AmriFla.com

Piščanci iz Orela so čudovita ruska pasma

Kako izgleda piščanec Oryol?Oriol chintz pasma piščancev je predvsem lepe ptice. Odrasli so jih amaterji in poznavalci okrasnih razstavnih piščancev. Zakonite in ljubek Oryol pipe in piščanca bodo okrasili ne samo kokoši hiš zbiralca, temveč tudi navadne kmetije ali zasebne kmetije. Poleg estetskega užitka bodo ti predstavniki ptic navdušili lastnike z okusnimi jajci in odličnim dietnim mesom.

Zgodovina izvora

Oryol kokoši pasem, pred več kot 200 leti v Rusiji. Ime pasme je prejel v čast grofa Orlova-Chesmensky, ki je prejela čudovite ptice, ki jih prečka Malajski piščanca z ruskim močvirske. Orlov kokoši gojijo na celotnem evropskem ozemlju Rusije do sredine XX stoletja. Postopoma moda za tuje ptice posledice druge svetovne vojne pa so pripeljale do dejstva, da so bili piščanci Oriol praktično iztrebljeni.

Od 50-ih, zahvaljujoč prizadevanjem domači rejci babica in Vinokourov, po 40 letih trdega dela, je bila obnovljena stara pasma. Oryol Calico kokoši zdaj poglej v skladu s pred-revolucionarno opisu. Beseda "Budala" doda imenu od značilno barvo perja.

Zunanjost piščancev Oryol

Znake oreške piščancev Orela so določene z naslednjimi osnovnimi značilnostmi petelin:

 • Značilnosti pasme Oryol piščancevVisoka rast - približno 60 cm, širok primer vertikalne orientacije.
 • Srednja glava je opremljena s široko čelno kostjo. Na grebenu se nahajajo majhne hribovje, med katerimi so brušeno perje. Močno upognjeni močan kljun je precej kratek. Majhne ušesne lupine so skrite s perjem. Globoko postavljene oči so rdečkasto-jantarne barve. Nadkritični loki so jasno označeni. Obstajajo majhni rdeči uhani. Ptice se odlikujejo po prisotnosti tankov in opazne brade.
 • Vrat je dolg z rahlim ovinkom. Na stičišču vratu z glavo ali v zasučnem delu, nabreknjeno perje oblikujeta sferično grmišče. Bliža ramena, vrat je gosto pokrit s peresom, zato se zdi tanjši kot pri dnu.
 • Rahlo konveksni zaobljeni prsni koš.
 • Navzgor in stoječi ravno rep je srednje dolge. Sestavljen je iz lepih peres. Zgornje perje rahlo dvignete nad druge.
 • Noge so močne in dolge. Široki biseri so prekriti s svetlečimi rumenimi luskami.

Iz ruskega Orlova tiča je treba razlikovati nemščino, ki je manjša, je lažja v ustavi in ​​je obdana z ravnim kljunom.

Barvanje perja

Razpošiti znake Oryolove piščancev je raznolikost obarvanosti perja. Najbolj znani so piščanci Orlov chintz. Petki imajo svetlo sivo brado z dodatkom rdeče barve. Nazaj in glava odtenek rjavkasto rdeče barve. Praktično celotno telo je črno barvo z majhnimi belimi pikami. Rjava barva kril je tudi razredčena z belimi impregnacijami. Črno perje na krilih daje vtis mehkega benda. Črni rep je okrašen z belo roko. Kokoši so lažji od moških. Imajo tudi barvo z enakimi bledimi pikami. Poleg barv bombaža obstajajo tudi druge sorte. Primer: ptica se zgodi:

 • rdeče-rdeče-ščurka in črno-ščurka, ki ima temno brado in rdečkasto obarvano glavo;
 • glinasto ali rumeno;
 • burger iz mahagoni in črno-škornji;
 • rdeče-bele pike.

Posebno pozornost je zanimiva bela enobarvna barva.

Prednosti in slabosti

Kot tudi katera koli druga pasma perutnine, chintz piščanci imajo svoje prednosti in slabosti za vzrejo doma.

Pros

 1. Slabosti pasme Oryol piščancevLep izgled daje piščancem Orlovu izraznost in edinstvenost.
 2. Petuški so obdarjeni z bitnimi lastnostmi, kar je zanimivo za videnje življenja v hiši.
 3. Odrasli imajo dobro vzdržljivost in so prilagojeni velikim temperaturnim razlikam. Za njih se ne boji niti žgočih niti hudih prehladov.
 4. Orlovki se odlikujejo z dobro produktivnostjo mesa. Petki lahko dosežejo 4,5 kg. Piščanci pridobijo tudi približno 3 kg žive teže. Odličen za okus mesa spominja na igro.

Cons
Kljub temu, da hitenje Orlovka in v zimskem času, je precej nizka proizvodnja jajc (150 jajc na leto), zaradi česar je nepraktično vzrejo teh kokoši so kokoši nesnic. Poleg tega, piščanec kasneje začne izvajati - po 7-8 mesecih starosti. Piščanci v obdobju rasti potrebujejo posebno nego, saj slab Odhraniti pijače. Preživetje mlade rasti je nizko. Ptice zahtevajo kakovostno krmo, kar je značilno za častne predstavnike ptic.

Priporočila za vsebino in hranjenje

Kako ohraniti Orel pasmePiščanci potrebujejo stalno nego, saj počasi rastejo in perje. Potrebujejo toplo in suho leglo. Odraslim mladim živalim potrebujemo prostor za gibanje in razvoj mišične krvi. Ko se pojavijo perje, lahko razlikujete prihodnje piščance in petelin. Perje so precej lažje pri piščancih. Kot vsi drugi prebivalci zadruge, orlovk potreben rost. Za zaščito pred zimskimi vetrovi, ki se prebijajo, naj bo prostor izoliran. Glede na naravo teh grdih ptic se moramo ločiti od drugih pasem z uporabo septe ali kletk. Vtičnice v hiši morajo ki se nahaja na višini 1 m od tal.

Hranila in pivci so izbrani tako, da so primerni za kratke in zvite kljunove. Pesek, majhni kamni, mineralni dodatki se nenehno vlijejo v korito za hranjenje. Ptice potrebujejo visoko kakovostno prehrano, ki mora vsebovati korenovke, žitarice, mlečne izdelke ali že pripravljene mešanice. Če jih hranite z domačimi mešanimi krmnimi mešanicami, bi morali dodati premiks in preliv mineralnih vrhov. Nenehno čista voda v koritih - eden od pogojev dobrega počutja ptic.

Reja in selekcija

Opis Orel pasme piščancevIzbor oriolske pasme piščancev je precej zapleten proces. Za pridobitev čistokrvnih ptic je treba paziti na rast petelina in značilno sestavo trupa. Glavnik mora imeti pravilne oblike, vrat na vratu pa je obvezen na vratu. Rumena brez perja nog Pozvani so, naj potrdijo pripadnost opisani pasmi. Zaradi križanja se združuje obstoječe značilnosti, zato je treba izbrati posameznike, ob upoštevanju vseh glavnih parametrov pasme, vključno z barvo. Tudi pri izbiri ptic iste barve se piščanci lahko razlikujejo od staršev. Na primer, ko prečkajo piščance chintz, je potomec lahko temne barve. Takšno mlado rast je treba zavreči.

Za namene vzreje in vzreje ni priporočljivo uporabljati jajc mladih piščancev, ki so dopolnili starost enega leta. Boljše prilegajoč dvoletne plasti. V inkubatorju se nahajajo velika roza ali smetana jajca brez vidnih porok. V inkubatorju je potrebno strogo nadzorovati temperaturni režim.

Reja čistokrvnih piščancev postane dobičkonosna dejavnost, ki temelji na prodaji jajc za plemenske potomce, piščance ali odrasle posameznike. Poleg tega lastniki kmetije skrbijo ne samo o praktičnih koristih, temveč tudi o estetskem vidiku procesa rasti čudovite ptice.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com