AmriFla.com

Ribolov na območju Vladimirja: ribniki in ribje vrste

RibolovRegija Vladimir se nahaja v osrčju Rusije. Ta regija je bogata z vodnimi viri. Znano je, da je na njenem ozemlju več kot 300 različnih jezer. Poleg tega poteka tudi več rek, od katerih sta največja Oka in Klyazma. Zaradi geografskega položaja je ribolov v regiji Vladimir zelo priljubljen.

Produktiven ribolov na reki Oki

Reka Oka teče skozi veliko regijo, vendar se med ribiči ne šteje za priljubljeno. Kljub temu, da je hitro mogoče doseči ribolov, na bregovih ni veliko ribičev. Za to dejstvo strokovnjaki ne najdejo razlag. Pravijo, da reka naseljujejo različne vrste rib:

 • som;
 • kraški krap;
 • asp;
 • krap;
 • perutnina;
 • roach;
 • belilo;
 • Sedežiščuka.

Treba je opozoriti, da je reka Oka znana po številnih plenilskih ribah. To je posledica obilja beljenja. Ta majhen frit služi kot hrana za plenilce. Najpogosteje v reki je soma. V Oki so zelo veliki primerki, ki tehtajo do 10 kilogramov. Za ulov soma se najpogosteje uporabljajo larerji in voblerji. Če želite ujeti zelo veliko som, potem morate izbrati velike žličke, ki izgledajo kot nalepka s svojim videzom.

Ribolov okovja v Oki je lahko zelo produktiven. Najpogosteje za ribolov z ladjo uporabljajo obroč, vendar nekateri ribiči raje hranilnice. Pravijo, da se krokar tudi dobro prilega temu reševanju. Če lovite z obale, je bolje, da izberete običajno plavajočo paličo.

Vrste rib v OkiOka je bila vedno znana po navzočnosti smuči. Izberite mesto za lov na plenilca, ni tako preprosto. Piščališče je ponavadi na globoki globini, zato ga je težko ujeti v plitvih vodah. Najbolje je, da ujamete z visokega obale ali z ladjo. Sudak izbere whirlpoole za stalno bivanje. Šele zgodaj zjutraj se dvigne na površino in izbere lokacijo nalepke.

V zadnjih letih se je na Oki pojavilo veliko plačanih ribiških mest. So priljubljeni med začetniki. Tam ne morete vzeti le najem čolna, temveč tudi veliko informacij o izbiri orodja. In tudi na plačanih bazah stalno hranijo ribe, ki zagotavljajo dobro lepilo.

Na Klyazmi za zlatim loparjem

Značilnosti ribolovaReka Klyazma je bolj priljubljena pri ribičih kot Oka. Poleg vrst, ki živijo v Oki, lahko najdete tudi sterlet. Na žalost je njegov ulov popolnoma prepovedan zaradi upada prebivalstva. Če je ribič ulovljen s sterletnim ulovom, ga pričakuje zelo velika globa. Večina ribičev gre za Klyazmo za zlatega laporja. V času aktivnega ribolova vse privabljene kraje ob reki zasedajo ljudje z ribolovnim orodjem.
Nekateri ribiči gredo v Klyazmo za burbot in ostrige, vendar je aktivnost teh vrst majhna. Mnogi ribiči pravijo, da pred vlivanjem palice moraš preživeti čas, da ujame rake. Služijo kot odlična vaba za plenilce. Soma in Zander sta zelo dobra pri rakovem raku. Najbolje je loviti plenilske ribe v bazenih, pa tudi na mestih s potopljenimi poškodbami. Tam je najpogosteje skrita največja sama. Mirna riba na Klyazmi dobro ugrize v plitvih vodah.

Nujnosti ulova rib v jezerih

Priljubljena jezeraMed rezervoarji Vladimirjeve regije je najgloblje v regiji Jezero Kshara. Njegova globina na več mestih doseže 65 metrov. Minus tega jezera se lahko šteje, da se nahaja daleč od naseljenih območij. Najbolje je iti tam nekaj dni, da se zagotovi dober ulov. Pred lovom je potrebno ribe hraniti. Največjo aktivnost je opaziti že v začetku jutranji uri. V tem vodnem telesu najdemo naslednje ribe:

 • ščuka;
 • ide;
 • krap;
 • ostriž;
 • burbot;
 • minnow;
 • belilo.

Odličen ribolovNajvečji na območju je Sacred Lake. Povprečna globina rezervoarja ne presega dveh metrov, vendar pa obstajajo whirlpooli, katerih globina je 5 metrov. Tukaj lahko včasih spoznati veliki plenilci. Vendar pa na večjem delu jezera le dobro mirujejo ribe. Ob sotočju jezera Buzhi se opazi visoko dejavnost roacha in laporja. Nekateri ribiči gredo na otoke. Pravijo, da lahko tam, kjer hranite ribe, zagotovite dober ulov nekaj ur.

Med ljubitelji plačanega ribolova je priljubljeno jezero Senga. Gradi se rekreacijski center, ki deluje cel dan. Strokovnjaki skrbijo, da je aktivnost ribe na visoki ravni. Redno hranijo ribe in spremljajo čistost plaž. Zaradi tega prebivalstvo nenehno narašča. V tem jezeru lahko ribarite s čolna in obale. Na dnu so opremljeni posebni prostori z dobrim dostopom do vode. Najboljše v tem jezeru so kokoši, lupinarji in križevci.

Za družinski ribolov je primerna kmetija "Ihtiandr". Njegovo območje ne presega 13 hektarov, vendar pa obstajajo odlični pogoji za ribolov. Strokovnjaki umetno napolnijo jezero s fritom, ki ga redno hranijo. Zato lahko tukaj ujamete celo bele kupide in postrv. Najpogosteje ribiči uspevajo ujeti krap ali ščuka. Slaba stran tega rekreacijskega centra se lahko šteje za visoke stroške. Za bivanje enega ribiča na bazi morate plačati 400 rubljev na dan. Poleg tega morate plačati za vsak kilogram ujetih rib. Stroški se gibljejo od 200 do 450 rubljev na kilogram.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com