AmriFla.com

Videz in značilnosti polarnih (severnih) volkov

Zanimiva dejstva o polarnem volkuPolarni volk je sesalec, ki živi v Artiku in tundri. Običajno so bele ali rumenkaste barve, so zelo graciozne in veličastne. Imajo lastne značilnosti videza, vedenja, načina življenja in izvora. Razmislite o teh neverjetnih živalih.

Najprej bomo analizirali glavna merila teh sesalcev. To so velike živali.

Kriteriji severnih volkov:

 • Višina: približno 1 meter.
 • Dolžina: do 1,5 metra.
 • Teža: do 80 kg.
 • Hitrost: do 60 km / h.

Značilnosti severnih volkov

Ta podvrsta ima veliko število funkcij, ki ga ločujejo od drugih. Zaradi teh značilnosti polarni vuk je nenavaden in edinstven.

 • Vodja rep se vedno dvigne, čeprav ga izpuščajo iz preostale črede.
 • Polarni volkovi lahko prehajajo 2 tisoč kvadratnih metrov. kilometrine v iskanju hrane.
 • Zanimiva dejstva o polarnih volkahTi volkovi ne marajo prepirov, resni boji so izredno redki.
 • To je edina podvrsta, ki je ohranila svoj življenjski prostor.
 • Polarni volk lahko naredi brez hrane do enega tedna.
 • Lokalni jelenjadi in pastirji severnih jelenov se zelo bojijo teh živali, obstajajo govorice, da lahko ženska odvrne osebo, tako da škatlica napade čredo jelena.
 • V skladu z eno različico, ti volkovi izvirajo iz Samoyed pokojni pes.

Videz in vedenje

Polarni volkovi so popolnoma beli, z debelo volno. To so velike živali, njihova dolžina je približno 1,3-1,5 metrov, višina vihra je skoraj 1 meter, teža doseže 85 kg, moški so večji od samic. Te živali imajo zelo debelo volno, kar je posledica dejstva, da so njihovi življenjski prostori zelo hladni in da je njihov krzneni plašč odlična zaščita pred mrazom. Poleg tega je njihova volna lahka, rdečkasta in to je lahko dober prikrit. Rep polarnih volkov je puhast.

Obnašanje teh živali je zapleteno, socialno je prilagojeno težkim življenjskim razmeram. Poleg tega je to družinske živali. Na primer, če je jata našla ozemlje, na katerem je hrana, se njegovi člani začnejo obračati in drugim volkam povedati, da je to njihovo mesto. Mimogrede, označujejo njihovo ozemlje s pomočjo urina.

Jato polarnih volkov Druga značilnost polarnih volkov je um. Njihovo vedenje in lov kažejo, da sta zelo organizirana. Na primer med lovom se zamenjajo, vsi člani pakiranja pomagajo drugim.

Ti sesalci redko se približujejo ljudem. In še toliko bolj redko napadajo črede, ki pripadajo ljudem, ker se bojijo maščevanja.

Spori v paketu so izredno redki, kar se zgodi le v skrajnih primerih. Ponavadi je vse rešeno z mirnimi sredstvi. Vsi člani paketa brezpogojno držijo vodje. Mimogrede, prepiri se včasih pojavijo le v primeru spora med obema družinama zaradi ozemlja. V primeru, da obe družini zahtevata isti habitat. Ženske posamezniki se držijo glavne ženske. Ponavadi je zelo stroga z njimi.

Prehrana in lov

Arktični volk živi v krajih, kjer je zelo dolga zima, zato so se naučili prilagoditi hrani, ki jo najdemo. V tako hudih razmerah lahko preživijo le nekatere rastline in živali. Najpogosteje v teh krajih obstajajo Lemmings in polarni zajci, vendar ta proizvodnja ni dovolj za volkove. Zato tudi lovijo večje živali: jelenov in mošusov.
Polarni volkovi lovijo mošusni volov v pakiranjih. Čeprav jim uspe postavijo v krog in branili rogovi in ​​kopita, volkovi poskusite pnevmatik črede in počakajte razomknotsya krog. Mimogrede je prišlo do primera, ko je jata vozila jelena na led in jih tako ujela.

Življenjski slog, razmnoževanje in razmnoževanje polarnih volkov

Najpogosteje arktični volk živi v družinskih pakiranjih s 4-6 posamezniki (obstajajo velike črede, v katerih je več kot 15 oseb), vključuje pa mladiče zadnjega in predzadnjega plemenjaka. Voditelji te črede so starejših žensk in moških.

Vodja v paketu je vodja. On jo ščiti in ohranja red. Zelo je spoštovan in vsakdo posluša. Le njegova ženska ima lahko mladičkov. Izobražuje njene potomce in opazuje druge ženske in njihovo vedenje.

Parjenje se začne marca. Spolna zrelost žensk prihaja od dveh let in moških - od 3 let. Nato noseča ženska zapusti embalažo in poišče, da bo jastreb zapustil potomce. Včasih jo ženska koplje, včasih pa se vrne v staro in že poznano. Nosečnost traja 60-63 dni. Praviloma se pojavi svetloba 4-5 mladičkov, tehta 400 gramov, slep, gluh in nemočen. Ves ta čas moški prinaša žensko in mladiči hrano, skrbi za njih. Samo mesec dni otroci začnejo zapustiti jamo in poleti lahko postanejo polnopravni člani paketa.

Mladiči Mimogrede, te živali so čudoviti starši. Poleg tega celotna jata skrbi za mladičev, če ni dovolj hrane, vsi člani delijo z mladiči.

Včasih se čreda preseli v kraj, kjer so pogoji boljši. Ponavadi gre za mošusni volov ali jelenjad. Pogosto migracije nastopijo na jugu, kjer je podnebje nekoliko toplejše in ugodnejše.

V paketu komunicirajo s pomočjo lajanja, rojevanja, zaviranja, jokanja in tudi gibanja. Mimogrede, da bi pokazali svoje spoštovanje voditelju in poslušnosti, so ostali polarni volkovi ležali na hrbtu ali pa se pritisnili na tla.

Vodja sprejemnika

Pogosto, tudi pred smrtjo vodje, paket pozna svoj sprejemnik. To je najbolj vreden njegovega sina. Od drugih se razlikuje v posebni moči, vzdržljivosti, pogumu in inteligenci. Izbere ga bodisi sam vodja bodisi člani paketa. Vodja vzgaja in usposablja sprejemnika, ga uči, da zaščiti čredo in reši pomembne probleme pakiranja. Preostali sinovi psa imajo pravico, da zapustijo družino in oblikujejo svoje.

Severni volkovi so zelo močni, lepo in lepe živali. So zelo trdovratni, ker je njihovo vedenje in način življenja prilagojen težkim življenjskim pogojem. Poleg tega je presenetljivo inteligentna in organizirana žival.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com