AmriFla.com

Kako medene čebele naredijo medu?

Proizvodnja meduDraga

- To je izdelek, ki ga medonosne čebele proizvajajo delno prebavni nektar. Ima izrazit sladek okus in značilen vonj. Vključuje: 12-20% vode, 75-80% ogljikovih hidratov, ki jih sestavljajo fruktoza, saharoza, glukoza. Tudi v sestavi je veliko vitaminov B1, B2, B6, E, K, C, folne kisline.

Vrste medu:

  • Cvet.
  • Padewy.

Dobimo cvetje z zbiranjem in predelavo čebel iz nektarja, rastlin in cvetov.

Padevoy proizvaja čebele z zbiranjem tako imenovanih padijev. To je sladka snov, ki jo izločajo nekateri insekti, ki imajo v svojem prehranskem soku iz stebel rastlin. V svoji sestavi ima povečano koncentracijo mineralov.

Kako čebele medu

Najprej, pred zbiranjem nektarja, čebele dobijo informacije od skavtov čebelnjakov, na kateri strani in na kakšni oddaljenosti od panja so rastline, potrebne za nabiranje. Panj vsebuje eno družino, ki jo vodi maternica. Pčele ustvarjajo voskaste celice, ki bodo v prihodnosti napolnjene s končnim izdelkom. Voskaste celice vsebujejo človeško slino, ki ima vlogo antiseptike in prispeva k zanesljivi zaščiti izdelka.

Ko pridemo do območja zbiranja nektarjev, čebela pristane na rožo. Na konicah nog se nahajajo receptorji okusa. Občutite rožo, ona ugotovi, ali na njem obstaja hranilni nektar. Ko se najde potrebni nektar, se začne zbiranje. Čebele pol preberejo zbrani nektar v cravi. Dodali so encime na nektar, razdelili sladkor z delitvijo na glukozo in saharozo. V predhodno pripravljenih celicah čebele izpolnite skoraj pripravljen izdelek.

Po polnjenju celic se začne znebiti sladke snovi od prekomerne vlage. Čebele mahajo s svojimi krili, kar bistveno zvišuje temperaturo. In čez nekaj časa vsa vlaga izhlapi in pridobi viskozni sirup. Ta sirup je zamašen v satju, ki ga pokriva z zapečatenim zamaškom za vosek. V tem stanju izdelek doseže popolno pripravljenost. Zaradi antiseptičnih lastnosti čebele, medu v satjih ni nagnjena k fermentaciji ali poslabšanju, je močno zamašen in se lahko skladišči že več let. In čez nekaj časa čebelarji zbirajo končne izdelke. Iz ene panj, ki ima na razpolago 5-10 okvirjev za satovje, lahko zberete 8 do 15 kilogramov končnega izdelka.

Zakaj čebele medu
Kako čebele meduPoglejmo, zakaj čebele čebele. En panj vsebuje več kot dva tisoč posameznikov. Taka velika družina potrebuje velike zaloge hranil, da preživi zimo. Čebele se v zimskem času ne prezimujejo, zato v toplejših sezonah zbirajo nektar in jih predelajo v hranljiv med, ki se prideluje pozimi. Čebele so precej iznajdljivi insekti, v svojih panjeh pa trikrat več medu, kot jih resnično potrebujejo za prezimovanje. Takšne zaloge zagotavljajo uspešno prezimovanje celotne družine.

In to je v vsakem primeru napadi na panj živali, ki jih bodo želeli utrditi z medom. Tudi v primeru ruševine panja medveda imajo dovolj hranil za prezimovanje. Na podlagi tega načina je izdelan mehanizem zbiranja medu s čebelarji. Pri zbiranju medu je potrebno pustiti zadostno število čebel za udobno prezimovanje. V nasprotnem primeru bodo umrli. Zbranega meda ne morete nadomestiti z različnimi vrstami sirupov ali sladkorja. Ne vsebujejo vitaminov, zato morajo čebele pravilno delati za žleze in notranje organe.

Nectar je ključna komponenta medu, ima koristen učinek na žleze voska žuželke, ne da bi za uporabo hrane uporabljali nektar, ne morejo proizvajati voska za zaščito in opremljanje svojih panjev.

Za ekstrakcijo nektarja čebele lahko letijo veliko kilometrov. Ena delovna oseba lahko premaga več kot 10 kilometrov letenja na dan. Toda dajanje čebelnjaka, daljšega od 2 km od nektarskih cvetov, lahko privede do izgube prebivalstva.

Koristne lastnosti

  • Kako narediti medJe uporaben izdelek, ki ga je mogoče dolgo časa hraniti in se ne poslabša. Je dober antibakterijski in antigrabočni način.
  • Čajna žlička medu pred spanjem ima pomirjujoč učinek.
  • Zaradi svojih antiseptičnih lastnosti se pogosto uporablja v farmakologiji in kozmetologiji. Pomaga zmanjšati telesno težo. Prikazuje lastnosti cepitve na maščobnem tkivu. Če ste v postopku izgube teže in ne morete zavrniti slaščic, zamenjajte izdelke, ki vsebujejo sladkor z medom. To vam bo omogočilo uravnotežiti svojo prehrano.

Vendar pa je treba skrbno uporabljati med za ljudi, ki so alergični na cvetni prah. Njegova uporaba v tem primeru lahko povzroči hude alergične reakcije, izpuščaje na koži in celo otekanje dihalne poti.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com