AmriFla.com

Značilnosti in odtenki petja valovitih papagajov

Valoviti papagajiEden od motivov za vsebino budgies v domu je sposobnost teh ptic objaviti kot euphonious Triler prijetnih in manj privlačnih zvokov. Naj njihova mavrična petje slabša od trajanja in melodije priznanih mojstrov vokalno - moški kanarčkov, budgies vendar veliko impromptu koncertov. Poleg tega se dotakne sposobnost ptic posnemati glasove drugih ptic ali živali, ali celo šumenjem potoka, kakor tudi različne slišal skozi okno ali na TV zvok, in briljantno jih tkanje v svojem Triler.

1. Uvod

Morda se zdi, da petje valovitih papagajcev nima nobenega sistema, tonalnost in repertoar njihovih melodij pa je naključno, vendar se to pogosto zgodi ne. Glede na različne odtenke zvokov, ki jih oddaja ptica, lahko pogosto razumete njihovo razpoloženje, želje in potrebe, se naučite počutiti bolje kot njihovi hišni ljubljenčki, poskušati narediti svoje življenje bolj udobno in veselo.

2. Način petja, ki je lasten v valovitih papagajah

Poskusimo ugotoviti, kaj nam želijo ljudje v valovitih populacijah v različnih primerih:

  1. Ton zvokov.
  2. V kakšnem času pevajo.
  3. Značilnosti petja in kretenj valovitih papagajov.

2.1. Ton zvokov

Nekaj ​​papagajaSpreminjanje tonalnosti zvokov lahko papiga opozarja na njeno nepomembno zdravstveno stanje, občutek lakote ali željo po raztezanju kril, ki plujejo po prostoru. Poleg tega lahko ista ptica izrazi svoj odnos do tega, kar se dogaja - ekstazija, tesnoba ali ogorčenje. Seveda se ni težko naučiti, kako določiti razpoloženje vaših hišnih ljubljenčkov z tonalnostjo zvokov, ki jih reproducirajo, vendar je s pravo željo in prizadevnostjo povsem mogoče.

Sposobnost pevanja se tvori v valovitih papagajah do 3-6 mesecev. Biti zelo opazne ptice, oni spomnite se prej slišenih zvokov, do enega dne dopolnijo svoje običajne tweete in trilce z vestno parodiranimi glasovi. Sčasoma se njihov repertoar širi, vsebuje zvoke, vključujejo gospodinjske aparate, posnemajo glasove domačih živali in ljudi.

Z določenim naporom, svoje hišne ljubljenčke lahko naučite, kako izgovoriti celotne fraze, ki jih bodo izgovorili ne samo iz radovednosti, temveč tudi izraziti svoje potrebe.

2.2. V kakšnem času pevajo?

Pomembno je, da se zavedamo, kdaj talentirane papige začnejo svoje predstavitve in kako dolgo trajajo. Vsakodnevno petje, ki se sliši iz kletke, kaže, da je ptica zdrava in srečna z življenjem.

Valovita papigaV pareni sezoni valoviti papagaji pridejo po enem letu od rojstva, čeprav se začnejo zanimati za nasprotni spol nekoliko prej, za 6-7 mesecev. Približno v tem času, "mladostniki" ki želijo pritegniti pozornost ženske začnejo poje, petje še vedno niso močne, še vedno tihi, dolgi truli pogosto niso zelo uspešni.

Nekaj ​​mesecev kasneje, ko je okrepiti in dozorela, moški že izda dolge euphonious koncertov za svoje potencialne "neveste". Če dvorjenje gospod sprejeti, petje postane tišji in bolj melodičen, vendar pa med obroki ne ustavi niti, ko je moški, ki poskušajo nahraniti njena prijateljica in ji ponujajo najboljše poslastice, nenehno, ne Coos.
V valovitih papagaji je petje preroka moškega, ženske jim odgovarjajo le z nizkim kirurgom, če jih družba uživa. Po njihovih "pogovorih" lastnik lahko razume, da se ptice ne pritožujejo nad svojim zdravjem in kmalu lahko pričakujemo dopolnitev.

Pomembno je vedeti, da pogosta premišljenost odraslega papagaja, njegovo pevanje, ki ga spremlja koncentracija pogleda v eni točki, govori iz dejstva, da je osamljen in nastal potrebo po nujnem paru.

2.3. Značilnosti petja in kretenj valovitih papagajov

Pevske značilnosti valovitih papagaj in njihovih gesta lahko veliko povedo o svojem stanju, razpoloženju, čustvih. Anksiozne opombe pri petju ptic se izkušeni lastnik hitro razširi. Razmislite o glavnih razlikah med zvoki in gestvi ptic, da bi ugotovili njihovo razpoloženje in potrebe:

  • Tiho kovanje kaže, da je ptica srečna in dobro počuti. Če papiga občasno piha, to pomeni, da mu ni všeč, da bi dobili nekaj "yummy". Praviloma takšna sprememba v tonu v papagaji kaže na željo, da bi jedli, ali pa so preprosto ni dovolj pozornosti.
  • Pravzaprav, petje. Domače ptice navadno napolnijo s pevanjem. Valoviti papagaji lahko v svoje trulice vstavijo zvoke, ki so jih prej slišali. Takšni koncerti lahko trajajo več ur.
  • Kratek "kvak". Tako papiga želi pritegniti pozornost lastnika k njegovi osebi. Ko je v hiši več kot ena ptica, je to lahko želja po komuniciranju s svojimi sorodniki.
  • Stalno ponavljajoče se "kvak". Ptica je nezadovoljna z nečim. Te čuste praviloma spremljajo metanje kletke in krčenje kril. Vzroki nezadovoljstva so lahko drugačni: poskus, da se dotaknete roke, da se hranite z željo itd.
  • Ostri, glasni jok. Parrot očitno ni všeč. Tako se pogosto na novo pridobljene ptice obnašajo, še niso navajene na novo stanovanje. V nekaj tednih bo hišni ljubljenec spremenil svojo jezo na usmiljenje, kar bo vplivalo na zvoke, ki jih naredi.
  • Dolgotrajna tišina, ki jo spremljajo lopute kril. Ogorčenje vašega hišnega ljubljenca mu preprosto odvzame "darilo govora", ne želi niti peti. Poskusite ga pomiriti, po pogovoru z njim, hranite okusno, najljubšo hrano.
  • Paprika se tiho obnaša, pokriva polovico oči. Ne boj se, ptica je samo utrujena in hoče spati. Ne poskušajte jo razvedriti, je bolje, samo, da potemnite prostor: izklopite ali zatemnite luči, zajema kletko.

3. Zaključek

Skupina valovitih papagajNe smemo pozabiti, da so valoviti papagaji živa bitja in, poleg hrane, potrebujejo pozornost. Če se odločite za začetek perutnine, morate prevzeti odgovornost za njeno udobno življenje. Čustva, ki jih povzročajo, lahko vplivajo na zdravje in razpoloženje vašega ljubljenčka.

Poskušajte učiti valovitega papiga nekaj besed ali besednih zvez. Če želite to narediti, mora biti potrpežljiv, vendar pa rezultat ne bo zadovoljiv samo od uspešnega izobraževalnega procesa, temveč tudi za vašega ljubljenčka koristi od dolge in tesne komunikacije z vami.

Poskusi, da svojega ljubimca ne pustite pri miru, če okoliščine zahtevajo, da dolgo časa ostaneš zunaj hiše, poiščite prijatelja iz kolegov, tako da ne bodo osamljeni in grenko pevanje papagaja vas bo dolgo veselo navdušilo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com