AmriFla.com

Bogati morski pes Katran: opis, hrana

Shark KatranGlobina morja je prepletena s številnimi skrivnostmi in nevarnostmi. Znanstveniki še niso odkrili vseh skrivnosti, ki so skrite pod vodnim stolpcem. Malo so študirali podvodni prebivalci, znane ribe, čudovite podvodne rastline - vse to je na dnu rek, jezer, morij in oceanov.

Ni skrivnost, da v vodi manj plenilcev kot na kopnem. Piranhas, morski psi, strupena meduza predstavljajo resno grožnjo za človeško življenje. Včasih pa obstajajo izjeme, na primer morski katran.

Opis

Morski psiTa predstavnik podvodnega sveta se imenuje skupina gosenic, družina psičkov (ali čebeljih) morskih psov. V primerjavi s svojimi sorodnih spojin trnež pes majhen, njegovo deblo ne presega dolžine 120-125 cm, teža je razmeroma majhna, velikostnega reda 11-12 kg. Nihče od sorodnikov bodečih morskih psov ne živi v Črnem morju, razen v katrani.

Izgleda kot majhen plenilec, zelo podoben njegovim sorodnikom. Razširjeno telo, najpogosteje sivo barvo. Dno in trebuh sta bela riba. Dorsal fin triangularni, analni plavuti odsotni, stranske plavuti enakomerno, ravno in srednje dolge. Običajno se upošteva posebnost morskega parka prisotnost tretjega utripa stoletja - nekakšna očesna bobna.

Lestvice v tem podvrstah so močne in gosto, podobno kot kostno tkivo. Plavuti so ostri. Kot vsi, so zobji morskega psa urejeni v več vrstah, so zelo ostri. Med življenjem je stalna sprememba zob: stari padejo, rastejo nove. Morski pes ima ostre hrbtenice, prekrite z strupeno sluznico, vendar strup ni smrten.

Črtasti morski pes ima odličen nos, ki ji pomaga loviti. Gill pokrov, odsoten, čelni konveksni, oči okrogle in črne. To vrsto lahko pokličete na dolgoživost, živi približno 25 let. Hitro in svetlo ribe. Moški so večji od samic.

Shark Katran nikoli ne napada ljudi. Oseba se lahko le poškoduje zaradi ostrih luskavih rib. Ribe so praktično nesposobne doživeti bolečine.

Habitat

V mnogih morjih najdemo bodeč morski pes, ki raje zmerno podnebje. To se dogaja v zahodnem Atlantiku, Angoli, Argentini, v Sredozemskem morju. Je bil viden na Japonskem. To neteplolyubivaya ribe, tako da je kul morje se počutijo veliko bolje kot toploto. Ampak ona rad živi v Črnem morju, saj je edinstvena flora in favna. Daleč od obale se ne odstrani, vendar se plašč izogne. Optimalna globina morskih psov je 100-200 metrov globoko. Raje vodijo šolski življenjski slog. Pogosto se selijo v iskanje hrane, predvsem za šolo rib, ki jih lovijo.

Največja globina, do katere lahko padejo kanenčni morski psi, je 1649 m. Obstajajo dokazi, da je bila katrana ujeta s tako globino.

Napajanje

Kot vsi plenilci, predstavniki te vrste raje jedo ribe. Na morju in dnu morja je dovolj hrane Najljubša lepota za katran so:

  • Črnomorska sardona. To je majhna riba dolžine 10-12 cm. Se nanaša na evropske sardone. Posebno zanimanje za katran hamsa nastane v jeseni sezoni, ko je sardona najbolj hranjena.
  • Črno morje papaline.
  • Merlang. Zastopnik družine trsk, majhnih rib. Ribe se raje potopijo v črede, pogosto je ta vrsta, ki jo katran migrira.
  • Stavrida. Se nanaša na družino Perculaceae. Dolžina okrog 30 cm, ki jo ljubi čebelni morski pes, ki je tekmovalec pri lovu na šura.
  • Bychkov. Ribe radiopedusa iz družine Perciform. Majhna riba srbski morski pes poje, ko glavne sestavine dnevne prehrane niso dovolj za nasičenje.
  • Iztrebki. Se nanaša na družino iztrebkov. Ta rib aktivno pridobiva človek, katrans kot sled za svoje podkožne maščobe.
  • Mekušci. Posebna užitka katrany, ki jedo mehkužce, ne testirajte. Jej, če ni nič več jesti.
  • Raki. V hrano grejo kot prisilno ukrepanje, da ne umrejo od lakote.

Morski katran lahko lovi celo delfinov. Delfine večinoma jedo ženske.

Reprodukcija

Catcher Shark CatchSpolna zrelost pri moških in ženskah se pojavi pri različnih starostih. Samice so pripravljeni ikromotu pri starosti 17 let, pri čemer je dolžina debla je 125 cm. Včasih puberteta lahko prišli prej za nekaj let, ki je v starosti od 13-14 let, z dolžino 110-115 cm v ženskem telesu je pripravljena ikromotu.
Moški doseže spolno zrelost pri 13-14 let, dolžina njegovega telesa je 110-120 cm. Parjenja običajno začne spomladi, v aprilu ali maju.

Parjenje te vrste rib se raje nahaja na globini približno 40 metrov. Malkowova ženska nosi več kot 20 mesecev, se šteje, da je jajčni morski pes. Oploditev notranjih žensk.

Do jeseni se noseče ženske vzpenjajo 10-20 metrov navzgor in se držijo blizu obale. Ena ženska je sposobna rojstva okoli 10-12 žbic.

Fry se rodijo v dolžini približno 28-30 cm, ki spominja na starše. V prvih dneh življenja ga pojeste z rumeno vrečko, hranijo zaloge hranil.

Morski pes in človek

Catron CatchKljub dejstvu, da ta vrsta morskih in oceanskih rib ni človeku nevaren, Katran včasih zmeša osebo z vsemi svojimi načrti. Lahko škodi ribičem:

  • ugrizi ribolovni pribor;
  • jedo komercialne ribe;

Vendar pa je treba spomniti, da kozji morski pes ni dekorativna riba, je plenilec in je sposoben padati v agresijo. Zanimivim turistom ni priporočljivo, da bi vzeli ribe v roki - obstaja možnost poškodovati trnje in okužiti okužbo. Strup ni smrten, vendar je bolečina po poškodbi zelo očitna.

Meso morskega psa ima specifičen vonj po amoniakih. Katran je malo od morskih psov, ki nima tega neprijetnega vonja. Nastavljen je industrijski ulov. V regijah Anglije, Kitajske in Norveške se morski morski pes ujame na industrijski ravni.

V tridesetih prejšnjega stoletja je meso v konzervah aktivno proizvedeno iz mesa s kostmi morskega psa. Imenovani so bili "Dimljena jegulja" in uživali so zelo priljubljene. Do sedaj se zdravilo Katran uporablja v medicini. Meso kuhano balyk, ki so nekoliko podobne prekajenega jesetra. Morskega psa jeter uporaba bodeča katrana pri izdelavi zdravil, je zelo bogato z vitaminom A in D.

Na obali psa psa Atlantski ocean dobila status ranljive vrste. Glede na to, da je ženska nosi dolgo pražimo, prebivalstvo nima časa, da raste in nenadzorovan lov na te vrste lahko pripelje do izumrtja katrana morskega psa.

Ljubitelji eksotikov so poskusili brezdomiti to vrsto doma. To je mogoče, če zagotovite ustrezen obseg in vsebino za ribe. Zajemal bo velik akvarij, kjer bo veliko prostora. Te ribe imajo radi prostor, veliko se premikajo. S pomanjkanjem prostega prostora, s sedentarnim življenjskim slogom, bodo ribe umrle.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com