AmriFla.com

Čilski morski bas ali skupni lovor

Značilnosti in hranilna vrednost morskega basaČilski morski bas je plenilska morska riba, del družine Moron. Imenuje se tudi morski volk, spygol, navaden zaliv, koikan in morski bas. Ime je odvisno od regije prebivališča. Obstajajo države, v katerih je navaden bas v rdeči knjigi, njegov ulov pa je prepovedan. Ribe, ki se prodajajo v trgovinah in na trgu, se umetno proizvajajo v cisternah s slano vodo.

Vrste Lavre

Seabass spada v elitno vrsto ribolovnih morskih divjadi, aktivno vzreja za trgovino in vložitev v restavracije. Ta sorta se pogosto uporablja v dieti meni zaradi svojih izjemnih lastnosti:

 • mehak, prijeten in nežni okus;
 • majhno število kosti v telesu;
 • nizka kalorija.

Morski bas je razdeljen na dve vrsti:

 • Kako kuhati lovorovih ribLavrak običajno živi v bližini vzhodne obale Atlantskega oceana. Telo rib je podolgovato, ima močno okostje in majhno število kosti. Na lahkih straneh trebuha so srebrne površine. Hrbet je zasnovan z dvema plavutima, od katerih je eden opremljen s trni. Seabass je pokrit z velikimi lestvicami, pogled je usmerjen navzgor, velik del glave zasedajo škrge. Dolžina morskega prebivalca lahko doseže povprecno 55 cm. Vendar so metro posamezniki, ki tehtajo do 20 kg. Življenje rib je 15 let.
 • Zahodni del voda Atlantskega oceana naseljuje celjski morski bas. On raje hladnejša voda, večja globina. Zadnje ribe so zaščitene z ostrimi plavuti. Črna lauraka se imenuje zaradi agresivnih navad in videza. Barva kože se lahko razlikuje od prebivalcev različnih vodnih teles, razlikuje se od sivih do rjavih tonov. Zato čilskemu morskemu basu ni mogoče dati nedvoumnega opisa, njegov videz je odvisen od posameznika in terena.

Habitat in ribja prehrana

Koikan živi na precej velikem območju. Njegov najljubši kraj je obalna voda, včasih pa ribe najdemo v ustih reka in ribnikov s plitvo globino. Lavrack je zelo aktiven, zato se nenehno premika po različnih morjih. Pojavi se:

 • v Črni in Sredozemski morju, v Atlantskem oceanu;
 • v umetno ustvarjenih rezervoarjih Italije, Španije in Francije;
 • v vodah Senegala, Norveške, Maroka.

Ribje jedi iz morskih sadeževPlenilec ni pritrjen samo na globino, zato ga lahko prosto plavajo na površini in na dnu. Največja aktivnost rib se ponoči ponoči, popoldan pa potone bližje dnu in počiva.

Raki, ki živijo globoko v globinah, so glavna prehrana morskega volka. Lahko jedo školjke, rakovice, majhne ribe in kozice. Predator dolgo časa sedi v zasedi, čaka na žrtev, in ob nastopu srečnega trenutka, močno napada. Seabas zgrabi ribe z ogromnimi ušesi, sesati in pogoltniti.

Mladi raje zbirajo v pakiranjih. Rastoče teže in odraščanje, ribe so ločene od skupine in začnejo sami dobiti hrano. Sardine so najljubša poslastica laurac. Poleti lahko potuje po dolgih razdaljah, po njihovih habitatih.

Naravna in umetna razmnoževanje

Opis ribe Čile morski basV starosti 2-4 let seabass doseže svojo zrelost. Toda v pogojih Atlantskega oceana je ta postopek odložen. Zorenje moških se pojavi 4-7 let, ženske pa 5-8 let. Vlečenje teleta poteka pozimi. Pomladno drstenje je mogoče le v južnih regijah. Kaviar ima nelepljivo gladko strukturo, vsebuje maščobo. Če se voda segreje na 14 stopinj, se proces razvoja zarodka izvede v treh dneh.
V evropskih državah se gojenje lovorov izvaja v omejenih solnih vodnih telesih. Posamezniki, ki se pridelujejo umetno, imajo številne razlike od rib, ki živijo v naravnih okoliščinah:

 • krajše in debelejše telo;
 • maščobo;
 • enaka teža za vse vzorce (500 g).

Koykan, gojen v ujetništvu, je veliko cenejši od svojega divjega kolega.

Koristne kvalitete morskega basa

Ribe so zelo cenjene pri kuhanju zaradi majhnega števila kosti trupa. Morski pesek ima različne uporabne lastnosti:

 • izjemen okus;
 • pomembna vsebnost maščobnih kislin Omega-3, ki imajo protivnetni učinek in delujejo kot antioksidant;
 • nizko kalorično in enostavno prebavo (primerno za vnos v prehrani).

To ribe priporočajo dietetiki za bolezni srca in ožilja, starostne motnje, Alzheimerjevo bolezen in artritis.

Metode ribolova morskega volka

Ribe, morski basLaurel se najbolje ujame z muharskim ribolovom ali predenjem. Pri slednjih se priloge uporabljajo v obliki srebrnih vab, plavajočih in potopljenih lutk rib. Dober ugriz zagotavlja umetne skuše in peščene jegulje. Za palico bo potreben manjši množitelj in inercialna tuljava. Povprečna dolžina predenja je 3,30 m. To je bolje izkoristiti na tej skalnati obali. Seabass plava za lov majhnih rib in ribolovnega droga ni treba dati daleč.

Kako kuhati morske ribeZa ulov muharskega ribolova se vabljive vabe uporabljajo za simulacijo rib. Črno vijolične dlake se priporočajo za uporabo ponoči. Bela-rumena in bela-srebro orodja bodo primerna za ribolov na zoru. V jutranjih urah lahko uporabite modre, bele in rdeče lutke, do poldneva pa je vredno izbrati bele modele.

Primeren razred ribiške palice je sedmi ali osmi. Pripravljen mora biti za slano vodo. Seabass je težko najti, zato se šteje za dober trofej.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com