AmriFla.com

Koliko pajkov živi doma

PajkiVsebina pajkov doma

zdaj uživa vedno večjo popularnost. Dejansko so to zelo zanimive za vsebino členonožcev, ki ne zahtevajo lastnika kakršne koli zapletene oskrbe. V tem članku bomo govorili o življenju pajkov v ujetništvu, kot tudi vam povem o dejavnikih, ki vplivajo na starostno mejo posameznikov.

Spiderman Spider Strife

Biologi poznajo več kot 42.000 vrst členonožcev. Vsi znani znanstveniki arachnid se med seboj razlikujejo. Nekateri imajo mikroskopske dimenzije, drugi pa rastejo v resnično velikanske velikosti. Pojav teh pajkov je raznolik, razlikujejo se v njihovem vedenju in dolgoživosti. Torej, na primer, seno običajno živi ne več kot 6 mesecev, uspelo je dati več generacij v tem času. Toda vsi znani tarantuli lahko živimo do 15-17 let. Tudi za dolgotrajna jetra so tarantule in drugi veliki členonožci.

Če govorimo o dejavnikih, ki vplivajo na življenjsko dobo pajkov, lahko opažamo okoljske razmere, v katerih živijo, te členonožcev, pomanjkanje naravnih sovražnikov, ustrezno bazo hrano, itd

Koliko pa pajkov živi v naravnih razmerah

Primeri dolgoživostiSvet prosto živečih živali je zelo krut, zato pajki v naravnih razmerah redko živijo do zelo starosti. Ogrožajo jih vremenske razmere, številni plenilci in pomanjkanje hrane. Zato znanstveniki, ki preučujejo te členonožce, pogosto težko natančno določi pričakovano življenjsko dobo.

Znano je samo, da so večje vrste lahko živijo veliko dlje, kot manjše vrste. V sušnih območjih pajkov pričakovana življenjska doba je višja kot v tropskih regijah z vlažnem podnebju. Z se ustrezno krma zgornji prag staranja pri posameznikih lahko občutno poveča, tako da pajkov, ki niso doživeli nobenih težav z iskanjem hrane, lahko veliko dlje kot njihovi stradajo bratov živi.

Kako dolgo živi domači pajek?
Hišni ljubljenčki bodo živeli veliko dlje kot njihovi divji kolegi. To je posledica naslednjih dejavnikov:

  • ustvarjanje optimalnih pogojev za življenje;
  • visokokakovostno hranjenje;
  • odsotnost naravnih sovražnikov.

Pomembno!Pričakovana življenjska doba bo v veliki meri odvisna od njihovega pravilnega hranjenja. Posamezne vrste lahko krmijo samo ličinke hroščev, ki jih bo treba kupiti v ustreznih trgovinah z živalmi.

Posebni primeri pričakovane življenjske dobe

Kot domači hišni ljubljenec je danes širilo več ducat vrst pajkov, ki so najbolj zanimivi za vsebino. Govorimo podrobneje o tem, koliko Arachnids živi v ujetništvu.

  1. Pajki v domuTarantula. To je pravi zapis za pričakovano življenjsko dobo. V naravnih razmerah lahko tarantula preživi že več kot 15 let. Na vsebino takega velikana doma lahko živi 20-30 let.
  2. Perutnina v naravnih pogojih živi do 10-12 let. Medtem ko je doma, takšen hišni ljubljenec, pod pogojem, da je pravilno hranjen in ima ustrezne pogoje, bo živel 15-20 let.
  3. Goliath. To so veliki pasovi, ki so v vsebini zelo zanimivi. Običajno živijo 8-9 let. In ženske običajno živijo v zelo starosti, moški pa umrejo za 5-6 let.
  4. Prečnik. Povprečna pričakovana življenjska doba teh členonožcev običajno ne presega 5-6 mesecev. Moški umrejo takoj po parjenju, medtem ko ženske običajno živijo 4-6 mesecev, uspevajo ustvariti kokon, po katerem umrejo. V kratkem življenju lahko križemo samo eno generacijo.
  5. Peacock. To je izredno zanimivo za vsebino vrst majhnih pasov, ki imajo svetlo barvo. Življenjska doba te vrste pajkov običajno ne presega 9 mesecev.

Vzdrževanje doma tarantul, tarantul in drugih členonožcev ni posebno težavno. S preprostim opreme v stekleno posodo s pajki boste mogli vzdrževati optimalne kazalniki vlažnosti in temperature, in kupujejo hrano, tako da lahko živali je na večini večjih hišnih trgovin. Vse to in bo zagotovila nemoteno vsebine členonožcev, da lahko preživijo, dokler si niso bolni in ne povzroča težav.

Zaključek

Pajki so izredno zanimivi za ohranjanje hišnih ljubljenčkov, ki se razlikujejo po velikosti, vedenju, videzu in dolgoživosti. Posamezne vrste živijo ne več kot 3-6 mesecev, medtem ko lahko veliki pasovi, vključno s tarantulami in tarantulami, živijo do 20-30 let.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com