AmriFla.com

Morski ruff: videz, ulov črnomorskega škorpijona

Scorpion: opisV teh morjih lahko, kot Azovskega morja in Črno med vsemi prebivalci podvodnega sveta je bilo videti grozeče ribe - morski ovratnik ali drugače skorpenu. Ta riba ima res zastrašujoč videz in izgleda kot morsko pošast.

V tem članku je opisan videz, kako se hrani, kako pasme in kjer živi ta zanimiva riba.

Značilnosti morskega grba

Morski pečat se nanaša na ribe družine Scorpion, ki pa pripadajo ribam. Vrstni red škorpijona vključuje 209 vrst, ki pripadajo 20 rodovam. Te ribe raje vodna telesa tropskih in zmernih morij in oceanov. Večinoma morski odri živi v indijskih in pacifiških regijah. Rod Škorpion, ki vključuje okoli 60 vrst, prebiva v vodah Pacifika, pa tudi v Atlantskem oceanu. Ribe raje živijo na dnu in vodijo sedentarni življenjski slog.

V Rusiji sta dve vrsti škorpijona: opazno in Črno morje. Te vrste je zelo težko ločiti. Edina razlika je prisotnost opaznega škorpija na hrbtni plavuti s črno piko. In v črnomorskem škorpijonu je edina razlika daljši kalčki, ki so nad očmi, ki spominjajo na rahlo ostanke. Pri škorpijonih so ti postopki krajši. Prebivalci živijo v Črnem morju, v ustju reke Shapsuho in tudi v Azovskem morju. Na videz je škorpijon podoben rektnemu rupu, zaradi česar je njegovo drugo ime morski ruff.

Videz

Opis videza morske škrgeTa predstavnik podvodnega sveta ima majhne velikosti telesa, ki dosežejo 150-200 mm. Zelo redko lahko nekatere vrste morske škode dosežejo 500 mm.

Škorpijon Črnega morja doseže 300 mm s težo 1000 gr. Značilni škorpijon je dolg do 150 mm in masa 200-300 gramov.

Škorpijon je plenilska vrsta rib. Obrok morskega rufa vključuje majhne ribe, nevretenčarje in rake. Ersh, lovi, leži nepomembno in čaka žrtev, da plava bliže njemu, nato pa riba naredi met in ulovi plen.

Izgorevanje videza res prestraši:

 • Telo morskega korita je podolgovato in stisnjeno na obeh straneh.
 • Površina telesa je prekrita z majhnimi in grobimi lestvicami.
 • Najbolj grozljiva vrsta je plavut, ker je sestavljen iz ostrih trnov.
 • Glava je velika in pokrita z veliko bočnic in izrastkov.
 • Usta velika s širokimi ustnicami.
 • Ima barvito barvo. Na ozadju rjave barve najbolj raznolikih barv so trakovi in ​​pragovi temnega senca. Na plavutih lahko vidimo iste lise.

Značilnost morskega grba je njena molža. Škorpijon razdeli plast kože, Kot kača približno enkrat na mesec. Pod staro kožo je svetlejša barva, ki ima svež in privlačen videz. Skupaj s staro kožo morski ruff vrže adherentne alge in parazite.

Trnje se izžarevajo

Na dnu trnja, ki pokriva telo morskega dna dva utora, ki vsebujeta strupeno snov. Zgornje hrbtenice so urejene skoraj kot zobe kač. Njegove ogrožene trne in strup škorpijona uporablja le za zaščito v primeru nevarnosti.

Kje živi škorpijon?Ko je riba zaščitena, prebija trnje v nasprotnikovem telesu in injicira strupeno tekočino v nastalo rano. Mesto injiciranja po nekaj trenutkih nabrekne in začne močno bolečino, ki spominja na bolečino iz ugriza osi. Včasih, poleg bolečine in otekline oseba lahko izkusi bruhanje in znojenje.. Če je morski ruševec človeško telo večkrat obtožil, potem je v redkih primerih možen tudi smrtonosni izid.

Prva pomoč pri nabiranju morske škripce

Če je bila oseba obkrožena z morskim ruševjem, je treba izvesti naslednja dejanja:

 1. Ugotovite mesto injiciranja in odstranite trsni fragment.
 2. Mesto injiciranja je potrebno čim dlje krvaviti. To bo odpravilo nadaljnji vdor strupene tekočine in njenega širjenja skozi človeško telo. Zato je treba čim dlje iztisniti kri iz rane.
 3. Treba je zdraviti, prizadeto območje je vroče ali morsko vodo. Če obstaja vodikov peroksid pri roki, je najbolje, da z njim razkužite rano.
 4. Prijavite se na zdravstveno ustanovo za strokovno pomoč, tudi če mesto injiciranja ni več zaskrbljujoče.

Lovljenje škorpijona

Ujamejo škorpijo blizu obale. Najuspešnejše mesto za ulov so privezi, pomoli, kamni in tudi plaže, kjer je dno z velikimi kamni in gosto vegetacijo. V takih krajih lovijo škorpijoni, zato ga najdemo med grmičevje alg in v pukih kamnov.
Na kavlju se lahko škorpijon ujame skozi celo leto, vendar pa ribiči raje lovijo poleti. Ribe dosežejo največjo aktivnost ponoči. Za reševanje ni posebnih zahtev - lahko so zelo različni. Najboljša možnost bo: vrtenje z vgradnjo dna orodja, kot tudi morski krog.

Vaba za morsko grlo

V redkih primerih se uporablja vaba za škorpijonske ribe. Vsaka vaba, na primer: zdrobljene lupine školjke morske škripi se bodo zbirali za kratek čas. Lahko uporabite majhne koščke šura.

Za ulov škorpijona kot vabe velja:

 • Piščančji in ribji file.
 • Kuhano kozico.
 • Meso lignjev.
 • Sveži kozice.
 • Majhni kosi rib, ki so bili nedavno ulovljeni.

Apetit za škorpijo je odličen, zato ima dovolj plena, ki lahko presega njegovo velikost. Morska rupa ne prestraši vrtljivih obročev in zahvaljujoč njegovi požrešnosti hitro pade na kavelj.

Kako ujeti škorpijona

Lovljenje škorpijonaOba s pomočjo predenja in s pomočjo morskega kroga, škorpijon ujamejo v plumb. Če je ribolov opravljen s pomočjo predenja, potem je potrebno znižati stavo na dno, izbrati ohlapno, nato pa se raztegniti in počakati na ugriz. Če je riba ulovljena, ribič najprej čuti kratkotrajne zožitve, nato pa poteka močan preskok. S temi znaki ne morete zamuditi, drugače se bo škorpijon skril pod najbližjim balvanom, nato se bo stopnja končala in ostali boste brez ulova.

Če uporabljate morski krog, bi moral prstan navzdol obrniti navzdol in nato pustiti spravilo približno 20 minut. Skrbi, da je riba bo šel v tem primeru ni potrebno, ker je majhen obroč in pasje ne bo pustil iti zelo daleč in kljuko, nato prekinil škripca na kamne.

Kako odstraniti morski odriv iz kaveljca

Očiščene ribe je enostavno, vendar se spomnite varnostnih ukrepov in poskrbite, da konica ne poškoduje kože.

Strupeni trnje v škorpijonu se nahajajo:

 1. Na dnu žarkov hrbtne plavuti.
 2. Abdominalni plavuti na bazi prvega žarka.
 3. Na dnu treh žarkov analnega plavutja.

Za odstranitev morske škripe iz kljuke je potrebno pritisniti z ročico palice in jo priviti s kleščami preko spodnje ustnice. Potem, da se ne poškodujejo o konicah, se jih ščiti s škarjami. Poleg tega so ribe brez groženj za zdravje ribiča odstranjene iz kavljev.

Morski ruff v kuhinji

Kljub temu, da škorpijon izgleda zastrašujoče, njeno sočno, belo meso s sladkim okusom - velja za resnično poslastico. Vendar je treba to zapomniti Med čiščenjem ujetih rib je potrebno upoštevati varnostne ukrepe, drugače ranila je s trni. Od morske škrge lahko pripravite veliko okusnih jedi. Njena žgajte, zavrite, posušite, uporabite v želatih jedeh in juhah. Najpogosteje te ribe pečen v foliji, kot tudi pripravi uho. Pravijo, da ima uho iz rupu poseben okus.

Zanimivo dejstvo je, da morsko meso poleg odličnega okusa vpliva na zdravje moškega. Zato je za ribiče in moške podvodne lovce črnomorski škorpijon vedno dobrodošel ulov.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com