AmriFla.com

Vrste sova, njihova imena in značilnosti

Splošne značilnosti sovaOve vzbujajo zanimanje mnogih ljudi s svojo nenavadno fiziologijo in načinom življenja. Najpogosteje so aktivni ponoči, ker so v temi popolnoma vidni. Kot veste, lovijo majhne živali, jih zgrabijo s trdnimi in ostrimi kremplji. Kakšne sove v naravi obstajajo? Kje živijo in kako se razlikujejo drug od drugega? To bo podrobneje obravnavano spodaj.

Splošni podatki o sova

Sove v znanosti pripadajo vrstnemu redu sivih ptičjih ptic, in tukaj sta ločeni dve družini:

  • prave sove in sove (sova sova, sova, pljunka, ščena sova);
  • Sipooh (skednja sova in maska ​​skedenj sova).

Zdaj bi morali govoriti o velikosti teh ptic. Najmanjši Družina je predstavnik sova mali skovik, dolžina njegovega telesa je 20 cm in tehta le 50-80 c. Za večino velikih sove Enako velja sovo, katerih teža 4 kg, in dolžino telesa. - 60-75 cm Vendar, ne glede na velikost, vse sov ptic ima družina v skupni sploh značilnost - veliko glavo z gosto in bujno perje, ki ga lahko obrnejo na vseh 270 stopinj. Obraz sova je kot ploski okrogli disk, ki se prav tako oblikuje s pomočjo posebnega perja. Še ena presenetljiva značilnost sova je njihova velika prebadajoča očesa, s katerimi popolnoma vidi svoj plen celo v popolni temi.

Imajo sove in ušesa, ki nimajo zunanjih lupin, temveč jih je mogoče uokviriti s posebnim perjem, zaradi česar zvok prehaja v uho bolje. Mimogrede so včasih asimetrične in zahvaljujoč temu dejavniku, da lahko te ptice ujamejo tudi najbolj mirne in neopazne zvoke v vesolju. Mimogrede, zaslišanje, in ne vizija, igra najpomembnejšo vlogo v življenju sove, ker mu je zahvaljujoč, da lahko lovijo.

Tace in kremplji - to je še ena pomembna lastnost teh ptic, saj s svojo pomočjo dobijo svojo hrano. Močne in močne tace z ostrimi kremplji vam omogočajo, da zgrabite plen in takoj ubijete.

Vrste Sov
V svetu je okoli 220 vrst sove, vendar se tukaj štejejo za najpogostejše in nenavadne od svojih predstavnikov. Lahko so velike, srednje in majhne.

Velike in srednje vrste

  1. Kako sova sovaPrisega. Owl je priznana v družini sova kot pravi gurman, njen jedilnik pa je sestavljen izključno iz miši. V obdobjih, ko plen postane precej redek, lahko sova privošči mlade golobe, ki še niso izven gnezda ali nekaj kopenskih ptic. V Evropi lahko srečate takšne sove, vendar največje kolonije živijo na jugu: Španija, Grčija, balkanske države in tako naprej. Pred tem je bilo mnenje, da so v gozdu Sibirija najdene sove, vendar številne študije niso prinesle nobenih rezultatov. To je precej velika ptica, saj lahko njegova dolžina telesa doseže pol metra, krilca pa je en meter. Vendar obstaja tudi daljši rep rjavkasto, velikosti, ki lahko doseže 0,7 m in ima razpon kril -. 1,2 m Kozača Za razliko od običajnih lova ne samo miši ampak tudi v kuncev in zajcev. Tam je bilo celo primerov, ko je lahko napadla čaplje, vendar ti spopadi niso povzročili ničesar. Druga vrsta sove - tako imenovani bradata sova, ki so pogosto najdemo v Mongoliji, Rusiji in Sahalin, kot tudi v baltskih državah in v Evropi. Te ptice ne jedo samo miši, ampak tudi veverice. Gnezdijo gnezda v starih bivališčih in jastrebov.
  2. Filin. Filin je pravi mojster zvečer, ker ni le eden največjih predstavnikov družine sova, temveč je hkrati najbolj mogočen. Sovražite vso Evropo brez izjeme, vendar v Rusiji takšna ptica lahko najdemo zelo redko, tukaj je celo navedena v Rdeči knjigi. Dolžina trupa takšne ptice je v povprečju 78 cm, razpon kril je 1,5 m. Zanimivo je, da ta nočni plenilec raje vedno ostane v svojem življenjskem prostoru, torej se ne migrira. Ekstrakcija filamentov postane velika in majhna vretenčarji, to so miši, veverice, kunci in tako naprej, vendar pa sove najbolj raje miši.
  3. Bela Sova. Ti predstavniki živijo v severnih zemljepisnih širinah, kjer je mraz in veliko snega. To so velike ptice, ki so večje od 70 cm, njihova krila pa večja od 1,5 m. Taka ptica raje osamljenost in se gnezdijo med seboj. Barva perja teh ptic je bela v temno rjavi delci. Mimogrede, starost sove je odvisna od števila takšnih pik: več jih je, mlajši posameznik. Popolnoma snežno bele sove se srečujejo, žal, zelo redko.

Majhne vrste

  1. Gnezdenje soveVijolična sova. Mala uharica mini različica sova, a njeno telo je bolj subtilna, in ima posebne perja šopi na glavi okoli ušes, s katerimi akutno zajame tudi najbolj subtilne in oddaljene zvoke. Mimogrede, v nasprotju z enakim sova, mala uharica je manj invaziven in bolj prijazna soljudem: včasih si lahko ogledate, kako te ptice zbirajo v manjših jatah na drevo in tiho sedel tam do večera, potem pa na lov.
  2. Passerova sova. Ta mali pernati spremljevalec ima resnično skromne dimenzije: dolžina telesa je okoli 20 cm, razpona kril je 40 cm in njegova teža je od 50 do 80 gr. Ta vrsta živi v skoraj vseh evropskih državah.
  3. Brownie Owl. Ta ptica je nekoliko večja od prejšnjega: dolžina telesa je 25 cm in teža 170 g. Tak zastopnik lahko najdemo v srednji in južni Evropi, v Severni Afriki in južni Aziji. Hiša sova živi tudi na ozemlju Rusije, in sicer na jugu, južnem Altaju in Zvezni zahodni obali. Na hrupu hrani ne le majhne glodavce, temveč tudi žuželke in kuščarje.

Reprodukcija sova

Vrste sovaNa splošno velja, da vse vrste sova določijo eno jajce leto, potrebno je spomladi. Lahko se razmnožuje in večkrat na leto, če je ugodno zaradi ugodnega podnebja in dovolj hrane. Prvič, samci privabijo ženske s svojimi ritualnimi plesi, jih predstavijo s poslastičkami v obliki miši in če se ženka strinja, da bo sestavila par, začnejo opremljati gnezda. V enem zidu, v povprečju 3 do 10 jajc.

Zanimiva dejstva

Ornitologi že dolgo to ugotovijo Sove pripadajo neodvisnemu detaju in nimajo nič opraviti z ostalimi pernati plenilci. Včasih se razlikujejo tudi med seboj: nekateri lovijo ponoči, drugi pa čez dan. Vse sove imajo različno stopnjo kričanja, s katerimi komunicirajo: poziv krik za parjenje iger, dialog med dvema moškima in škripanje majhnih sov, ki želijo označiti svojo lokacijo.

Vedno so se te ptice obravnavale dvoumno: v nekaterih državah so jih šteli kot slab znak in predjed za nekaj slabega, drugi pa simbol modrosti.

Vrste Sov
Sova je navadnaZnačilnosti soveKaj je sova?Videz soveKakšne soveReprodukcija sovaHabitat soveVrste Sov
Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com