AmriFla.com

Ribiško skušo, kot se razlikuje od skuše

Značilnosti šuraTežko si je predstavljati dieto osebe brez morske hrane. Skoraj v vsaki trgovini je na voljo širok izbor oceanskih daril za vsak okus. Ribiška industrija v mnogih državah je pomemben prihodek. Za leto se ujame okoli 140 milijonov ton rib. Ribiška skuša spada v družino skuš, zavzema pomembno mesto v svetovnem ulovu.

Značilnosti družine skuše

Družina skuše To je precejšnje in vključuje več kot 50 vrst. To so vse znane skuše, skuše in tuna. V svetu se nahajajo v odprtem morju, predvsem na obalnih območjih in v bližini koralnih grebenov. Hranijo se s planktonom, majhnimi členonožci, mehkužci in majhne ribe, dolžina družinskih članov se giblje od nekaj deset centimetrov do nekaj metrov (rekordno tuna - 4,5 m). Vse skuše so plenilci brez izjeme in se lahko hitro premikajo v oceanu, lahko te ribe dosežejo hitrost do 70 km / h. Običajno se zbira v škatlah.

Zunanji znaki:

 • telo izgleda kot vreteno;
 • kosti okoli očesa;
 • dve hrbtni plavuti;
 • nekaj trupel na telesu za boj proti turbulencam, ki se zgodijo pri visoki hitrosti;
 • razcepljena plavut na repu je precej široka in ima izrazito obliko;
 • Tehtnice so v glavnem majhne in glavne, velike in močne plošče, opazovane samo na glavi in ​​sprednjem delu telesa;
 • dve ventralni plavuti so zelo blizu glave;
 • bližje prsnemu košu so ventralne plavuti;
 • bočna črta je neenakomerna in lahko valovita.

Meso ima dober okus in je zelo hranljivo. Veliki predstavniki skuše lahko v mišičnem tkivu kopičijo nevarno težko kovino - živo srebro. V zvezi s tem je priporočljivo jesti previdno meso kraljevskih rib. Najprej gre za hranjenje in nosečnice, pa tudi majhne otroke.

Malo o skušastih ribah

Obstajajo v obalnih vodah povsod, razen v Arktiki in na Antarktiki. Všeč so mi bili koralni grebeni, mirni zalivi, pristanišča in skalnate plaže. Ta riba spada v skupino perciformov in lahko doseže dolžino več kot meter. Kot vsi Scumbrians se hranijo na morskem življenju in pogosto postanejo hrana za večje plenilce in ljudi. Masovni ulov skuše privedel do dejstva, da so bile nekatere njegove vrste na robu izumrtja. Povprečna pričakovana življenjska doba je približno 20 let.

Rod skuš je precej velik in ima 18 vrst:

 1. Quindsley;
 2. majhen-beli ali japonski kraljevi;
 3. širokopasovni ali avstralski;
 4. Brazilski;
 5. Razlika med ribami in skušamiozkopasovno ali špansko;
 6. Papuan;
 7. Madagaskar ali multiband;
 8. Avstralski opaženi;
 9. enobarvna ali kalifornijska;
 10. opazen padeemski ali indijski kraljevski;
 11. Korejščina;
 12. vzdolžno črtasto peloid;
 13. Kraljevski zahodni Atlantik;
 14. Perujski;
 15. Kitajski;
 16. afriški kraljevi;
 17. skuša-kavalla ali kraljevska;
 18. Španski opazen.

Kot je razvidno iz imen, lahko srečate skušo v različnih delih sveta.

Podobnost in razlika

Za nefisticirane osebe skuša izgleda enako kot skuša. Zaradi velike podobnosti obstajajo zmeda z imeni povsod. V mnogih zahodnih državah se sprejme le eno ime: skuša. Na post-sovjetskem prostoru je, nasprotno, ime skuše postalo bolj pogosto. Zaradi te netočnosti v definiciji lahko kupimo eno ribo namesto druge.

Toda ne pozabite, da sta ta dva predstavnika družine Scombrian pripadala različnim rodovom in da so razlike, čeprav niso prevelike, na voljo.
To je tisto, ki razlikuje skušo in skušo:

 • Recept za kuhanje ribvelikost, praviloma skuša večja in debelejša;
 • oblika gobice, v skuši je manj poudarjena;
 • narava razporeditve pasov in točkov;
 • vsebnost maščob, meso skuše je bolj suho;
 • okus.

Skuša ima bolj občutljivo in nežno meso roza barve z odličnim okusom in je odlično za luženje. Skuša v tem pogledu je nekoliko slabša od nje. Mehka sivkasto nogo trda in suha, odlična za pečenje na žaru.

Ribolov in amaterski ribolov

Riba je zelo dragocen in hranljiv prehrambeni proizvod. Zato je komercialni skušni ribolov še naprej ustrezen in potreben.

V Ruski federaciji se ribištvo proizvaja v južnem delu norveškega morja. Za eno leto je mogoče pridobiti približno 50 tisoč ton teh dragocenih rib. Ribolov poteka s pomočjo posebnih mrež in potegalk. V preteklosti je bila skuša najdena tudi v Črnem morju, na žalost pa je izginila pred približno 35 leti.

Stanovanjsko mesto skuše je obalna voda, zaradi česar za ribe ni potrebno plavati v odprtem morju. Z lahkoto se lahko ujamejo z ribiško palico in se vrtijo naravnost z obale ali majhnega čolna.

Lahko se ribe od zgodnje pomladi do najhladnejšega. Za ljubitelje ribolova z obale bo najbolj ugodno pomladno obdobje. Lačne ribe, ki so najbližje obali, kjer lahko najdete več hrane. Posebna oprema za skušo ni potrebna, zadostuje za navadne ribiške palice.

Vabo je mogoče uporabiti umetno, lahko ga enostavno naredite z lastnimi rokami, s sijočimi predmeti. Odlični ugrizi na vabah, vendar fit in rezine na ribe. Glede na to, da skuša ponavadi plava veliko šolo, je v relativno kratkem času lahko veliko uloviti podobno kot ribe skuše.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com