AmriFla.com

Najbolj ljubeče pasme mačk: opis

Kakšne vrste mačk veljajo za ljubečeIzbira mucka, mnogi, ki pozorni ne samo na videz, pasmo, ampak tudi na značaj. To je normalno, ker vsakdo želi imeti doma prijazen in prijazen hišne ljubljenčke.

Omeniti velja, da je značilnost mačke ali mačke odvisna od pasme in od pogojev, v katerih žival raste. Če mačka živi v družini, kjer je spoštovanje in medsebojno razumevanje, potem bo mačka prijazna. Ampak, če se mačka neprestano prestraši in pretepa, bo to z vznemirjenjem in nekakšnim agresivnim ravnanjem za zdravljenje ljudi.

Zakaj ljudje izberejo ljubeče pasme mačk. To je mogoče pojasniti, kot sledi:

 • Mačke z nežnim karakterjem ne bodo praskale rok in pokazale agresije. Ta vidik je še posebej pomemben, ko je v hiši majhen otrok.
 • Ljubeče mačke nimajo navade maščevanja. Torej, tudi če ga slučajno ugrabite, ne bo nobenih posledic.
 • Ljubeče živali so vedno igriv in veselo.
 • Z njimi je lepo preživeti čas, se dati železu in nenehno murch.

Zanimivo dejstvo je, da so mačke bolj vezane na moške in mačke za ženske. Zato, če izberete hišnega ljubljenčka, morate upoštevati tudi to dejstvo.

Katera pasma mačk je najbolj ljubeča in krotka?

Težko je nedvoumno odgovoriti na to vprašanje, saj na značaj vpliva ne le pasma, temveč tudi vzgojo. Ampak, če govorimo le o pasmi, potem lahko naredimo celoten seznam.

Najbolj ljubeče pasme mačk:

 • Sibirski;
 • sfinge;
 • maine kune;
 • Britanske mačke;
 • Perzijske mačke;
 • Sijamski;
 • Mэнксы;
 • Burmanske mačke;
 • regdoll;
 • Ruska modra;
 • Abesinski;
 • eksotična;
 • Kurilski Bobtail;
 • Škotski krat;
 • Singapur.

Sibirska mačka

Sibirska mačka - značaj značajaTo je najbolj prijazna pasma mačk, ki je močno povezana z mojstri in se vedno dobro prilega otrokom. Sami so takšne mačke velike, imajo dolg in debel plašč. Omeniti velja, da lahko otroško obdobje v tej pasmi traja do 5 let.

To je zelo hvaležna mačka, vendar ne bo odkrito pokazala svojih občutkov, to pomeni, da ne smemo pričakovati, da se bo na kolenih mumlala. Sibirska mačka je dober stražar.

Sfinge

Treba je opozoriti, da te mačke nimajo lastne volne za ogrevanje, zato želijo toploto od gostitelja. Sphynxi zahtevajo veliko pozornosti in se zelo hitro navadijo na nove ljudi. Vendar pa je treba upoštevati, da je sfinga potreba podjetja, ker jim ni všeč osamljenost.

Maine Coons

Velika Maine Coon je zanimiva pasmaTa eksotična mačka je zelo prijazna in lakirana. Treba je omeniti njihov razkošen in veličasten videz. Kljub dejstvu, da takšne mačke izgledajo kot pravi kralji zveri, so zelo prijazne in predane. Omeniti velja, da se mačke odlikujejo s svojo naklonjenostjo, vendar so mačke bolj posvečene.

Če govorimo o svojem odnosu z otroki, je treba opozoriti, da so moji kovanci mirni proti otrokom. Vendar pa je zaradi velike velikosti, ki otroku zapusti s takšno mačko, nezaželeno.

Britanci

Britanci se štejejo za eno najljubših mačk. Poleg tega se dobro razvijajo z otroki in so zelo usposobljeni za usposabljanje. Takšne mačke so zelo povezane z njihovimi mojstri in lahko dosežejo točko, kjer bo žival hodil po lastniku. Neverjetno, dejstvo, da Britanci radi igrajo z otroki, vendar morate vedeti ukrep in ne da bi mačke v živo igračo.

Perzijska pasma mačk

Perzijska mačka velja za leno in srdačnoTa pasma se odlikuje po dolgem in debelem plašču, rahlo uprtem nosu in velikih očeh. Treba je opozoriti, da imajo poseben značaj, vendar pa so Perzijci zelo usposobljeni. Tujim mačkam se lahko z nekim nezaupanjem zdravi zunaj, a brez agresije.

Sijamska mačka

Mnogi ljudje verjamejo, da je ta pasma agresivna in odvratna. Vendar to ni tako. Njen glavni minus je ljubosumje. Sijamske mačke dobro sodelujejo z otroki in so zelo povezane z lastniki. Poleg tega je takšna mačka zelo pametna.

Mencks

Ta mačka ni tako hitro pritrjena na ljudi, če pa je lastniku uspelo pridobiti njegovo zaupanje, mu je zagotovljeno morje ljubezni in prijaznosti. Mans zelo igrajo, zato se z otroki zelo dobro srečujejo.
Burmanske mačke

So prijazne živali z zelo spremenljivim razpoloženjem. Zdaj lahko košček teče in igra, po nekaj minutah pa lahko miruje in počiva. Poleg tega imajo te živali zelo zanimivo barvo in prebadljiv videz. Neverjetno, da so zelo enostavno priti s tujci.

Regdoll

Cat Ragdoll - kaj je ta pasmaTo je ročna mačka, ki zahteva veliko pozornosti in ljubezni. Regdolls so zelo ljubeči in potrpežljivi. Kljub temu, da ima Regdall veliko impresivno velikost, se dobro sreča z otroki. Če bo otrok občutil agresijo, se bo preprosto skrival in ga ne bo napadel.

Očitno je to ne samo zelo prijazna mačka, ampak tudi pametna.

Ruska modra skala

Takšna mačka bo trajala zelo dolgo, da bi pogledala na novega lastnika, vendar bo potem najbolj posvečena. Gostom ruskega modrega v resnici ni všeč.

Abisinske mačke

To je ena najtišjih mačk. Poleg tega se dobro srečujejo z otroki in ne morejo živeti brez družbe.

Exotics

Exotics sami po sebi so zelo počasni in namenski. Vendar se zelo težko navadijo na nove ljudi in zahtevajo stalno pozornost. Mačke te pasme veljajo za bolj neodvisne od mačk, ki so močno pritrjene na njihovo okolico.

Kurilski Bobtail

Kako izgleda kurilski Bobtail?Ta mačka ima zelo smešni rep, ki je zelo podoben repu zajec. Omeniti velja, da ima Kurilski Bobtail značilnost kaske in debelo volno. Poleg tega se ta pasma razlikuje po pasjanskih navadah. Takšne mačke nimajo običajnega vonja mačke.

Scottish Fold

Posebno pod krinko škotske pasme. Njegova značilnost je ušesa spuščena s konico navzdol. Take mačke so zelo zvesti in idealne za vodenje v stanovanju.

Singapurska skala

So majhne in eksotične živali. Take mačke ne kažejo nobene agresije in so zelo prijazne. Vendar pa bo strošek takšnega hišnega ljubljenčka zelo visok.

Kako izbrati hišnega ljubljenčka?

Kakšno mačko ali mačko jemati, izberite vsakega posebej. V tem primeru bi morali voditi izključno osebni preference. Ne smemo pozabiti, da narava mačke v veliki meri oblikuje svoje okolje.

Zato je treba opozoriti, da ima pravilno vzgojo odločilno vlogo. Zato bo dobro vzrejena mačka vedno ljubeča in prijazna.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com