AmriFla.com

Najmočnejša žival na svetu - deset najmočnejših

Katere živali so močnejše od vsehKatera žival je najmočnejša na svetu? Lahko takoj zamislite slona, ​​ker je to največje bitje po modrem kitu na Zemlji, a ali je slon najmočnejši na planetu? Ali je moč živali odvisna od njegove velikosti in teže? Kako ugotoviti, kdo je najmočnejši v živalskem kraljestvu? Preberite članek in znali boste vse.

Najmočnejša žival na svetu

Ni nujno, da je velika žival. Če želite uvrstiti najmočnejše živali na svetu, morate razmisliti o razmerju med njihovo telesno težo in težo, ki jo lahko dvignejo, kajti nekatere od teh živih bitij imajo le 1 mm dolžine. Fakultete nekaterih predstavnikov favne so neverjetne.

Ocena živali

Na podlagi zgornjega merila in sestavil to oceno najmočnejših živali na Zemlji.

  • Grizlies - moč in način življenja živaliGrizzly

Grizzly Bear velja za največjo medvedo. Njegova rast lahko doseže štiri metre in lahko tehta do sedemsto kilogramov.

Grizzly dvigne težo, ki je enaka svoji lastnosti. Poznan po svoji moči in je zelo nevaren za človeka. Takšen medved lahko odpre avto s svojimi kremplji, kot je pločevinka konzervirane hrane.

  • Slon

Slon - ena največjih in najmočnejših živaliSeveda obstaja slon v razvrstitvi najmočnejših živali na Zemlji. On ni samo ena največjih živali, ampak tudi ena od najmočnejših. Njegova teža je lahko do sedem ton, dolžina telesa pa do osem metrov. Slon dvigne predmete s prtljažnikom. Prtljažnik je edinstven mišični organ. In teža, ki jo lahko slon dvigne s pomočjo njenega trupa, presega težo slona za en pol krat. Slon lahko enostavno dvigne prtljažnik ali raztrga drevo s prtljažnikom. Največja hitrost slona je štirideset-pet kilometrov na uro. Slon je zelo stabilen, je skoraj nemogoče, da bi ga pokončal, le če ga napadli več hudournikov.

V Indiji se sloni uporabljajo za prevoz velikih količin

  • Tiger

Amur tiger značilnostiTiger je najmočnejši predstavnik družine Cat. Lahko doseže zelo resne razsežnosti: rast do treh in pol metrov in težo do tristo kg. Pri lovu lahko tiger teče s hitrostjo do 60 km / h, zaradi česar je ena najhitrejših živali.

Tiger lahko prevlada dvakratno svojo težo.

Tigri so našteti v rdeči knjigi in lov na njih je prepovedan po vsem svetu.

  • Afriški kronan orel

Krunski orel - zanimiva dejstvaMed pticami je afriški kroniran orel najmočnejša ptica. Čiščenje kril doseže dva metra.

Eagle lahko nosi težo, ki presega telesno težo štirikrat. Lahko je precej velika žival. Ti orlovi tudi lovijo še večje živali, vendar v tem primeru delajo v parih in po lovu trgajo plen na koščke, ki jih lahko nosijo.

  • Gorilla je moč živaliGorilaTo je najmočnejši predstavnik reda primatov. Rast gorila je lahko do dveh metrov višine in težo - dvesto petdeset kilogramov. Mišične gorile se lahko dvignejo desetkrat večje od teže. Gorila lahko celo zmaga bitko s tigrom. Gorile imajo zelo močne prednje stene zaradi dejstva, da se pri hoji večinoma zanašajo na njih.

  • Krokodil

Kje je moč krokodilaMed odvajanjem plazilcev so krokodili najmočnejše živali. Dolžina štirih metrov je dolga. Krokodili so zelo razvite čeljusti, ki lahko prikradejo veliko žival. Tlak čeljusti med ugrizom je lahko več kot dve toni na kvadratni palec. Krokodil lahko razvije hitrost na kopnem do sedemnajst kilometrov na uro.

  • Rezalec za pločevino

Te mravlje se pogosto imenujejo gobovi mravlje, saj predelujejo listje, ki nato postanejo osnova za gojenje gob. In gobe so glavna hrana teh mravelj.

Nogavice za rezanje listov - resnično močanMravlje se na splošno šteje za najzahtevnejše in močne med žuželkami.

Mravi v povprečju lahko dvignejo in premikajo predmete, katerih teža je dvajsetkrat večja od mravelj. In kosilnica proti liscu lahko dvigne in nosi težo petdesetkratno svojo težo.

  • Bug Buba

Buba - koliko jih lahko dvigneTo je majhen hrošč, dolg približno dva centimetra, ki ga lahko enostavno dvigne in nosi tisočkrat več, kot se tehta. Ta hrošč hrani predvsem gnoj, za katerega je prejel ime. Vleče kroglice do 50 gramov, čeprav ne tehta več kot dva gramov. Nosilec hrober vleče balon v luknjo do globine do ene in pol metra, in tako približno dvakrat na dan.

  • Brigandine označite fotografijoScary Mite

Njihov habitat je tla. Krtače so popolnoma nevidne golim očesom, vendar lahko ta mikroskopska bitja povečajo težo tisočkrat več kot njihova lastna. Ti pršički so zelo koristni in igrajo pomembno vlogo pri nastajanju tal.

  • Copepods

Kakšna žival copepodV razvrstitvi najmočnejših živali na planetu lahko pravilno dodelite prvo mesto copepodu. Je prebivalec globine morja, njegova velikost ne presega enega centimetra. Konepods razvijajo hitrost do šest kilometrov na uro, kar je petsto večja od njihove velikosti. Zato se lahko kopepod pripisuje najhitrejšim bitjem na svetu.

Zakaj tako drobne rake? Preprosto - s tako majhnimi velikostmi je zelo težko upreti vsem, ki želijo izkoristiti plankton. Zato takšna sila omogoča copepodam, da hitro razvijejo hitrost in se izognejo temu, da bi jo pojedli. Takšen sistem uhajanja pred plenilcem je omogočil, da ta populacija razvije prebivalstvo v ogromne razsežnosti. Copepod velja za najštevilčnejšo bitje na planetu.

Zaključek

Živalski svet je zelo bogat in večplasten in vsako bitje v njej je obdarjeno z določenimi sposobnostmi in lastnostmi. Nekdo se šteje za najhitrejši, nekdo največji in nekdo najmočnejši, kot vidite iz zgornje ocene. Ne vedno velikost živali pomeni njeno nesporno moč.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com