AmriFla.com

Ribolov v regiji Karaganda: veliki ribniki

Ribolov v regiji KaragandaKaraganda regija je znana po celotnem Kazahstanu za svoje vodne vire. Na njenem ozemlju je več kot 550 različnih vodnih teles. Mala vodna telesa se uporabljajo za kmetijstvo. Toda polno tekoče reke in jezera privabljajo ribiške navdušence. Ribiči iz vsega Kazahstana pogosto pridejo v regijo Karaganda, saj je v središču države.

Ribolov na jezeru Balkhash

Jezero Balkhash privablja ribiče iz vsega Kazahstana. Nahaja se v južnem delu regije. Glavna značilnost tega plitega ribnika je, da je njegov zahodni del sladkovodna, ampak vzhod - slan. Jezero je znano po številnih ribah. Mnogi strokovnjaki menijo, da rast ribje populacije olajšuje stalna rast krmne rezerve. Fitoplankton se zelo hitro reproducira v topli vodi. V jezeru živijo naslednje ribe:

 • som;
 • krap;
 • asp;
 • perutnina;
 • kraški krap;
 • roach.

Značilnosti ribolova v KaragandiVeliki ribolov v regiji Karaganda Izvaja se na otokih Balkhash od aprila do julija. Tukaj lahko opazujete zelo dobre ribje sponke. Otok Ajnakol velja za najuspešnejše mesto za ribolov. Številni ribiči lovijo ribe z obale, vendar pogosteje kot ne uspejo ujeti majhne posameznike. Ribolov z ladjo se šteje za bolj učinkovitega. Velik krap ali plašč je mogoče ujeti le na globini.

Vrhunec ščuka v bližini otokov. Tukaj gredo ljubitelji plenilcev. Najpogosteje uporabljajo predenje. Za ribolov štruca, morate izbrati mesta z veliko globino. Tam skriva največje vzorce. Včasih je mogoče ujeti asp za vrtenje, vendar se ta vrsta šteje za zelo previdno.

Ljubitelji velikih somov gredo v jezero le poleti. Poskušajo odpluti od oči ljudi na čolnu. Najpogosteje uspevajo ujeti sokove, ki tehtajo 2-3 kilograma, vendar so tudi trofeji primerki.

Ribolov na reki Nuri

Nekateri ljubitelji ribolova v Karagandi raje uživajo v svojih najljubših hobi na reki Nuri. Šteje se, da je najbolj bogata v regiji. V njej živijo naslednje vrste rib:

 • ščuka;
 • ostriž;
 • asp;
 • perutnina;
 • bream;
 • roach.

Dober ulov je zagotovljen ljubiteljem predenja. Veliki plenilci hitro reagirajo na blesk-vibracij in voblerjev. Najboljše lepilo je na voljo zjutraj, vendar nekateri ribiči raje uporabljajo čas za sončenje. Škof v reki je zelo, vendar nekateri ribiči pritožujejo, da ne morejo ujeti velike posameznike. To je posledica šibke vabe. Če obstaja želja po ulovu trofeja, potem morate nekaj dni pred ribolovom začuditi ribe. Potrebno je uporabljati podajalce ali pridneno orodje.

Umetni rezervoarji v regiji
Zimski ribolov v KaragandiMed ribiči je kanal Irtysh-Karaganda priljubljen. Njena gradnja se je začela leta 1962. Leta 1974 se je marihuana začela zalivati ​​z ribami, šopkom in ščetom. Sčasoma se je kanal začel pojavljati in druge vrste rib. Najboljši čas za ribolov je od aprila do julija. V tem času celo najbolj neizkušeni ribič ne more zapustiti ribnika brez ulova. Izkušeni ribiči lahko ujamejo nekaj ducat kilogramov rib na dan. V tem času na obali obstaja veliko ljubiteljev ribolova v regiji Karaganda. Novice iz zbiralnikov, ki jih vsak dan berejo, da bi vedeli, kje je bolje iti.

Rezervoar Agatai je še eno priljubljeno mesto za ribiče Kazahstana. Tam je znana Karaganda ribja riba raste ribe. Za ribolov je potrebno kupiti posebno vozovnico. Ulov je omejen z namenom rasti prebivalstva. Najboljše mesto je območje jezu. Tam je, da lahko ujameš velikega krapa in rupa.

Ljubitelji belih rib redno obiskujejo rezervoar Temirtau. Obstaja zelo dober ugriz. Tudi pri ribolovu z obale lahko ujamete približno 10 kilogramov rib na dan. In tudi v ribniku je veliko kock in roach. Peckajo skoraj vabo. Rezervoar je privlačen za ljubitelje zimskega in poletnega ribolova.

Napaka v različnih letnih časih

Poletni in zimski ribolov v regiji KaragandaS prihodom toplote se aktivnost rib v vodnih telesih postopno povečuje. Že v aprilu številni ribiči gredo v vodo. V tem času so plenilci aktivni, ki iščejo žrtev kadar koli v dnevu. V maju in juniju so na voljo dobri ostriži in ostriži. V juliju in avgustu ljubitelji soma in krapa privabijo rezervoarje. V tem času se ribe skrivajo v rastlinjakih, blizu obale. In tudi obdobje se šteje za uspešno za lov na ščuko, drobnjak in roach. Izkušeni ribiči vedno uporabljajo vrhunske obleke, da privabijo čim več rib. Poleti se kot vaba uporabljajo vabe, črvi, kobilice in kruhne pelete.

S prihodom jeseni se je število ribičev znatno zmanjšalo. To je posledica nizke aktivnosti vseh vrst. Od septembra do novembra je ulov redko velik, vendar nekateri amaterji gredo na obalo. Najpogosteje gredo domov z robo in krap.

V zimskem času je aktivnost ribe še večja, nekateri pa še vedno na ledu. Pazljivo izbirajo mesta za namestitev orodja. Najbolje je, da jih postavite v senci snežne odeje. Tukaj lahko ribe. Če ste uspeli ujeti nekaj posameznikov, potem je bolje, da ne spremenite mesta. V zimskem času lahko ujamete robo, ruff in majhno verigo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com