AmriFla.com

Lepa akvarijska ribica-papiga!

paradižnik v akvarijuPaprika za akvarijske ribe

- najbolj priljubljene akvarijske ribe. Se nanaša na družino Cichlova. Pokazalo se je, da je delo azijskih znanstvenikov, ki so prečkali različne vrste ciklaz. Zaradi tega se je pojavila hibridna vrsta te ribe. Riba ima lep svetel videz, podobno papriki.

Opis videza akvarijske ribice

Ta vrsta ima nenavadno obliko telesa. Vodja papiga je popolnoma drugačen od vrste, zato ima zelo lep in smešen obraz.

Glavna barva na telesu rdeče papige je oranžna ali rdeča. V življenju lahko senco postopoma postanejo bledi, tako da se to ne zgodi, morate dodati karoten v hrano in potem bo barva vedno ostala svetla. In tudi bolj redke predstavnike te vrste, jih imenujemo - papagaji albino, imajo belo ali rumeno barvo.

Poleg teh osnovnih barv lahko srečate tudi vse druge, ki jih povzroči kemično obarvanje. Toda tisti, ki so opravili tak postopek, hitro umrejo. V odrasli dobi rdeča papiga doseže dolžino od 15 do 30 cm. Vodja ribe spominja na kljunjev kljun, zato je dobil ime.

Habitat

V naravi te vrste ne obstaja, tako da vsi akterji v živo živijo vsi obstoječi predstavniki vrst rdeče papige.

Vsebina papiga paprike doma

morska pečenicaRdeči papagaj, čeprav je akvarij rib, vendar ostaja zelo aktiven skozi vse življenje. Torej za njo je treba izbrati akvarij s prostorom za manevre. In prav tako priporočamo, da kupite posebno napravo, ki ustvarja tok v akvariju, saj vsi predstavniki rdečih papig so radi plavali s tokom.

Običajni življenjski pogoji Parrot ribe: vzdrževanje temperature vode pri 25 stopinj Celzija, kislost vode ne sme presegati pH 7 morala zagotoviti, da se voda nasičena s kisikom, bo potrebno namestiti posebno napravo. Moral bi redno (vsaj enkrat na teden), spreminjanje vode na svež, pazite, da se vaš ljubljenček ne skače iz akvarija, kot je papiga ribe zelo živčen.

Z akvarij Red Parrot lahko varno podselyat druge ribe, vendar pazite na to, da so bili podatki, večje ribe rdeča papiga, saj je rad uporablja kot majhne ribe hrane. Na splošno pa so zelo mirne ribe in ne bodo nikogar napadle.

Za hranjenje Potrebno je uporabljati suho hrano s karotenovo vsebino, kar je potrebno, da barva rib ne začne bledo. In prav tako lahko uporabite kot hrano za živo hrano ribe, papagaji zelo radi uživajo potenje.
Rdeči papagaj je zelo enostavno pritrjen na osebo. Tako dobesedno v nekaj dneh boste lahko ukrotili svojega hišnega ljubljenčka, in ko se srečate z vami, se bo srečno plaval pred kozarcem. Če upoštevate vsa pravila za upiranje rib, opisanih zgoraj, lahko živi mirno deset let in več.

Reprodukcija

Ker so prvi znanstveniki ustvarili prve predstavnike rdečih papigotov, so moški sterilni in nesposobni za reprodukcijo potomstva. Čeprav instinki reprodukcije še vedno ostajajo. In ko se temperatura vode začne dvigniti nad 25 stopinj Celzija, se bodo lotili aktivnega gradnje hiše za svoje potomce. Po tem se parijo s svojo žensko in celo polaga jajca, vendar ni sposobna preživeti.

Kaj lahko papagaji razbolijo?

Ta vrsta rib ima zelo močan imunski sistem, zaradi česar so odporni na različne bolezni. Torej z ustrezno vsebino vaše ribe ne bodo nikoli zbolele. Včasih pa so še vedno okužbe:

 • Ichthyophthyroidism - je zelo pogosta bolezen med domačimi ribami. Okužbo s to boleznijo je mogoče opaziti s pogledom na plavuti ribe, prekrita z belimi tuberkulami. Takšna bolezen lahko povzroči smrt, tako da takoj, ko najdete prve znake bolezni, takoj začnite zdravljenje.
 • Akvarijske ribeHeksamitoza - ta bolezen prizadene črevesje rib. Znaki okužbe so: bele sluznične odpadke življenja, zavračanje jesti.
 • Zastrupitev - če je v akvariju premalo prostora in veliko rib, se lahko zastrupljajo. Znak zastrupitve je rdeča ali črna barva plavuti. Če želite, da se riba opomore, morate takoj očistiti akvarij.
 • Tako kot na kateri koli drugi bolezni prvi znak poslabšanja zdravja svojega hišnega ljubljenčka, bo vedno spremembe v barvi karoserije, tako da na bo svetle barve pojavijo različne lise ali barva se bo začel bledeti. Znebiti večino bolezni lahko enostavno čiščenje vode in jo nadomestiti s svežo in lahko spremenite v tla, ki se nahaja na dnu akvarija. Če se zdravje ribe po tem ne izboljša, ga odnesite veterinarju.

Kako urediti hišo za papigo

Glavna zahteva pri izbiri akvarija je njegova velikost, ki mora biti najmanj 150 litrov na par posameznikov.

Parametri vode v akvariju:

 • Prisotnost dušikove spojine, kot so: amoniak in amonij, mora biti nič.
 • Vsebnost nitritov mora biti tudi nič.
 • In prisotnost nitratov ne sme presegati dovoljene hitrosti 30 miligramov na liter vode.

Za izpolnjevanje vseh zgornjih pogojev je potrebno namestiti močno filtracijo in prezračevanje v akvariju. Svetloba v akvariju ne sme biti preveč svetla, ne sme pa biti preveč temna.

Paprika za akvarijske ribePriporočljivo je, da na dnu položijo različne rastline, saj so papagaji kot njihovi gnezdi iz njih. Prav tako je priporočljivo, da v akvariju zgradite različna zavetišča, ker se ribe skrivajo v njih. Če želite to narediti, lahko uporabite različne grottoe, kokosovo lupino, in najbolje je, da se pritrdite na dno akvarija.

Zanimiva dejstva

 • Ribja papiga je plod domišljije azijskih znanstvenikov, ki je zaradi tega nastanka prečkal več vrst rib.
 • Ena od prepoznavnih lastnosti rib je zelo mirna narava, pa tudi prisotnost visokega nivoja inteligence.
 • Ta vrsta ni sposobna razmnoževanja, saj so moški neplodni.
 • Ribja papiga - zelo sramežljiv in plašen, vendar se je zelo enostavno navaditi na nove sosede v akvariju. In se lahko spomnite vaših gostiteljev in jih celo pozdravite, ko se srečate.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com