AmriFla.com

Riba podost: tipičen predstavnik rodu Carp

Stalež ribpodusti riba ni tako znana kot krap, koreselj in ploščič. Vendar pa je v nekaterih državah, je zelo priljubljena med ribiči. Ta vrsta je zelo občutljiva za onesnaževanje voda, tako da sedaj lahko v Rusiji ta riba je mogoče najti le redko, čeprav je pred nekaj desetletji undermouth srečali tudi v reki Moskvi. V Evropi in Aziji vrst najdemo v čistih rekah s hitrim tokom.

Ribji substrat Habitat rib

V Evropi najdemo dno v skoraj vseh rekah. Edina izjema so rezervoarji Norveške, Švedske in Finske. Tam je prehladno. Toda v Nemčiji in Švici prebivalstvo nenehno narašča. To je posledica dejstva, da imajo te države zelo strogo zakonodajo. Tam ne morete onesnažijo reke in zgraditi številne jezove. Poleg tega umetno rastejot sperite in spustite v ribnike.

Značilnosti vrsteV Rusiji je pot izvirala iz reke Berezine. Potem se je razširil skoraj po evropskem delu države. Po izgradnji velikih rastlin in tovarn so bile številne reke kontaminirane, populacija peristalija pa se je dramatično zmanjšala. Zdaj ga redko vidiš v Volgi. Toda v zgornjem Kami lahko srečate jate teh rib. Najpogosteje glavne vode rek zaradi pomanjkanja jezov.

Zunanje funkcije blazine

Hranjenje ribSkupaj so znanstveniki šteli 18 vrst snovi. Najpogosteje najdete navadne tablete. Ta vrsta ima podolgovato telo z majhno glavo. Glavna značilnost je nos, ki močno štrli naprej. Zadnja riba je prekrita z luskami umazano-zelene barve, vendar so stranice in trebuh svetlo srebrni. Vidno je v vodi zaradi prisotnosti plavuti rdeče barve. Med drstjo postanejo še bolj svetlejše. Na straneh so jasno vidne majhne črne črne barve.

Povprečna teža posameznikov ne presega 400 gramov, vendar so nekateri ribiči uspeli ujeti osebke, ki tehtajo 1,5 kilograma. Dolžina telesa ne presega 30 centimetrov.

Opis načina življenja

Podust vedno živi v velikih šolah. Stotine posameznikov vstopijo v pakete in se držijo skupaj. Šteje se za zelo verodostojne ribe, zato hitro pride na ribiški kavelj. Večino časa posamezniki preživijo na globini, toda maja in junija pogosto pridejo na površje. Povezan je z dejstvom, da v tistem času ličinke krvavnic vstopajo v vodo, ki je njihova hrana. Prebivalci Nemčije in Švice opozarjajo, da v tem času jate rib plavajo skoraj do obale in se lahko celo dotaknejo.

Ta vrsta rib vodi Reprodukcija posteljednevno način življenja. V sončnem vremenu lahko vidite jate, ki se rojevajo v blatu. Ponoči ribe segajo v globino. In tudi ponoči se plazijo skrijejo v trsteh. Tam pasti nekaj ribičev.

Vrste so zelo občutljive na kakovost vode. Vendar pa ne pušča svojega stalnega habitata med odvajanjem odpadkov, temveč skrije v kamni. Zato spomladi ljudje vidijo veliko število bolnih rib, ki plujejo na reki.
Prehrana in razmnoževanje

Podust velja za mirno ribe. Na splošno je njegova prehrana sestavljena iz alg in drugih rastlinskih živil. Vendar spomladi posamezniki zelo pogosto jedo kaviar drugih vrst, kar povzroča resno škodo prebivalstvu. Poleg tega ribe uporabljajo ličinke krvavih mater, ki se izkažejo v vodi.

Ribolov na hrbtuČas drstenja se ponavadi začne v aprilu, čas pa se lahko spremeni zaradi stopnje ogrevanja vode. V toplem letu se voda že konec marca segreva na 10 stopinj, drstenje pa se začne že prej. V rekah Nemčije in Švice, nasprotno, izrazi so premaknjeni zaradi hladnega pomladi.

Znano je, da so ribe pripravljene na videz potomcev v starosti 3 let. Vendar pa se v rezervoarjih s slabim rastlinjem drstijo drevesi pri posameznikih kasneje. To je posledica dejstva, da se lahko žvečijo samice, katerih dolžina presega 18-20 centimetrov.

Za drstenje posameznikov izberite spodnja območja, ki so pokriti z velikimi kamni. Proces ne traja več kot 3 dni. V tem času lahko vsaka ženska odloži do 12 tisoč jajc. Približno teden dni po drstenju je riba blizu plitvih voda, nato pa plava v globino. Ličinka se pojavi v svetlobi po 2 tednih. V plitvi vodi so do padca. V tem času se mladiči hranijo na ostankih alg in planktona. Do septembra so posamezniki povprečno 60 gramov. Preselijo se v kraje prezimovanja odraslih.

Značilnosti ulova in vabe

Ulov posteljeTrenutno se raki ne štejejo za komercialne ribe. Tudi v Nemčiji in Švici ga ujamejo samo ljubitelji. To je posledica majhne teže rib in upada prebivalstva. V Rusiji ne morete šteti toliko ribičev, ki so uspeli ujeti to ribe. Število posameznikov te vrste v priljubljenih vodnih telesih je majhno. Morate uporabiti hranjenje, da ulovite ribe Naslednje vabe povzročijo zanimanje rib:

  • križanec;
  • gobica;
  • deževnik;
  • kačji pastir.

Priveza mora biti nujno pomešana s tlemi, da bi pritegnili jate rib. Treba je zapomniti, da ta riba zelo pogosto odstrani kavelj. Nekateri ribiči se ne želijo vključiti v dno zaradi dejstva, da se meso hitro poslabša. Po ulovu je treba kuhati. Ljubitelji pripravijo tudi naslednje jedi:

  • uho;
  • pražen na rešetki;
  • slana avst.
Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com