AmriFla.com

Kakšne rečne ribe najdemo v rezervoarjih sladke vode?

Rečni prebivalciNa milijone let naš planet je naseljen s številnimi različnimi ribami. Njihov življenjski prostor je postal veliko jezer, rek, morij in oceanov. Kot so rečnih in morskih bitja podvodnega kraljestva starih ljudi, ki se uporabljajo za vir hrane, bogate z veliko koristnih snovi, kot so različne aminokislin, beljakovin in različnih vitaminov. Ribiški proizvodi, ki se pogosto uporabljajo pri proizvodnji zdravil in gnojil hranil za kmetijstvo, pa tudi surovina v lahki industriji.

Značilnosti prebivalcev rek

Vsi vemo, da je ribolov na rekah fascinantna in raznolika dejavnost. Zato je treba vsak ribič, preden začnemo opremiti orodje za ulov, natančno odgovoriti na vprašanje, kakšne vrste rib se nahajajo v reki. In, seveda, vsak ribič mora poznati fiziološke značilnosti predmeta lovstva:

 1. Zunanja struktura ribTelo rib je idealno za gibanje v vodi, ki je precej gosta snov. Praviloma ima podolgovato, torpedo ali vreteno obliko za gibanje v hitri vodi. Ampak na odsekih reke z majhno (tiho) tokovno živo ribo z ravnim telesom.
 2. Tehtnice pokrivajo telo skoraj vseh rib. Odraščajoči obroči, tehtnice ves čas živijo. Pozimi ribe rahlo rastejo, obroč na lestvicah pa je ozek in v poletnih mesecih se intenzivna rast rib, nato pa obroč postane širok. S kombiniranjem takšnih lestvic lahko določite starost posameznika.
 3. Žile so urejene tako, da lahko hranijo kisik, kar je bistveno za vse organe. Ribje ušesne gline pogoltnejo vodo in kisik, ki ga vsebuje skozi škrge, pride v kri, ki se prevaža po telesu. Potem se voda odstrani zunaj skozi žlote.
 4. Konji se štejejo za organ gibanja prebivalcev vodnega okolja. Gibanje v vodi ustvari repni plavuti. Hrbtna stran ne dovoljuje, da se obrne na stran, toda ventralne in prsne plavuti delujejo kot krmilo, ki v določeni smeri premika ribe.
 5. Notranja struktura telesaPlavajoči mehurček omogoča ribam, da se dvignejo v vodi, se potopijo in plavajo. Glavni namen tega telesa je zagotoviti ničelno plovnost, tako da ne porablja energije za vzdrževanje telesa na določeni globini.
 6. Bočna črta sestoji iz majhnih lukenj in poteka vzdolž vsake strani rib. Sposobnost čutiti rahlo nihanje v vodi pomaga ribam, da se izogne ​​najmanjšim nevarnostim. S strani je občutek pristopa plenilca.
 7. Pod vodo se zvok širi 5-krat hitreje kot v zraku. Križanje in klik na posebne izbokline kosti na plavanju je jezik komunikacije med podvodnimi prebivalci. Ribe se celo brez besed odlično razumejo.
 8. Barva vodnih prebivalcev je lahko zelo raznolika. Spodnja barva je lažja (pod ozadjem svetlobnega neba) in z vrha - temnejša (barva dna). Tudi ribe iste vrste imajo lahko različne barve v skladu s habitatom.

Odvisno od vrste odvzete hrane se rečne ribe lahko opredelijo kot:

 • plenilec;
 • rastlinojede živali;
 • vsejedno.

Reka predatorji

Raptorji jedo druge ribe, nekateri lahko pojedo živali ali ptice. Largemouth vrste naenkrat pogoltnil toliko proizvodnje, da traja nekaj dni aktivnega življenja, ampak ribe z majhno ust nenehno lov, ker je njihova proizvodnja je nizka.

Predatorske in domiselne ščuke

Najbolj pogosti v rezervoarjih Rusije so plenilske rečne ribe. Največja velikost ščuka doseže do 1,5 m pri masi do 30-35 kg, vendar so znani primerki, ki tehtajo do 60 kg in so daljši od človeške rasti. Povprečna pričakovana življenjska doba je do 25 let, čeprav obstajajo posamezniki z največjo starostjo 35 let.

RekaRiba je zaradi spolzkega cilindričnega telesa zelo močna, neutrudna in mobilna. Podobno je podvodno torpedo z dolgim ​​sploščenim glavom in velika usta, napolnjena z veliko ostrimi zobmi.

Ščeta je tako plenilska, da včasih tudi pri svojih sorodnikih grize. Res je, da raje jesti bolj pogosto krapne ribe: križni krap, palice, roach, rdeče. Toda, da so kozarci (perch, ruff) zelo zaskrbljeni, tudi če ulovijo takšno ribo, jih ne pogoltnejo hkrati, ampak jih hranijo v ustih, dokler se ne ustavi. Med lovom zelo redko pogreša, vendar z neuspešnimi poskusi se vrne v zasedo in pričakuje še en plen.

Prepoznavna barva telesa ščuka omogoča, da se med vegetacijo rezervoarja lepo prekriva. V rekah se zadržuje na zelo globokih krajih, s šibkimi sedanjimi in travnatim obalami.

Piščančje meso vsebuje malo maščobe, zato se šteje za prehrano. Ima veliko beljakovin, ki jih človeško telo zlahka absorbira.

Zmešan bas

RekaTe plenilske ribe, pa tudi ščuka, so razširjene v vodah Rusije in skoraj vseh držav Evrope. Ima telo stisnjeno s strani, ki ima vrsto grba s črtami temne barve. Hudobni plavuti in oči so v oranžni barvi. Barva smola je v celoti odvisna od prosojnosti vode. Posamezniki, ki živijo v temnem okolju z blatnim dnom, imajo bolj nasičeno barvo kot ribe, ki živijo v lahki vodi.

Ribe so precej velike, obstajajo dokazi, da lahko pero doseže težo do pet kilogramov in dolžino do pol metra. Povprečna pričakovana življenjska doba je približno 17 let.

Zaradi nenavadnega drobovja in plenilske pohlepa se ne prinese ščuka. Pogoltniti eno ribo, lahko takoj še naprej lovijo za drugo. Obstajajo primeri, ko je ujeti trebuh v želodcu imel več smetane. Poje vse ribe, ki so primerne za velikost, medtem ko prikazuje aktivnost poleti in pozimi.

Želi, da ostane na globini, ne pa na dnu. Med lovom se zlahka nagne na plen, ki je v zgornjih plasteh rezervoarja.

Največji plenilec - soma

To je največja riba, ki živi v rekah. Njegova dolžina telesa lahko doseže pet metrov in težo nad 300 kg. Po navedbah znanstvenikov so taki primerki star 80-100 let. V večini primerov je barva rjava z rjavo-zeleno barvo, bel je bel. Sprememba barve je lahko skoraj svetlo rumena, odvisno od kraja stalnega prebivališča.

Reka CatSomat se šteje za aktivnega nočnega plenilca, ki v danem času raje laže v škripcih ali jamah.

Prehrana tega velikega plenilca je zelo raznolika. Preprosto poje žabe, školjke ali velike ribe. Včasih v ustih so lahko gosi, race, vodne podgane in druge živali in ptice.

Meso tega prebivalca rečne globine vsebuje nekaj kosti in maščobe. Je zelo hranljiva in zdrava za človeško telo.

Rečna poslastica - pikeperch

Predator, ki doseže dolžino do enega metra in tehta do 10 kg. V bistri vodi velikih rek in jezer je smuči. Pričakovano trajanje življenja do 15 let. Je relikvnik, na obeh straneh ima enake navpične trakove.

Reka canderVzorec za odrasle poskuša obdržati blizu kamnov v globini ali v jamah, vendar mlada rast, nasprotno, raje plitve odseke rek. Fry se na začetku življenja hranijo predvsem zooplankton, ličinke insektov in majhne ribe drugih rib.

Kozlička aktivno lovuje, medtem ko poskuša izogniti območjem z grmovjem, kjer lahko postane hrana za ščuke. Vendar pa so njegovi kraji zelo nestabilni. Kjer je bila pasta na dnu dobro ujeta dan prej, naslednji dan ni mogoče najti.

Burbot - predstavnik trske

Med sladkovodnimi ribami je burbot edini predstavnik družine trsk. Od drugih rib je močno odlikuje posebna oblika telesa. Prtljažnik je močno podolgovat in stisnjen na straneh, zlasti v repnem delu. Glava sploščena, podobna somu. Na hrbtni strani sivinsko-zelene barve so črne barve in črne barve, bel pa je belkaste barve.
Burbot - predstavnik trskeBurbot je nenasiten in zelo pohlepni plenilec, katerega prehrana vključuje ličinke insektov, žabe, mehkužce in majhne ribe. Včasih, ko se odpre odrasla oseba, se v želodcu najdejo številne majhne škornjevice, gudgeoni ali ruffi. Kljub svojemu počasnemu in lenavemu videzu hitro plava in hitro plava. V tem primeru se posebna aktivnost kaže v zimskem času, ko so druge ribe bolj zaspane in mirne.

Burbot lahko doseže dolžino do enega metra in tehta do pet kilogramov, čeprav so primerki, ki tehtajo do 24 kg. Pričakovana življenjska doba je precej visoka - do 22 let.

Obstajajo plenilske ribe manjših velikosti, kot so:

 1. Bersh - zelo podoben smuči, vendar doseže velikost do 50 cm.
 2. Chop - manj redko se pojavi v rekah Donava ali Dneperju.
 3. Yorksh je razširjena riba, ki jo ribiči pogosto imenujejo trnje, ker ima ostre, drobne plavuti.

Rastlinske ribe

Ta vrsta rib vključuje ribe, ki večino svojega časa preživijo v iskanju rastlinskih živil in raznih planktonov reke. V rezervoarjev in rekah rastejo različne vrste alg, še posebej v toplih poletnih mesecih, ki so kot nalašč zatočišče za številne mehkužci in raki. So odlično zdravilo za rastlinojede ribe.

Skupne ribe - križanci

Zlata ribicaTo je najbolj razširjena riba skoraj vseh rezervoarjev in rek v Rusiji. Ribe precej nezahtevne, raje plitke odseke reke, ogrevane s soncem in poraščene z vegetacijo vseh vrst. Slabo se odziva na pomanjkanje kisika in kakovost vode v habitatih. V zimski sezoni krokar lahko zamrzne v led in hkrati ne umre.

Spada v družino ciprinidov, po videzu je zelo podoben krapu, vendar nima anten. Tehta približno 0,5 kg. Hrani predvsem zooplankton, različne vodne rastline, črve in ličinke.

Dodelite srebro in zlato ribico. Najbolj aktiven je v topli sezoni.

Šar in njegove vrste

Spada v družino krapov in je najbolj zaželen ulov ribičev v srednjem območju Rusije. Obstajajo precej veliki primerki, ki tehtajo do 10 kg. Po mnenju znanstvenikov lahko pričakovana življenjska doba traja 100 let.

Obstajajo naslednje vrste krapa:

 1. ogledalo;
 2. luskav;
 3. gola;
 4. okvir krap in drugi.

Med njimi se vsi ti predstavniki razlikujejo v obliki prtljažnika, v obliki lestvic in navad. Lahko jedo krušno drobtino, podkvani krompir ali črpalko.

Ribe so zelo močne, zato jih izkušeni ribiči pogosteje uporabljajo z uporabo zanesljive in zmogljive opreme.

Glavne vrste krapa
Šar v vodiOgledalni krapLuskav krapMalo goli krapaLepe koi krapi

Opek in njegova uporaba pri kuhanju

RekaŠolanje, komaj opazne ribe pogosteje živijo v krajih s mirnim tokom in blatnim dnom. Pričakovana življenjska doba je do 20 let, vendar je raven lisice zelo počasna. Šele po desetih letih je sposoben pridobiti težo do 4 kg.

Hrani se predvsem rakov, mehkužcev, ličink žuželk, črvov in alg. Obarvanost lupine prevladuje temno srebro. Nastane pri temperaturi vode 13 stopinj.

Meso te ribe je značilno čudovit okus. Uporablja se v kuhani, soljeni, ocvrti, posušeni ali dimljeni.

Majhen predstavnik - roach

Ta riba je v skoraj vseh rekah in jezerih. Vodijo šolski življenjski slog in se raje skrivajo pred plenilci na mirnih predelih rek, poraščenih s travo in algami.

Majhne ribe - potapljanjeNa videz je zelo podobna rdeči zastavi. Barva telesa je odvisna od sestave vode v svojem življenjskem prostoru. Ribe majhne velikosti (15-20 cm), vendar so bili tudi primerki do pol metra dolžine in tehtajo do dva kilograma.

Spawn roach pri temperaturi plus plus deset stopinj, in po tem obdobju je še posebej aktiven. Najboljši čas za ulov te ribe je zgodaj zjutraj ali pozni večer.

Seveda je v okviru enega članka zelo težko opisati vse predstavnike vodnega sveta. Še vedno obstaja veliko vrst rečnih rib:

 1. Krasnopyorka je čudovita riba, ki izgleda kot roach.
 2. Gustera je oddaljeni sorodnik majarja, srebrno z rdečimi plavutmi.
 3. Sazan velja za sladkovodne ribe, vendar je tudi v bazenu Kaspijskega morja.
 4. Lin - kraljevska riba, ki ima odlične okusne lastnosti.
 5. Chub - sladkovodne ribe, ki se nahajajo izključno v rekah s hitrim tokom.
 6. Bleak je vseprisotna riba, ki je znana skoraj vsakemu ribiču.
Druge vrste rečnih rib
Sladkovodne ribeSilvery BusterSladkovodni ribji krapLin v vodiReka ribaVseprisotno umazano

Žal na številne rečne sisteme negativno vpliva negativni okoljski položaj, ki ga povzročajo različne emisije iz industrijskih obratov in tovarn. Žrtve tega človeškega odnosa do okolja so prebivalci številnih rek in rezervoarjev.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com