AmriFla.com

Glavne sorte plenskih ptic v Rusiji

Ptice-plenilciPtice - neverjetna bitja

, ki ne morejo samo okusiti oko s svojim elegantnim perjem, temveč tudi občudovati hitrost, agilnost in čudovit let. Med znanimi vrstami ptic so bile ptice plen vedno zanimive za ljudi.

Native lovci, s čudovitimi zakrivljenimi kremplji, zelo ostrimi očmi in neverjetno manevriranjem, jih ustvarjajo morilci. Te ptice ne napadajo svojega plena, ne poznajo milosti. Falconiformes - ločitev ujed, ki vključuje naslednje udarjanje njenih predstavnikov: sokoli, orli, kanje, sokoli in drugi.

Dnevne ptice plen

Slike pticNi vse ptice, ki dobijo lov na hrano, so plenilci. Mnoge vrste uživajo različne živine, vendar pa kot plenilske ptice niso razvrščene. Morda bo nekoga presenetilo, ampak sove, ki živi v Rusiji, na ptice plen se ne sprejme. Čeprav imajo veliko podobnosti z orli in jastrebami, so razvrščeni kot nočni plenilci.

Čeprav so vse ptice plen mesojede, njihova prehrana lahko vključuje le plazilce in sesalce, pa tudi žuželke. Enako velja za škorpijo ali skua.

Zoološka taksonomija se nanaša na kategorijo dnevnih ptičevih plavin samo tiste, ki spadajo v skupino sokov. Najbolj znani so:

  • jastrebe;
  • orlovi;
  • sokoli;
  • Orlovi.

To so samo nekatere dnevne ptice plena, ki jih povezuje podoben videz: kljun, ki se nagne, krivulje in zelo ostri kremplji. Barva predstavnikov nasprotnega spola teh vrst je večinoma enaka, vendar so ženske večkrat večje od moških. Ob upoštevanju tega dejstva je moška moška ločena od ženske tudi s prostim očesom s strani.

Goshawk Goshawk

Lepo veliki plenilec, ki ima svetlo čudovito barvo: temni vrh s sivimi niansami, rumenimi očmi in svetlobnimi križnimi trakovi na prsih. Teža odraslega je med 700 in 1,5 kilogrami.

Predatorski goshawkGoshawk Goshawk dolgo časa je bil uvrščen med škodljive plenilce, vendar je zdaj zaščitena z zakonom Rusije in je pod zaščito, tako kot druge vrste enodnevnih ptičjih plinov.

Lovi za različne ptice, spretno in z odstranitvijo roparja, uničuje vrane, drozge in druge ptice. Ne prezira beljakovin in celo mladih kuncev. V bistvu so njegove žrtve bolne ali ranjene živali, od prsnih nog in močnega kljuna, ki jih preprosto ne morejo ubežati.

Goshawk-goshawk prebiva skoraj po vsem ozemlju velike tundre in v severnih regijah, ob poplavnih ravnicah rek v južni tundri. Gnezdi ponavadi na zelo visokih drevesih, in jajca, na katerih je ležala ženska jastoga, imajo svetlo barvo s pikami temnih barv.

Beli oreh

To je svetel predstavnik reda dnevnih ptičev, ki živijo na ozemlju Rusije. Teža posameznika se giblje od 4 do 7 kilogramov, krilnica pa lahko doseže do 2 metra. Treba je omeniti, da je značilnost tega čednega človeka bel rep, opaziti le pri odraslih pticah, katerih starost je več kot tri leta.

Veličanstveni beli orelMladi posameznik ima rep temne barve, zato ga je mogoče zamenjati z zlatim orlom ali celo z orlom. Vendar lahko med letom ločite ptico. Orelski rep bo imel klinasto obliko, medtem ko bo v orlu zaokrožen.

Habitat tega plenilca je skoraj vsa Rusija, razen brezvodnih puščavskih krajev in na Far North. Ta lovec gnezdi na listavcih in le včasih - na skalah. V gnezditvenih predelih orela bodo zagotovo v bližini rezervoarjev in rek, kjer lahko dobi potrebno količino rib in vodnih ptic, na katere običajno lovijo.

Na ozemlju odprte tundre je srečanje z orlom velik uspeh. Praviloma na teh krajih ptica raje ne gnezdi. Orel gradi svoje gneče v takem kraju na hribih ali pečinah.

Orlani se ne odlikujejo s tako predanostjo in zvestobo kot labodi, ampak pri izbiri partnerja so vedno stalni. Ženska običajno položi do tri jajca, ki imajo belo barvo in majhne rjave lise. V nekaterih primerih so pike lahko okerne barve.
Orlan je izjemno lepi plenilec, naveden v rdeči knjigi. Ohranjanje te vrste ptic je ena od prednostnih nalog ruske okoljske zakonodaje. Ta plenilca si prizadeva izogniti se ljudem, in obstajajo primeri, ko je orel preselil v oddaljene kamnine iz svojih gozdnih krajev blizu rezervoarjev vode s pogostim videzom ljudi tam.

Sokoli in orlovi

Sokol je presenetljivo hitra ptica, rojen lovec. Hitrost, s katero se lahko razvije lovec v lovu, lahko doseže več kot 320 kilometrov na uro. Na nebu se plenilec zdi neverjetno samozavesten in praviloma vedno prehiteva žrtev.

Falcon je pripravljen letetiSokoli in orli živijo v večini Rusije, z izjemo arktične cone. Kot sorniki so sokoli ljudje pogosto prikrajšani in se uporabljajo pri lovskih potovanjih. Svojemu gospodarju je sokoli vedno zvest in zanesljiv prijatelj.

Popolna vizija, lepi perje, trpežne kremplje, z jekleno močjo, masivni zakrivljeni kljun - značilne značilnosti sokola in orla.

Kot mnogi drugi ptičji plen v Rusiji so sokovi zaščiteni z zakonom. Nekaterim vrstam sokolov, kot so peregrini sokol ali girfalcon, je prepovedano izvažati iz države.

Nočne ptice plena

Plenilci ptic, ki se plenijo pred svojim plenom predvsem ponoči, se imenujejo nočne ptice plena. Najsvetlejši predstavnik te vrste je sova, ki ima več podvrst:

  • sova polarna ali bela;
  • potopiti sova;
  • jastreb ali sokolarstvo.

Če so redki predstavniki plena videl ne pomeni vse, lahko velik del prebivalstva Rusije z zavidljivo pravilnosti pojavljajo v urbanem okolju sova, da ne omenjamo gozdov, kjer je njihovo življenje bistveno več.

Bela Sova

To je največji reprezentativni za celotno družino sov, ki ima razpon kril do 1,5 metra in 70 centimetrov v dolžino telesa. Mlade sove se razlikujejo po piščančjih barvah, medtem ko so starejši primerki bele, s črnimi črkami na glavi. Tace sova imajo bogate perje, oči so rumene, kljun je čren.

Sov lovijo glodavce in nekatere ptice, kot so galune, buntingi, peskovnik in celo race. Včasih se sova lahko raztrga na gozdnih živalih, ujeta v past. Iz tega razloga lovci ne marajo sove in jih lahko uniči, ko se srečajo.

Močvirska sova

Bolj pogosto kot vse druge vrste sove v tundri in močvirju lahko srečate močvirsko sovo. V zimskih mesecih ta vrsta lovi po vsej Aziji in Evropi, lahko doseže celo Afriko in Ameriko.

Glavna razlika med močvirsko sovo in polarno je njegova velikost. Dolžina odrasle ptice se giblje od 30 do 40 centimetrov in razpon krila ne presega 1 metra.

Njena barva ima rjav ali rumenkast ton, tace in kljun črne barve. V svoji prehrani lahko dobijo ne samo glodavce, ampak tudi žabe z žuželkami.

Hawk Sova

To sovo je mogoče pripisati dan predatorji. To ima veliko opraviti z sokola, zato ga pogosto imenujejo Sokolarstvo sova. Ostrina krila in lovske navade sokolov, kriki in neverjetni pogum, hitri vzpenjalni in strelovodni napad so najboljši lovec med njimi.

V Rusiji je sokol sova najdemo v tundri, ki spada na poplavni ravnici OB krajev s severa.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com