AmriFla.com

Pogoji za vzdrževanje in razmnoževanje akvarijskih rib morskih psov

Shark balu - akvarijske ribeShark balu - nenavaden prebivalec akvarijev, ki je zelo podoben morskemu psu, vendar le po videzu. Priljubljena pri vzreji je bila ta riba pred nekaj leti. Razlikuje se po tem, da ne potrebuje posebnih pogojev pridržanja, vendar je pri vzreji še vedno trikov.

Značilnosti in opis rib

Krogla morskega psa ima več imen:

 • morsko dno;
 • morske pse;
 • barite požara;
 • balantioheylus;
 • morsko srebro.

Shark Ball - vsebina v akvarijuTa riba se nanaša na skupino Karpov, latinsko ime je Balantiocheilus melanopterus. V naravi se nahaja na jugovzhodu Azije, Malezijski polotok, kot tudi na otokih Sumatra in Borneo. Prva omemba morskega balona je iz leta 1851, ki jo je izdelal nizozemski ihtiolog Peter Blecker. Na začetku je bil Tajska domovina rib, zdaj pa je znano, da to ni tako, zahvaljujoč raziskavi, ki je bila izvedena leta 2007.

Količina vrst se letno zmanjšuje, zato so ribe navedene v rdeči knjigi. Znanstvenik do ni mogoče zanesljivo ugotoviti, kar je razlog za zmanjšanje števila kroglice za morske pse. Ena od glavnih različic je kontaminacija voda, v katerih živijo ribe.

Balu v naravnem okolju živi v rekah in jezerih. Riba živi v vseh plasteh rezervoarja, kjer se počuti odlično. Zahvaljujoč temu ima raznoliko prehrano:

 • raki;
 • ličinke;
 • žuželke;
 • fitoplankton;
 • alge.

V naravi morskega psa je žoga precej velika. Njene dimenzije segajo 35-40 centimetrov. V ujetništvu, barabe raste do 30 centimetrov, vendar še vedno velja za veliko ribe. Akvarij za vsebino je potreben velik. S skrbno in ustrezno nego lahko živite do 10-12 let.

Shark barbus - zanimive ribe za akvarijBarva rib je srebra z jeklenim odtenkom različnih odtenkov. Zadnji del kroglice morskega psa je temnejši in trebuh ribe malo lažji osnovna barva. Čepice so obrobljene v črni barvi, imajo beli ali rumeni trak. Na plavutih plavutih skoraj ni barv.

Telo je podolgovato, obrobljeno na straneh. Glava rib je dolgočasna, velike oči. Usta se nahajajo spodaj, brki niso. Na hrbtu morskega psa je velik plavut. Lestvice velik, sijoče. Velikost ženske je večja od moških in bolj gosta.

Narava vedenja

Shark balu je mirna riba, zelo mobilna in hitro. Kljub mehki naravi manjših rib bo vožnja in jesti. Srebrni morski pes je precej sramežljiva riba, ki je zanimiva za opazovanje, vendar previdno.

Želi biti v šolah. Imeti morajo najmanj 5 posameznikov. Ribe, ki živijo v parih ali posameznikih, postanejo bolj agresivne in strahovite, lahko pa jih tudi bolj prizadenejo bolezni.

Večina rib, ki se prodajajo v trgovinah, niso umetno gojene, temveč naravnega izvora. Zato, niso prilagojeni v akvarijih. To se kaže v dejstvu, da je žoga zelo živčna, ko je čiščenje doma. Svetloba iz vključene svetilke jih tudi prestraši. Po trgovini morajo takšni hišni ljubljenčki prilagoditi nekaj tednov.

Združljivost z drugimi ribami

Shark Ball - vsebina v akvarijuS skoraj vsemi ribami dobijo dobro. Za mirno ribarjenje obstajajo drug ob drugem, prebivalci akvarija morajo biti približno enake velikosti z morskim akvarijem.

V nasprotnem primeru bo, kot je bilo omenjeno zgoraj, preprosto jedli manjši sorodniki. Naslednje se lahko razvrstijo kot majhne: Mollies, guppies, neons, rassbori, danii. Valelefts tudi niso priporočeni za skupno vzdrževanje - srebrni morski pes bo zrezal svoje rep in plavuti.

Obstajajo tudi takšne ribe, ki lahko škodijo krogli morske pse. To so agresivni ciklidi. Ne bodo jedli žara, ampak lahko vozijo, kar bo pripeljalo do njegove smrti.

Akvarijske ribe morskih psov imajo odlično združljivost s takšnimi vrstami:

 • loach;
 • neagresivni ciklidi;
 • soma;
 • razprševanje;
 • gurami.

Če bodo morski psi ohranili čredo, in tudi v velikem akvariju, potem ostalim prebivalcem ne bodo ogrožene. Priporočamo, da se akvarij naseljujejo z ribami približno iste starosti, tako da odraščajo skupaj in se navadijo drug z drugim.

Pogoji za pridržanje

Za zagotovitev, da se morski psi pri volji počutijo udobno, potrebuje akvarij velikih velikosti najmanj 200 litrov. Če je stanovanje bo manjše, potem se bo akvarijski morski pes prenehal razvijati in razvijati. Akvarij mora biti prekrit s pokrovom, ker včasih te ribe skočijo in lahko umrejo.

Akvarijske ribe, kot morski pesKer v naravi morskega psa živi v rekah s hitrim tokom, potem je v akvariju potrebno namestiti močan sistem filtracije. Ona bo nasičil vodo zadostno količino kisika in ustvarjanje vodnih tokov, maksimiranje akvarijskih pogojev do naravnega.

Temperatura vode se lahko giblje od 22 do 28 ° C. Voda je priporočljivo menjati enkrat na teden. Zamenjajte ne vse, ampak polovico ali tretjino, odvisno od stopnje kontaminacije. Trdota vode ne vpliva na ribe.
Na dnu ležite tanko plast prodnika. Ozadje, kot je tla, je bolje izbrati temno: srebro morski pes bo videti zelo lepo. V notranjosti Akvarij ni priporočljiv za uporabo velikih kamnov, debelih alg, velikih zastojev. Vse to preprečuje hitro in svobodno plavanje rib. Kot zavetišče ne uporablja ničesar.

Rastline uporabljajo nizko, s trdimi listi. Mehke rastline kroglice bodo redno poškodovane.

Krma

Z izbiro hrane za kroglico morskega psa ni nobenih težav. Ampak prehrana mora biti uravnotežena in kakovostna.

Preference žoge so zelo raznolike:

 • živa hrana;
 • zamrznjena hrana;
 • suha hrana.

Z užitkom absorbirajo zelenjavo. Na primer, zeleni grah, špinača, zelena solata. Velike ribe lahko jesti črvi, školjke. Bloodworm je bolje, da se ne vključi v prehrano, saj barbus slabo prebavi chitin.

Krmljenje poteka trikrat na dan. Hrana je dana v majhnih deležih, tako da lahko ribe, ne da bi pohiteli, da bi jih pojedli. Ribe so zelo naporne, zato morate nadzorovati količino hrane, tako da ni preveč.

Reprodukcija

V nenaravnih pogojih morskega psa je žlaplja redko in slabo. To je mogoče le z uporabo hormonskih zdravil in strogim upoštevanjem vseh pogojev.

Barbus - ribji akvarijBale morskega psa postane spolno zrel, ko doseže 25-30 centimetrov v dolžino ali starost rib mora presegati štiri leta. Zelo težko je razlikovati moškega od ženske, zato jih je zasadila vsa čreda.

Akvarij mora biti več kot 250 litrov vode. Ne grdo rastline rastline drstijo. Dno boljši mah, vendar ne vse, kar je enostavno za čiščenje. To bo tudi lažje opazovati jajca.

Pred drstjo rib opravljajo nekaj podobnega plesom poroke. Moški proizvaja gnojenje kaviarja Ko ga je ženska položila in jo razširila vzdolž akvarija. Pri drsti se struja ustvari dovolj, da mleko doseže jajca. Ko so jajca položena in oplojena, starši tega ne skrbijo več.

Po prenehanju drstenja morajo biti vsi odrasli zasajeni. Barbusi ponavadi pojejo svoje mladice. Po pravilih prvega dne akvariju dezinficiramo učinek vodne raztopine metilen modre barve. Voda se spreminja vsak dan, do polovice volumna. Njegova sestava se ne spremeni. Tretji dan je metilen modri odstranjen s pomočjo premoga.

Enkrat ženska plača jajca v količini od 5 do 10 tisoč kosov. Plavut je lahko že drugi dan življenja.

Vse te manipulacije je zelo težko opraviti pravilno. Celo izkušeni akvaristi niso vedno dobili. Ta vrsta akvarijskih rib bo lažje kupiti v trgovini za hišne ljubljenčke.

Bolezni

Morski pes je zelo redko bolan. To je posledica neupoštevanja pravil za skrb za njega. Če pravočasno spremeni vodo in krmo pravilna krma, hišne živali ne ogrožajo ničesar. Akvarij mora biti velik, tako da barbus raste in raste normalno.

Shark Ball - videz ribNujno je, da iz akvarija vzgajate bolne ribe, takoj ko opazite nekaj sumljivega. Preveljavljanje lahko povzroči bolezen akvarijskega morskega psa.

So izpostavljeni težko za zdravljenje bolezni - aeromonozo. To je posledica bakterij, ki vstopajo v akvarij s hrano slaba kakovost ali z bolnimi ribami. Barbus morskega psa postane počasi, ne jedo, loti se porast (erozija), na telesu se pojavijo krvni madeži. Zdravilo se lahko zdravi le na samem začetku bolezni. Če se bolezen napreduje, je bolje uničiti ribe

Bolje je z vsemi enakimi boleznimi, kakršne so akvarijske ribe. Zdravljenje je standardno, ne zagotavlja nobenih lastnosti:

 • dezinfekcija vode z raztopino metilen modre barve;
 • sol;
 • tripaflavin;
 • voda se prenese na 30 ° C.

Morski pes je lepa in zabavna riba, ki svojim lastnikom daje le pozitivna čustva, ne da bi pri tem povzročala veliko težav.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com