AmriFla.com

Leteče ribe trigla ali morske petelin

Morski petelin in njegove značilnostiFish trigly ali kako se imenuje - morski petelin. Ta ladijski rezident pripada predstavnikom skupine tolkal in velja za zelo redke in eksotične vrste

. Take ribe lahko dosežejo dolžina 90 centimetrov in imajo težo več kot pet kilogramov. Morski petelin je naveden v Rdečih knjigah mnogih držav, zaradi svojega okusnega mesa je bil na robu izumrtja.

Ribji morski petelin

To nenavadno ime morskega petelina je bilo zaradi nekaterih njegovih lastnosti:

 • Leteče ribe trigla ali morske petelinTa ima velike plavuti, zelo podobne krilam ptice. S pomočjo njih ribe lahko plujejo nekaj metrov nad površino vode.
 • Meso morskega tiča je zelo podobno piščancem v svojem okusu.
 • Trigles lahko proizvajajo zelo glasne zvoke, ki se ne morejo pohvaliti z večino rib.
 • Ta bitja so srečni lastniki treh parov spodnjih udov, ki vam omogočajo, da se premikate na dnu koraka. Seveda na nogah ali tačah niso zelo podobni in se dolgo spominjajo spremenjeni lupoidski dodatki.

Videz

Telo petelin je pokrito z luskami z ostrimi robovi robov, njegova oblika spominja na podolgovat stožec. Na glavi je zaščita - to je kostna lupina, okrašena s trdimi majhnimi konicami. V bližini ust rib so dve štrlečimi kostnimi ploščami, z bočnicami na vseh straneh. Telo nima prečnih trakov, tako kot pri večini rib v tolkalnem vrstnem redu.

Trigina ima dve hrbtni plavuti, pokrita z majhnimi trni in žarki. Hrbet je zaščiten s 27 kostnimi ploščami. Morski petelin je lastnik zelo nepozabno in Lepe medenične plavuti velika velikost. Njihov zunanji del je pobarvan v odtenkih vijolične in notranjost v modre barve z zelenkastim odtenkom. Iz prsne plavuti razširi šest gibljivih noge, služijo kot krulec noge in jih uporabljajo, da ima možnost, da hodi po dnu.

Rak na tem ribu ima približno dvajset mehkih žarkov. Barva triglenta je odvisna od kraja njegovega stanovanja:

 1. Leteči rib trigla-morski petelinMorski petelini, ki živijo v vodah Atlantskega oceana, ima sive skale ali lestvice sivine z rjave ali rdeče odtenke. Spredaj nazaj plavut ribe krasi črno iver, in okoli debla, ki se nahajajo rumenkaste lise.
 2. Sredozemski morski petelin se razlikuje od atlantskega kolega v rdeči ali rjavi barvi lestvic. Na hrbtni plavuti te vrste je tudi tačka, temen odtenek.

Glavna razlika Triglia te vrste je njihova velikost. Torej rezident Atlantika raste do petdeset centimetrov ali več (včasih lahko našli posamezniki s telesom do devetdeset centimetrov v dolžino), in predstavnik Sredozemlja ne more pohvaliti veliko velikost, saj ima dolžino do trideset centimetrov telesa.

Življenjski slog morskega petelina

Habitati morskih petelin so:

 • Trigla-morski petelinIndijski ocean.
 • Atlantski ocean.
 • Sredozemsko morje, severno, marmorno, črno in Azovsko.
 • Zahodni del Baltskega morja.
 • Proga angleškega kanala.

Trigla je morska riba, raje prebije na dnu. Predvsem jo ima všeč peščena in blatna tla. Ta stvaritev porabi skoraj vse svoje življenje na globini od deset do dvesto metrov. V topli sezoni lahko plavate blizu obale ali plavate v strugah.

Obrok

Dietna prehrana vključuje naslednje morsko življenje:

 • Mekušci.
 • Škampi.
 • Majhne ribe.
 • Rakovice.

Ampak najbolj priljubljeno zdravljenje za morske petelin je majhna riba, ki izvira iz Črnega morja - bradač, rojen okunovye. Če želite uživati ​​kot ryboshku Triglia skriva v plevela pri odprtem dnu. Ko lovec na področju pogled se zdi, bradač, je s pomočjo svojih spodnjih okončin potiska od spodaj in en skok premagati razdaljo med seboj in plen.

Morske petelinje jesti večkrat na dan, vendar odraslim potrebuje le en obrok na teden. Ponavadi lovijo plavajo do globine trideset metrov. Radialni dodatki služijo kot trigrami ne le kot noge, temveč tudi kot okusni organi. Čutijo njihov plen.

Krulec šteje odlične lovce, saj imajo zelo hiter odziv in so sposobni narediti strele sunkov. Po jedo ribe za nekaj časa počiva v morske alge, in zvečer na površje Uživati ​​v topli vodi.

Značilnosti pogleda
Zanimive značilnosti morskega petelinaMorske petlice so sposobne leteti do dvajset metrov v dolžini nad površino vode. S silo skočijo iz vode in zdrsnejo v zrak skoraj tri sekunde, tako da razširijo velike plavutke, kot so krila. Nato se v morje spusti trigla z glasnim hrupom in veliko brizgami. Hitrost takega leta lahko doseže štirideset kilometrov na uro.

Za ureditev poletov morske petelinove voli po nevihti, poznih večerih, stran od zemlje in radovednih oči. V tem času se razne majhne ribe dvignejo na površino, ki jo lahko jeste.

Poleg sposobnosti letenja imajo trigli redko vlogo ribe. Morske petlice so sposobne zelo glasne zvoke, so dobro in jasno slišen tudi nad vodo. Ta bitja so sposobni grunt, snort, renčati in prede. Njihovi glasovi so tako glasni, da je v času druge svetovne vojne mornarice težave v bitki, kot krulec, utopil svoje krike sovražne ladje in ladje, tako da je težko ugotoviti, kje se nahaja.

Reprodukcija

Zelo zanimive vrste triglijev (morski petelin)Plemenske sezone morskih petelin padajo v poletnih mesecih. Od začetka junija do konca avgusta se raztrga. Odvisno od habitata se lahko ta proces premika in začne od januarja do septembra.

Za parjenje iger Riba se premika v ribnike s peščenim dnom. Ženske poleti polagajo jajca od enega do štirikrat. Dva-kilogramski trigal lahko med plemensko sezono vrže štirinajst tisoč jajc. Sedem dni po sklopki, se juha iz teleta izlije. Štirinajst dni po izvalitvi postanejo zelo podobni odraslim.

Kljub visoki reproduktivni sposobnosti morskih petelin je njihovo prebivalstvo na robu izumrtja. Glavni razlogi, zaradi katerih vsako leto trigla postaja vse manj in manj:

 1. Visoka aktivnost ribičev in lovilk.
 2. Poslabšanje ekologije okolja.
 3. Onesnaženje morij in oceanov.

Okusne lastnosti mesa te vrste so praktično podpisane v morske pipe smrtna kazen. Gurmanji z vsega sveta si želijo poskusiti jedi iz trigramov in so pripravljeni plačati veliko denarja za to sestavino. Zato pogosto lovci, ki mimo zakonov, poskrbijo za resnično velike okrogle ribe te vrste, tako da bodo lahko kasneje prodali svoje meso v restavracije bolj drago.

Kako jesti meso morskih petelin

Morski petelin in njegovo razmnoževanjeRibji morski petelin - lastnik belega in gostega mesa. To sploh ne drži kosti in okus zelo spominja na piščanca, kuhano za par. V francoski kuhinji je glavna sestavina kupcev za juho.

Tudi meso trigala se doda v različne solate. Ko postrežemo na mizi, je kombiniran s sirom, zelenjavo in zelišči. Obstaja veliko načinov za jedo te vrste rib:

 1. Pečenje v pergamentu z jabolkami.
 2. Ocvrto meso s čebulo in gobami.
 3. Posode z mesom morskih petelin, krompirja, paradižnika in mozzarella.
 4. Fillet pod hrustljavo skorjo sira.
 5. Morski petelin, pečen v celoti. Predhodno je predelana, podrgnjena s česnom, začimbe, sol in poslana v pečico.

Meso rib je zelo priljubljeno med italijanskimi in francoskimi potrošniki. Na seznamu tradicionalnih jedi teh narodov so recepti, katerih glavna sestavina je morski petelin. Pravzaprav, ta riba resnično okusno in priporočamo, da poskusite vse turiste, ki so se ustavili v Franciji ali Italiji.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com