AmriFla.com

Zelo okusne ribe morskega psa

Ribji morski volk, kjer naseljujeRibji morski volk ima več imen. Imenuje se tudi morski pas in lovor. To je posledica velikega števila habitatov. Restavratorji po vsem svetu cenijo njeno odlično okusno in nežno meso. V meniju katere koli dostojne ustanove so pripravljene jedi iz te ribe. Cena morskega basa je precej visoka, tako da navadni ljudje kupijo le za praznično mizo.

Habitat in opis

Ta vrsta rib živi v številnih vodnih telesih. To je mogoče najti v skoraj vseh morjih Atlantskega oceana. Posameznike je mogoče videti tako na severu Norveške kot v južnem Senegalu. V Sredozemskem in Črnem morju živi tudi vrsta. Na žalost, prebivalstvo se je začelo znatno upadati, zaradi nenadzorovanega ulova, zato je v nekaterih državah plovba navedena v Rdeči knjigi. Okus te ribe je tako priljubljen pri Evropejcih, da so ga začeli rasti v umetnih ribnikih. Takšne ribogojnice lahko najdemo v Franciji, Italiji in Španiji.

V naravi najdete dve vrsti morskih basov: navadni morski volk in čilski lovor. Običajni morski obali živijo na vzhodni obali Atlantskega oceana. Posameznike odlikuje podolgovato telo z močnim okostjem. Restavratorji imajo ta pogled za majhno število kosti.

Strani morskega volka so pokriti z velikimi lestvicami srebrne barve. Na hrbtu sta dve plavuti, od katerih je ena prekrita s trni.

Habitat, ribe, morski volk

Večina posameznikov doseže dolžino 50 centimetrov, vendar obstajajo primerki, katerih dolžina presega 1 meter. Teža velikih posameznikov presega 10 kilogramov.

Čilskemu basu zelo ne maram toplo vodo, zato je pogosto najdemo na globini. Primerke je mogoče videti v zahodnem Atlantiku. Barva rib je odvisna od vodnega telesa, v katerem živi. Barva se lahko razlikuje od svetlo rjave do črne barve. Na hrbtu so ostri plavuti, ki omogočajo, da se morski pas zaščiti pred večjimi ribami.

Značilnosti prehrane in razmnoževanja

Ribji volk velja za plenilsko ribe. Posamezniki jedo pršice, rake in majhne ribe. Znano je, da morski bas lahko počaka več ur za plen. Zelo hitro se pokaže na njej in skoraj takoj pogoltne.

Kje živi morski volkDrstenje posameznikov te vrste se pojavi v različnih časih. Prebivalci severnega morja so pripravljeni na razmnoževanje v starosti 5-7 let. Postopek drstenja nastane izključno pozimi. Prebivalci južnega Atlantika so pripravljeni na videz potomcev že 3 leta. Postopek drstenja traja od maja do junija.

Znano je, da lahko vsaka ženska položi več tisoč jajc. Kaviar kaviar vsebuje veliko maščob, zato je zelo gladka in ne lepljiva. Ličila se pojavijo 3-4 dni po drstenju. Fries pridejo v velike pakete. S povečanjem mase posameznika jate zapustijo in plavajo enega po enega.

V evropskih državah se frit umetno goji in lovi v ribnike. Vzorec, vzgojen v ujetništvu, se zelo razlikuje od njihovih divjih kolegov. Telo takih rib je krajše in debelo, povprečna teža posameznikov pa ne presega 500 gramov.

Koristne lastnosti morskega volka
Kaj ribe hrani na morskem volkuSeabass velja za zelo dragoceno ribe. Meso vsebuje veliko beljakovin in malo maščobe. Kalorična vsebnost 100 gramov rib je 99 kalorij. Zato se lahko vključi v prehrano ljudi, ki nameravajo zmanjšati telesno težo. Nutricionisti, ki govorijo o prednostih morskega basa, vedno omenjajo Omega-3 maščobne kisline. Ugodno vplivajo na delovanje celotnega srca in ožilja.

In tudi ne pozabite na vitamine. Vitamin A velja za naravni oksidant. Pomaga v boju proti rakavim celicam. Vitamin D je bistvenega pomena za pravilno metabolizem. Zaradi pomanjkanja tega vitamina v telesu se kalcij ne absorbira več. Vitamin E je bistven za pravilno delovanje reproduktivnega sistema moških. Vitamin K je koristen za odrasle in otroke. Potrebno je za pravilno delovanje jeter.

Meso s krznom vsebuje veliko količino mineralov. Zdravniki kličejo naslednje minerale:

 • kalcij;
 • jod;
 • kalij;
 • fosforja.

Vse te snovi so potrebne za pravilno delovanje telesa. S svojim pomanjkanjem se nekatere resne bolezni razvijejo, na primer, zaradi bolezni ščitnice.

Eating seabass

V Rusiji kilogram te ribe stane približno 500 rubljev, zato je najpogosteje pripravljen na praznično mizo. V Evropi in Ameriki cena ni visoka, zato se morje pogosto kuhamo. Žal mi je, da ribe spržim v ponvi. Za pripravo jedi potrebujete naslednje izdelke:

 • 1 kilo fileti;
 • morske soli;
 • rastlinsko olje;
 • limonin sok.

Filet je treba sprati in posušiti s papirnato brisačo. Nato ga je treba razrezati na porcije in posuti z obeh strani. Ponev je treba mazati z rastlinskim oljem in ga ogniti. Fillet se ocvrsti na vsaki strani 4-5 minut.

Pred vročitvijo je treba ribe preliti z limoninim sokom.

Skoraj vse mediteranske restavracije strežejo pečenega morskega volka. Za pripravo jedi potrebujete naslednje sestavine:

 • Kako prši morski volkfileti morskih volkov;
 • Provansalna zelišča;
 • morske soli;
 • sojina omaka;
 • limonin sok;
 • rastlinsko olje.

Frezo odrežite po delih. V mešanici sojine omake, limoninega soka, soli in rastlinskega olja je treba marinirati 2 uri. Potem je treba ribe dati na posodo, pokrito s pergamentom. Vsak kos rib je treba posipati s provansalnimi zelišči. Pečemo posodo v pečici približno 25 minut.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com