AmriFla.com

Veliki danes, marmorni marmorji, kraljevski danes, modri danes

Hitri, močni - veliki danciPasja pasma znan po vsem svetu

, Posebno sočutje za to pasmo so pripadniki risanke "Scooby-Doo". V risanki je ogromen pes rešil svet s svojimi prijatelji, toda zgodba tega psa je več kot le risanka. Zahvaljujoč tem članku boste imeli priložnost, da se naučite celotne zgodovine te pasme psov.

Zgodovina

Veliki DanesMnogi so prepričani, da je nemški pes zgolj evropska pasma, vendar ni. Po nekaterih poročilih, celo nekaj tisočletij pred našo dobo, tako Psi so prebivali v Tibetu. Tam so služili kot zvesta straža za živalstvo Aboriginalov. Poleg tega so nemški psi prinesli v Indijo, Mesopotamijo in Kitajsko. Ta pes je bil najbolj priljubljen v Babilonu, kjer so bili upodobljeni na stenah v hišah in opisani v klinasti obliki.

Narejene so bile risbe in zapisi o lovu na velike živali s pomočjo ogromnega nemškega psa. Slike, ki prikazujejo, kako je ta pasma ogromno telo z veliko močjo in besom nalil divje konje, osli in srnjad na tleh. Tudi kasneje je postalo znano, da je zaradi te sile in zlobe, ki je prisotna v Danci, v starih časih, ta pasma je bila uporabljena le kot ovčarskega in psi čuvaji, ampak kot boj psov.

In že bližje prvemu stoletju, to pasmo postal pravi vojni pes. Grki, skiti, Rimljani, germani in druga plemena so začeli z njimi v službo. Po vseh zgodovinskih poročilih je bilo največ psov te pasme v Nemčiji. Mnogi lovci so slišali za tako legendarno knjigo kot "Geoponik".

Nemški pes - velika pasmaNjegovi ustvarjalci pravkar so bili stari Grki. Vsekakor podrobno opisuje vse, kar je takrat bilo znano o takšnih psih. Prav tako so opisana pravila lova s ​​to vrsto pasme. In seveda, tu lahko najdete vse prednosti in slabosti vseh psov, podobnih psom. Avtorji, izkušeni lovci s podobno pasmo, vam podrobno opisujejo, kakšen pes, je najbolje loviti določeno žival.

Zgodovinarji verjamejo, da so pradede modrih psov Tibetanski psi in azijski ovčarji, prečkajo angleške lovske pse. Vendar pa obstajajo tisti, ki menijo, buldogov in prašičev, kot prednika sodobnih nemških psov.
Prvi predhodnik te pasme je bil upodobljen v miniaturi francoskega umetnika Robina Testaroa. Ta miniatura je bila napisana za knjigo "Knjiga, ki ni bila objavljena na šahu ljubezni." Rokopis je bil ustvarjen med 1496 in 1598 leti. Predstavlja psa, ki je na povodcu svojega lastnika - Count Carl of Angoulême.

Na začetku je izraz "mastif" označil moč in moč tega psa, ki mimogrede nima določene pasme. Kasneje so začeli iskati imena različnih vrst te pasme, ki so se razlikovale po barvi in ​​velikosti. Na primer, "Ulm pes" v originalni Ulmer Dogge, "lov NE" (Hatzrude), "prašič pes» (Saupacker), «je velik pes» (Grosse Dog), vendar je zdaj najpogostejši imeni, kot so "marmor psa" , "Nemški pes", "kraljevski pes", "danski pes", "modri pes" in "angleški pes".

Klasifikacija pasme

Hitreje, višje, močnejše - Velika DaneToda leta 1878 je bil ustanovljen odbor v Nemčiji, katerega naloga je bila razvrstitev vseh zgoraj omenjenih vrst psov. Tako je sprejel vodja tega odbora odločitev o razvrstitvi vseh, kot "Velika Dane". To je bilo osnovno dejstvo za vzrejo takšne pasme psov kot "nemškega psa".

Leta 1890 je nacionalni klub nemških psov odobril prvi standard - "nemški pes". Sčasoma so se standardi zelo pogosto spremenili, vendar so bili standardni ustreza prvemu standardu - nemški Veliki Dane, model F. C. I.

Zanimiva dejstva

  • Marmor mastiff Nemška rockMarble Dog je uradni simbol Nemčija in od leta 1965 uradni simbol države Pennsylvania.
  • Veliki dan je bil zelo priljubljen, od vseh znanih nemških kanclerjev Otta Von Bismarck.
  • Giant George - največji pes na svetu, danska pasma pasme, v skladu z Guinnessovo knjigo rekordov. Pes je živel v ZDA v Arizoni, s svojimi mojstri. Višina psa pri grebenu je 1 metra in 9 centimetrov, psa teže 111 kilogramov. Če pes stoji na zadnjih nogah, bo zagotovo višji od vseh košarkarjev, saj bo v tem položaju njegova višina 2,20 metra. George je bil vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov leta 2010, leta 2013 pa je umrl doma, preden je dosegel, na žalost, do osmega rojstnega dne. Pes George je bil priznan ne samo kot največji pes na svetu, ampak tudi največji pes vseh časov.
  • Po smrti psa Georgea se je najvišji in največji pes začel imenoval Zeus. Njegova pasma je bila tudi kraljevski mastif. Živel je v ZDA v Michiganu s svojimi mojstri. V rasti je pes dosegel 111 centimetrov, je bil 75 kg, rast na zadnjih nogah pa je bila nekoliko višja kot pri Georgeih 2 metra in 23 centimetrov. Ta pes je na žalost umrl tudi v letu 2014 11. septembra.

Opis in tipi dokov

Veliki Danes so razdeljeni na 7 vrst:

  1. Nemška pasma pasme marmorjaNemški mastifi so najbolj priljubljena in znana pasma. Ima tudi imena, kot so marmorno modra in danski pes. Čeprav se imenujejo danski psi, Danska nima nič skupnega. V 15. stoletju so psi na svetu predstavili kot lovske in borne pse. Veliki ljudje dojemajo velike dnake kot velike in zla pse. No, veliki so da, vendar nikakor niso zlonamerni. Kljub vsem dimenzijam je pes zelo prijazen in uravnotežen ter zelo redko kaže svojo živčnost. Mramorni pes ima zelo blag videz. Prav tako močno zvesta svojemu lastniku, bo vedno zagovarjal svojo obrambo, medtem ko ne bo pokazal prekomerne agresije. Nemške pse odlikuje nenavaden način mišljenja in inteligence. Kraljevi mastif se lahko tiho izpelje iz težkega položaja, ko sam odloča sam. Modri ​​pes je zelo pameten, prijazen in zvest pas.
  2. Angleški psi - bolj znan in priljubljen pod imenom "angleški mastif". Ta pes ima tudi zgodovino. Njegovo poreklo je povsem angleško. V daleč preteklosti so angleški veliki danci vzeli na areno in vojno. Zaradi svoje velikosti in velikosti so jih uporabljali kot psi za spopadanje. Toda vse to je ostalo v preteklosti. Do danes je ta pasma zgolj družinski pes. Angleški mastif prikazuje takšne lastnosti kot prijaznost, predanost in skrb za svoje mojstre. Kljub dejstvu, da so angleški mastifi previdni, zaradi velikosti in višine je ta pes zelo gostoljuben tujcem. Toda če opazijo, da lastniki niso zadovoljni z gostom, lahko tudi pokažejo agresijo. Posebnost znaka je ponos plemenitega psa.
  3. Brazilski danes so velike pasme psov, vendar niso tako velike kot veliki danci. Vendar pa ima čudovito kakovost - veliko predanost lastnikom. Za zaščito svojega človeka brazilski mastif lahko dobesedno naredi vse. Zaščita je njihova neposredna odgovornost, v njihovi krvi in ​​instinktivni ravni. V preteklosti je bila ta pasma uporabljena za zaščito govedi, ohmov in stanovanj ter jih uporabila tudi za odkrivanje ubežnikov. Z ustreznim in pravilnim vzgojo bo pes postal za vas odličen prijatelj, ki bo pripravljen za vas za katerokoli dejanje.
  4. Kanarski dan so tudi psi z določeno zgodovino. Pred prepovedi dogovorov je bila ta pasma zelo težka in kruta udeleženka teh bitk. Tako je bila pasma že nekaj časa na robu izumrtja. Že dolgo je bil proces ponovne vzpostavitve te pasme. Zdaj je pasma precej priljubljena in velja za dober spremljevalec v družini. Toda psa z likom. Je zelo trmast in ve, kako potisniti pot. Zato potrebuje dober šef, ki jo bo spoštovala, in on bo sposoben umiriti temperament te pasme v odgovor. Njegova velikost je precej majhna za Veliki dan, vendar moč v njej ni manjša. Iz Velike Danke ni drugačna predanost in prijaznost.
  5. Psi Bordeaux - zgodovina psa je že dolgo skrivnost. Pes ima zelo zanimivo ozadje, v katerem do sedaj mnogi poskušajo ugotoviti. Očitno je le, da je služila kot stražar in, kot drugi psi, borilec v arenah in različnih vojnah. Gotovo je bil v preteklosti pas Bordeaux sposoben opravljati veliko funkcij, danes pa je za mnoge dober in zvest prijatelj. Njene značilne lastnosti so ponos in aroganco. Bordeaux mastiff lahko pokaže tudi prekomerno trdovratnost. Zato potrebuje mojstra, ki z njo lahko najde skupni jezik in pomiri nasilno ravnanje psa.
  6. Argentinski danes so zelo močni psi. Najpogosteje se uporabljajo kot lovski psi za veliko zvero. Mimogrede, opravlja zelo dobro delo. Ustvarjalec pasme je privabil ustvarjanje več kot deset drugih pasem psov. Ustvarjalec je privabil pasmo Velike Danke, zato je bil od njih odvzet velik del krvi, da bi povečal rast. Za povečanje vzdržljivosti psa je bila vzeta kri velikega pirenejskega psa. Da bi dala moč svojemu psu, je ustvarjalec privabil Bordeaux Great Dane. Poleg tega je bila angleška Kazalec se uporablja za vonj, izboljšati hitrost te pasme - irski irski pes in za izboljšanje kvalitete boj - Cordoba bori psa, ki je, mimogrede, prihaja iz španske mastifov, bull terierjev in buldog.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com