AmriFla.com

Značilnosti, značilnosti pasme papiga in ime vrst papagajov

Nerazluchniki - neke vrste papagajiNa našem planetu, kot ocenjujejo ornitologi, je okoli osemdeset pasem in okoli 300 vrst eksotičnih ptic družine papige. Veliko število vrst živi v Avstraliji. So predstavniki naslednjih pasem: petelin, koktajl in valovita. Nekatere pasme, kot so macaws, Amazons in Wedge-tailed, živijo v Srednji in Južni Ameriki. Manjše število vrst "svetlih ptic" najdemo v Južni Aziji in Afriki. Vse vrste živijo v krajih s tropsko in subtropsko podnebje.

Seveda so vse te ptice drugačne. Imena kamnin so raznolika, saj odražajo značilnosti. Te ptice privlačijo svoj videz, imajo različne barve perja, to lepoto je mogoče videti na fotografiji. Mnoge vrste imajo glasovno napravo, ki reproducira različne zvoke, vendar na žalost ne moremo posnemati vsakega človeškega glasu. Velikost je od 8 cm do 1 metra.

Vse o papigah, njihovih vrstah

Vrste teh eksotičnih ptic lahko vidite na fotografiji. Poiščite najzanimivejša dejstva o njih, spoznajte vrste domačih papagaja, preučite vedenje in glavno zanimivo dejstvo je odnos z osebo, ki vam bo dovolil ta članek.

Najpogostejše pasme papagaja:

 • Valovita
 • Cockatoo
 • Ara
 • Amazonka
 • Jaco
 • Corella

Valovita papiga

Igrače za valoviti papagajiNajbolj pogosta ptica iz družine papige, Govorimo valovito papagaja, Prav tako je domači ljubimec.

Habitat in dom te vrste je Avstralija. Živijo v pakiranjih od 30 posameznikov do več sto. Obstajajo tudi velike jate okoli 20.000 posameznikov.

Letenje teh ptic je podobno letu lakote, njihova gibanja so tako ostra, da daje vtis ene same celote. To jim daje priložnost, da se varno premikajo, saj obstaja možnost, da postanejo žrtve ptic plen.

Glavna barva te vrste - zelena, obstajajo tudi druge barve perja.

Pri moških, za razliko od žensk, čelo tej cap, oddaja fluorescentna svetloba, ta svetloba pomaga pri izbiri partnerja v času parjenja.

Hranijo se semena divjih zelišč, pitno vodo iz vode, ko suša - so zadovoljni z rosa, trava stebla in jagode.

Življenje nevretenčarskega papiga je povprečno 10 let, vendar nekateri posamezniki živijo do 25 let.

Cockatoo

Cockatoo in njeno vsebino domaTe ptice so lahko domače živali. Spadajo v pogumne vrste papagaja. Njihov glas je zvok in glasen. Lažje poučevanje človeškega govora.

Prebivajo v jatah v Indoneziji, Avstraliji in na Filipinih.

Posebnost - svetlo čep na glavi. Na sliki si lahko ogledate, da je barva perja bela, a jih najdemo tudi s črno-belo barvo.

Kokato ima masiven in močan kljun s širokim kavljem.

Krmijo se na insektih in rastlinski hrani. Življenjska doba te vrste je 70-90 let.

Ara

Hyacinth macawDruga znana pasma papagaja je Ara, katere predstavniki so največji. Ptica doma potrebuje velik prostor. Ptica je zelo hrupna, glasna, družabna in ima veliko pozornosti sama. Učijo se zelo dobro, vendar ne morejo govoriti.

Barvni perje je zelo svetlo, lesketajoče z vsemi barvami mavrice. Ta hišni ljubljenec ima najmočnejši kljun, ki je videti kot kavelj.

Domovina teh čednih ljudi sta Brazilija, Peru, Mehika in drugi kraji Južne Amerike.
Ljubijo sadje, jim daje priložnost, da brez vode dolgo časa. Pričakovana življenjska doba v naravi je 50-60 let.

Amazonka

Svet papagajaDruga vrsta homeopatskih papagaj je Amazonka. To je majhna papiga z močnim telesom in velikim svetlim repom. Posebna značilnost Amazon - To je močan krožni kljun z ostrim rebrom na njegovi podlagi.

Na fotografiji si lahko ogledate čudovito, svetlo zeleno perje s pikami rumenih, modrih in rdečih belih cvetov. Zahvaljujoč tem razlikovalnim značilnostim se razlikujejo med seboj. Manj te vrste papiga Je neprijeten vonj perja.

Popke te vrste se odlikujejo po mirnem in prijaznem značaju, ki zelo privlači svoje lastnike. Aktivni so, pa tudi inteligentni, zmožni učiti in zapomniti besede. Habitat je tropski gozd v Južni in Srednji Ameriki.

Krmijo se s sadjem, semeni listov, sadnim drevjem kavnega drevesa in mladimi poganjki dreves. Živijo od 15 do 50 let.

Jaco

Parrot pohlepno aloha (zvočnik)Perje za te vrste papigo sta dve osnovni barvi - pepel siva z nekaj lažjih robovi in ​​škrlatno rdeče, ki daje ekspresijski rep. Pogoste so v Zahodni Afriki. Živijo na mestih, kjer so veliki in gneči gozdovi. Ti papagaji so zelo priljubljeni za vzdrževanje doma. Jaco je najbolj nadarjeni ptič, sposoben reprodukcije zvokov. Lahko zapomni povprečje več kot 1500 besed. Sposobni in pogosto ponavljajo zvoke elektronike, na primer zvok telefonov, interfoni in alarmi.

In tudi posnemajo zvok drugih ptic, ki živijo na ulici. Ročno in ljubek Jaco lahko ponovi in ​​kopira vedenje gostitelja. Hrana za njih so plodovi palm, semena, sadje in listnata masa. Živijo v povprečju do 50 let.

Corella

Skrb za papiga papigaPriljubljen pogled na papige. Njena glavna razlika je visok čep na glavi in ​​koničast, nekoliko dolg rep.

Barva perja predstavnikov moškega in ženskega spola je drugačna. Moški je obarvan bolj svetlo kot žensko, zato privlači pozornost nasprotnega spola. Barva moškega je temna oljka, siva, grb in glava sta rumena. Kljun je nekoliko krajši od koktata. Pri ženskah je siva barva, spodnji del telesa pa ima rjavkasto barvo. Njena glava in greben sta bledo siva z rumenkastim niansom. Corella živi v sušnih regijah Avstralije. V naravnih razmerah živijo v obalnih gozdovih in v odprtih eukaliptusovih nasadih.

Glavna hrana je seme zelnatih, grmovja in dreves. Živijo 20-25 let.

Velikosti kamnin, obravnavanih zgoraj, so:

 • Valovita: 17-23 cm
 • Cockatoo: 30-60 cm
 • Ara: do 90 cm
 • Amazon: 25-50 cm
 • Corella: 30-33 cm

Tako lahko rečemo, da papige - večvrstni, zanimivih in eksotičnih vrst ptic, ki lahko živijo le v lepi, divje narave, ampak tudi popolnoma prilagojeni na domu, postali dobri živali in ljube osebe!

Par parazitov papagajaParrot Laurie - mavrica papigaKraljevi papagajiRdeči motni papiga

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com