem, nežnem ključu. Če se je papiga odločilo za huliganizacijo, v nobenem primeru ne morete preganjati pernatega hišnega ljubljenčka, ga lahko samo tiho in srdačno nagajate: "Ay-yai-yay, Gosh (Kesha, Arkasha), se vam ne sme sramovati!" Stri je prepovedano kričati pticam in jih premagati, saj je živčni sistem budgij zelo ranljiv in občutljiv na zunanje vplive.

Da bi živeli dlje, mora biti paradižnik čisti. Potrebno je redno oprati kletko, odstraniti ostanke krme, prav tako ni slabo, da v kletko postavite posodo s peskom. Valoviti paradižniki zelo radi "plavanja" v čistem pesku. To ima najbolj ugoden učinek na stanje perja, pa tudi na razpoloženje hišnega ljubljenčka in s tem podaljša življenjsko dobo.

Življenjska doba valovite papigeTo je potrebno, da se skušajo izogniti situacijam, ki bi lahko povzročile poškodbe na papagaji. Na primer, celica biti ostri koti, stik s katerimi lahko poškodovale papiga. Če lastnik omogoča druge pernate letenje po sobi, morate skrbno spremljati, da papiga zaletel v stekleno ali leseno površino, in tudi dejstvo, da ni jedel ničesar malo uporabo v živilih. Če je papiga zunaj celice, za trenutek ga ne morete pustiti brez nadzora. Ne smemo pozabiti, da je kakršnokoli poškodbo pri hišnih ljubljencih veliko lažje preprečiti kot zdravljenje.

Valovite papagaji so zelo zanimive ptice. Da bi lahko živeli dolgo in srečno življenje z lastnikom, je treba strogo upoštevati vsa priporočila za nego in hranjenje. Ptica mora ustvariti posebne pogoje za dolgo življenjsko dobo. Če pravilno skrbite za hišnega ljubljenčka in upoštevate vsa priporočila za uravnoteženo prehrano, je pričakovana življenjska doba budgije dovolj dolgo. Najpomembnejše je spremljanje vašega zdravja domači hišne živali in se izognili poškodbam in boleznim. To je najpomembnejše pri skrbi za te očarljive ptice.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com