AmriFla.com

Konji težkih konjev

Posebna pasma konjKonj je velika žival, ki ima debel vrat in telo z mišičnimi nogami. Se nanaša na težke skale. Njena glavna naloga je prevoz velikih tovorov in opravljanje vseh vrst podeželskega dela.

Big Horse videti veliko lepše od svojih bratov toplo kri. Te živali imajo dobro temperament in številne druge lastnosti, zaradi česar so znani vsem svetu, in mnogi konjeniki jih želijo videti v svojih hlevi.

Konjska pasma težkih vozil

Večina hladnokrvnih konjev je precej veliko v primerjavi s toplokrvnimi pasmami. Ti konji ne sodelujejo v konjeniškem športu, ker zaradi kondicionega telesa ne dobivajo gracioznih gibov. Toda mnogi poznavalci konj v tej pasmi privlače naslednje lastnosti:

 1. Značilnosti pasmeLahka hitrost. Te živali niso sposobne hitrega gibanja, velikih skokov in izvedbe odličnih komponent. Kariere, ki jih takšni konji ne morejo narediti, ker je zaradi telesne mase to fizično nemogoče. Kljub temu so njihovi koraki, galop, korak, ris, zelo naklonjeni mnogim konjenikom. Kljub njihovi rasti in dejstvu, da so živali zelo velike, jih je udobno voziti, saj vas v sedlu ne bo močno pretreslo. To olajšuje dejstvo, da se tak konj ne more dvigniti visoko nad zemljo.
 2. Težki konji imajo prednike. Nekoč, v srednjem veku, so Dray konji šteje predniki vitezov in kasneje - kmet tyazheloupryazhnye. V preteklosti, ko so bili fevdalni gospodarji, so se ti konji imenovali "destriya". Če želite prevajati, to pomeni - desno stran. Morda je to ime izvira iz dejstva, da je oproda bojevnik na desni strani kolesarja, ki je bil na konju. Masa takšnih konjev v razponu od 800 do 1000 kilogramov. Kg, in v nekaterih primerih celo več. Rast je znašala od sto sedemdeset centimetrov do dvest centimetrov. Kljub svoji višini in teži in dejstvu, da je lahko prevzela sama velika obremenitev, in ob istem času in voznika z orožjem, je hitro dal gor in ni mogel hoditi na dolge razdalje.
 3. Pojav takega velikega in močnega konja je vsakdo spoštovan. Ti konji so zelo mirni, mirni in s svojim čarima lahko osvojijo vaše srce in dušo. To olajšuje dejstvo, da imajo konji primeren in dober značaj. Za vse to so konji zelo prijazni. Kljub njihovi impresivni velikosti, med njimi zelo malo upornikov, zelo dobro gredo v stik.
 4. Med razmnoževanjem konjev težkih težkov so se izboljšale njihove dedne lastnosti. Kot rezultat, so konji lahko: dvig velikih in težkih bremen, so se naučili preživeti v slabih vremenskih pogojih, in je postal skromen v prehrani in negi.

Najpogosteje v mnogih državah težka vozila so vzgojena za težka dela v vasi, in šele po tem za tekmovanja, posebna očala za ljudi. In tudi, na primer, v Rusiji se pogosto uporabljajo za jahanje.

Da bi se prepričali o kakovosti nove proizvedene pasme, večina rejcev opravi različne teste za moč, vzdržljivost moči. Pogosto se konji premikajo s težkimi obremenitvami, razdalja se izbere čim dlje in z ovirami.

Takšni testi za konje postanejo zelo priljubljena, ker imajo veliko ekstremnih in spektakularnih.

Znane pasme

Kako konj izgleda kot konjTe vključujejo:

 • shir;
 • brabanson;
 • Suffolk;
 • percheron;
 • Škotske težke.

Shire

Ti težki tovornjaki so na prvem mestu na svetu. Pasma teh konj je plemenita in draga. Nagrade se podeljujejo na tekmovanjih. Od ostalih vrst se razlikuje z zaraščenimi nogami. Barva je v večini primerov zaliv ali karate. Konji so norovisti, ne prepoznajo moči in je težko pritrditi na pas.

Predniki teh konjev so srednjeveški viteški konji, ki so bili v teh dneh zelo veliki. Masa teh konjev lahko doseže 1,3 tone, višina pa 190 cm v grebenu. Najbolj priljubljene obleke: siva, zaliv, karakova.

Vrh priljubljenosti te pasme spada pod vladavino kralja Henrija v osemnajstem stoletju. Kralj je ukazal, da aktivno vzgajajo težke predmete, tako da angleško kmetijstvo ni potrebovalo močne sile.

Brabanson

Konji težkih konjevTi žrebci so dragoceni za njihove zunanjosti in močne sposobnosti. Povprečna višina je okoli 165 centimetrov, imajo dober temperament in dobre kvalitete pasme. Imeti močan prtljažnik, kratke noge z dobro definiranimi sklepi. In tudi imajo kratko grivo, spodnji del nog je vihra. Obleke imajo bajonete.

Belgija, Flandrija ali Brabanson, jo poimenujte kar hočete. Konji so se pojavili v srednjem veku, na ozemlju Belgije. To pasmo lahko imenujemo prednik Clydesdale, sufolskih konjev in šajerjev.

Takšni konji so idealni za delo na podeželju, saj niso agresivni na ljudi, imajo visoko vzdržljivost pri delu in niso varni pri negi.

Suffolk

Ti konji se zdijo kratki, ker je njihovo telo veliko. Konji so zelo pripravni in pacient. Barva je v glavnem kostanja z različnimi odtenki. Imajo višino 165 centimetrov. Živali lahko tehtajo eno tono. Barva: svetlo rdeča, temno rdeča, včasih lahko izpolnjuje kostanjev. Morda imajo zvezdico na čelu ali bele nogavice, ki se razlikujejo od drugih. Suffolk je idealen za otroke, ki se želijo učiti jahanja, kot absolutno nekonfliktne in sprejemljive.

Ta pasma je prišla k nam iz Vzhodne Anglije. V sredo 18. stoletja so postali priljubljeni, a njihova prva omemba je v anahah šestnajstega stoletja.
Percheron

Te živali se štejejo za nosilce za višino in težo. Percheroni so zelo lepi in imajo veliko vzdržljivost, če je potrebno, lahko tečejo nekaj ur zapored. Ker so njihovi predniki Arabski konji, imajo aristokratsko glavo z majhnimi, čednimi ušesi. Zahvaljujoč nečistočam arabske krvi, lepa lepa glava s čednimi ušesi.

Obleka je večinoma črna ali siva v jabolkah. Zdaj se gojijo brez koščkovih nog in zaradi tega je zelo enostavno skrbeti za njih in njihovo delo na tleh.

Škotski

Ta pasma ima odlične vozne lastnosti in značilnosti. Prišli smo k nam na Škotskem in v življenjski prostor - Združeno kraljestvo. Čudita na kasu in kasu, imajo močno telo in veliko mišično maso, a so hkrati zelo razvajene. Potrebujejo kakovostne pogoje in dobro hrano, tako da lahko konji dobro delujejo.

Barve so: črna, rdeča, bay, siva in chalaya. Razlika med to pasmo in drugimi je velika noga z dobro definiranimi sklepi.

Ruske pasme

Že davno pred dvema stoletjema konji težke pasme niso bili umaknjeni, čeprav so bili potrebni. In bilo je zelo drago kupiti jih za kordon, poleg tega so se konji v Rusiji težko prilagodili. Zato so začeli odstranjevati domače konje, z uporabo znanih zakordonnyh kamnin. Najbolj priljubljene pasme so:

 • Ruske težke sile;
 • Vladimir težki tovornjak;
 • Sovjetski težki tovornjak.

Ruska pasma

Opis pasmeTa pasma je bila gojena v začetku dvajsetega stoletja. V ta namen so bile pasme prepredene z majhnimi težkimi konji, ki so jih prinesli iz Belgije. Sčasoma imajo harmonično telo in dobro obliko. Na razstavi v Franciji leta 1900 je ruski Arden videl veliko konjskih rejcev.

Ti konji niso visoki - okoli 150 centimetrov v grebenu, vendar imam dobro vzdržljivost in veliko moči. Mares ima visok odstotek proizvodnje mleka.

Vladimir težki tovornjak

Te težke vrste so se pojavile kot posledica prehajanja angleških pasem, Cladesdal in lokalnih kobil. Nastali žrebci so bili lepi, imeli veliko energije in energije.

Značilnosti pasme Vladimir:

 1. masivnost;
 2. velika gradnja;
 3. velika višina - 170 centimetrov v grebenu;
 4. velika glava;
 5. dolgo nazaj s širokim hrbtom;
 6. izpuščene žitarice;
 7. močne noge, poraščene s krznom;
 8. debel rep in gripa;
 9. miren in uravnotežen značaj;
 10. črna barva.

V tem času Vladimirovo težko vozilo ni izkoriščeno za plug ali voziček. Uporablja se več v športnem lovu in konjeniškem turizmu.

Sovjetski

Ti konji so se pojavili kot posledica prečkanja Brabant in Suffolk z ruskimi konji. Do treh let se uporabljajo za delo na poljih, nato pa postanejo proizvajalci.

Značilnosti pasme:

 1. Kako konj izgleda kot konjvelika telesna teža;
 2. višina pri grebenu 1,7 cm;
 3. gripa in rep, zelo debela;
 4. imajo mišični vrat in noge;
 5. gladko nazaj;
 6. široka prsnega koša;
 7. je rahel klop v nogah.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com