AmriFla.com

Zanimive kraje za ribolov v rezervoarju Cheboksary

Rezervoar CheboksaryVodni rezervoar Cheboksary se nahaja na območjih Nizhny Novgorod, Republike Mari El in Čuvaške. Voda je vredna tega umetnega rezervoarja na reki Volgi in jo oblikuje jez jezovne hidroelektrarne Čeboksary v Novočboksarsku. Rezervoar je bil ustanovljen leta 1980.

Opis ribnika in vrst rib

Ribolov na VolgiPovršina rezervoarja je več kot 2.000 kvadratnih metrov. km, dolžina pa okoli 340 km. Največja širina rezervoarja je približno 15 km, globina pa 35 m. Povprečna globina vzdolž rezervoarja je 20 m. Spada v kaskado Volga-Kama.

V zimskem času rezervoar neenakomerno zamrzne. Led se začne pojavljati konec novembra. Na samem rezervoarju je ledeni pokrov nestabilen pozimi. Debelina ledu se lahko spreminja od 5 do 25 cm. Zato Ministrstvo za izredne razmere nadzira debelino ledu na krajih, ki so priljubljeni pri ribičih. V mesecu marcu se led začne taliti. Povečanje vodostaja med spomladansko poplavo ne nastane.

Ta ribnik je dom več kot 40 vrst rib. Med ljubitelje ribolova so zanimive naslednje vrste:

 • ščuka;
 • bream;
 • perutnina;
 • ostriž;
 • asp;
 • roach;
 • bream;
 • rdeča skorja in druge vrste.

Najboljša mesta za ribolov

Ribolov v rezervoarju Cheboksary je možen kadarkoli v letu. Razpadanje drevesnih stebrov, močvirski kraji so najljubši življenjski prostori posameznih vrst rib. Na njih je dobro, da ribarijo z Wobblers in nezotseplyaykami. Najbolj udobno jih uporabljajo, da ne bi prekinili spopadov na drevesih ali ulovu smeti.

Najuspešnejši so za ribolovna območjaObmočje je blizu samostana Makariev, kjer živi precejšnje število plenilskih rib. Perč in ščuka se kopičijo v velikih jatah ob ustju reke Kerzhenets. Pri ribolovu je primerno uporabiti predenje. Desni pritok Volge - reka Sundovik - je priljubljeno mesto za nekatere vrste škampov. In ljubitelji ribolova opozarjajo, da v teh okoljih lahko ujamete skoraj popolno jato takšnih plenilskih rib.
Ribolov v rezervoarju Cheboksary:

 1. Ulov v rezervoarjih CheboksaryDolga jezera - ta zaliv se nahaja med vasi Black Maza in Rural Maz. Dolžina je približno 3 km, širina je od 70 do 250 metrov. Globina tukaj je majhna, na najmanjšem mestu približno pol metra in v najglobljah 7 m. V jezeru lahko ujamete vrste rib, kot so ostriž, ščuka, roach. Na tem mestu je priljubljen zimski ribolov. Na prvem ledu se ščurka aktivno ugrizi. Lahko se ujameš na ostrige na žlico in ujameš robo na mormish. Toda po nekaj tednih se riba začne ujati še slabše.
 2. Dolong jezero - del rezervoarja v bližini vasi Kruglovka, Nizhny Novgorod regiji. Ima serpentinasto obliko, dolžina je približno 1 km, širina pa 50-70 m. Globina se giblje od 2,5 do 4 m. Jezero povezuje Volga z okroglimi, neimenovanimi zalivi. Tu živi smrad in ščuka. Ta prostor je privlačen za predenje.
 3. Zaliv v Velikovskem je rezervoar v bližini vasi Velikovski v regiji Nizhny Novgorod. Zaliv je povezan z Volgo z ozkim kanalom. Praktično ni toka. Povprečna globina ne presega 3 m, vendar je najdena jama do globine 11 m. Ribe na tem mestu so lahko zelo različne. V zalivu roaches roach, ostriž, ščuka, baster, ide, asp, rdeče. Pogosteje so ribiči s spinningi in hranilci. Ker je obala zelo poraščena, je bolj primerna za lov na predenje čoln.
 4. Lapshinskaya kanal - ima obseg približno 4 km, širina okoli 150 m. Gubina pretežno do 4 m. Ni toka. Najdejo se ščuka, ostriž, šunka, rdeča in rdečkasta riba.
 5. Vodno območje rezervoarja v bližini Makarieva je mreža majhnih ožina in zalivov ob Makarskijevem samostanu. V bogatem ulovu lahko najdete ščuka, ostriž, ščepec, šop, roach, burbot in nekatere druge vrste rib.
 6. Vodno območje rezervoarja v bližini vasi Privolzhsky. Ni toka, povprečne globine 1,6-3 m, obstajajo globine do 5 m. Tukaj lahko ujameš ščuka, smučarje, roach, rdeče. Priljubljen kraj za ribolov s predenjem.
 7. V rezervoarju CheboksaryPasji proran je Volga kanal nedaleč od mesta Kstovo. Dolžina je približno 2,5 km. Tok je močan. Obstajajo plaže s strmimi in nežno strmimi obalami. Globina se giblje od 2 do 8 m. V prostanu se nahajajo ščepec, ščuka, smreka in ostriž.
 8. Zalivi in ​​kanali reke Volge v bližini vasi Udelnaya v Republiki Mari El. Tukaj so zalivi neučinkoviti in neupoštevni, kanalov pa s tokom. Obstajajo ostriž, ščuka, roach, bream. Tukaj lahko uporabite različna orodja. Ribolov je pretežno pozimi.
 9. Usta Lutoše so zalivi vodnega rezervoarja Cheboksary in usta reke Lutoše v Republiki Mari El. Tukaj obstaja vrsta rib, ribiči namenoma lovijo ostriž in ščuka. Ribolov poleti je predvsem za predenje.
 10. Črno jezero - del rezervoarja Cheboksary, 10 km od vasi. Fokino, regija Nizhny Novgorod. Najgloblje mesto je približno 7 m. Dno je močno opremljeno, številne jate in drevesa se izlivajo iz vode. Lahko lovite predenje in plavajočo paličo. Možno je uloviti rosa, ščuka, ostrižja, rdečkasto-rjave barve.
 11. Vodno območje reke. Volga v bližini vasi Yurkino - zgornji rob rezervoarja. Trenutni tok je šibek, globina je tudi majhna. Tukaj lahko najdete vse vrste ribolova: spodnji ribolov, plavajoči ribiški drog, vrtenje itd. Najdete so šop, rdečo, rdečkasto, ostriž, ščuka.

Plačan ribolov na rezervoarju

Številni rekreacijski centri na teh rezervoarjih ponujajo odlične možnosti za ploden ribolov. Naslednji rekreacijski centri se nahajajo v bližini rezervoarja Cheboksary, in se bodo lahko sprostili v udobju in z vsemi ugodnostmi, pa tudi z ribami:

 • Ribiška baza ščukaRekreacijski center "Snegiri".
 • Rekreacijski center "Schukino".
 • Rekreacijski center "Zhili-Byli".
 • Rekreacijski center "Zavod".
 • Gostišče «Barm Phishing».
 • Rekreacijski center "Fokino-Privolzhie".
 • Turistična baza "Solnyshko".
 • Barm City - švedska vas.
 • Rekreacijski center "Privolzhskaya".

Na tem rezervoarju, kot tudi na reki Volgi, je veliko mest, kjer je predlagano združevanje družinskega počitka v naravi z ribolovom in lovom.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com