AmriFla.com

Kormoranska ptica je velika - njene fotografije, habitat, reprodukcija

Odličen kormoran - kje živi ta ptica in kako izgleda?Kormorani - morje ptica habitata, ki so seashores, obale jezer in rek, ter mokrišča so družina Baklanov in veslonožci ekipo. Njihov habitat je precej pogost - v vodnih telesih praktično živi po vsem svetu. Majstorsko plenijo ribe, ki pogosto povzročajo težave ljudem.

Na ozemlju naše države obstaja več vrst:

  1. Kormoran velik.
  2. Crested ali dolge nosne.
  3. Japonci.
  4. Bering.
  5. Rdečoča.
  6. In mali kormoran.

Opis ptic

Te ptice so lahko srednje velike in dosegle dolžino do enega metra in razpona kril do ene in pol metra. Imajo črno sijočo perje, nekateri posamezniki na glavi in ​​spodnjice imajo belo perje, drugi imajo grebene. Izgledajo kot race v zunanjem videzu, popolnoma potapljajo in plavajo, saj so njihove tace precej močne in imajo mrežaste trakove.

Kormoran in čas gnezdenjaTelo te ptice je podolgovato z dolgim ​​vratom in kljunom. Med ribolovom s kljunom široko odprto, ptica z lahkoto pogoltne precej velike ribe. Kljun ptice je tanek in dolg, na koncu pa ima ostrino v obliki kaveljca. Glas ptičev je kot krokanje ali prikrajšanih stokov, s hrupnimi zapiski v njegovem glasu. Na glavi in ​​okoli očesa imajo ptice te vrste golo kožo, ki ni pokrita s perjem, in tudi vrečka iz grla.

V naravi je več kot ducat vrst teh vodnih ptic, velik kormoran pa velja za predstavnika te velike družine.

Življenjski slog

Ptice živijo v vročih in hladnih podnebnih območjih, jih najdemo po vsem svetu. Večina kormoranov dnevno lovi, večino tega časa preživlja na vodi ali na obali, pri čemer dobi hrano za sebe in njihove piščance. Plavajte precej hitro, močno spreminjajočo se smer, kar prispeva k repu, ki ga uporablja kot kobilico. V iskanju hrane so lahko zelo globoko potopite, včasih celo do globine več kot 10 metrov, in je lahko pod vodo do dve minuti. Ampak gredo v deželo, postanejo precej nerodne živali, gredo počasi premikanje po pesku.

V bistvu kormorani, to so selitvene ptice, le nekateri od njih vodijo sedentarni življenjski slog.

Zimski kormorani v blagu klimoKormoran - a čredni ptice živijo v velikih kolonijah, ki lahko vsebuje do sto tisoč parov, lahko poravna z drugimi ptic selivk, kot so čiger in galebov. Zimovanje leti do toplejšega podnebja, Vendar pa se za gnezdenje in odvzem piščancev vrnejo nazaj. Te ptice veljajo za monogamne, saj se ustvarjeni par ni nikoli ločil. Kormorani gradijo svoje gnezda na skalah in drevesih, pri čemer uporabljajo za te veje in travo.

Vrste ptic

V naravi je več ducat vrst kormoranov:

  1. Obešani in beli kormoran sta ti dve vrsti redka in se pojavljata redko, zato sta navedena v Rdeči knjigi in je prepovedan lov.
  2. Indijski.
  3. Rdečoča.
  4. Velike in druge vrste ptic.

Kormoran velik

Najpogostejša vrsta se šteje kormoran, je distribuira skoraj po vsem svetu, živi v severnem Atlantiku, na polotoku Kola, ki se nahajajo v Kazahstanu, na splošno, izpolnjuje povsod v vodi, kjer je veliko rib. V svetu je približno tri milijone posameznikov te vrste.

Jesti kormoran velik

Ribe - osnova za krmljenje kormoranovOsnova prehrane te ptice je ribe, lahko pa jemljejo mehkužce, iglokožce, rake in celo dvoživke. Nima posebnih preferenc v hrani, kormoran se šteje za zelo nezasičene ribe, ker je njegova dnevna prehrana lahko do pol kilograma, sveže ribe. Fotografija prikazuje velik kormoran med obrokom.
Kormoran lovi predvsem na morskih plitvinah, vendar se lahko po njej potopi v vodo, njeni gibi so hitri. Zato potapljanje za plen na enem mestu, na površino, se lahko zdi daleč od tega. Po potapljanju ali plavanju po vodi, kormoran nujno suši perje, široka krila, tako da pogosto vidite ptice v tem položaju.

Gnezdenje in razmnoževanje kormoranov

Kot je opisano zgoraj, ptice se usedejo na bregovih rezervoarjev, med gnezdenjem so razdeljene v več parov, pri čemer izberejo majhen rezervoar, skrit v trsteh. Gnezdo je stolpec do višine metra in približno 3 m širok, zgrajena iz vej in listov trstja, je gosto pokrita s padalom, kakor da bi bila ometana z njo, dobro poteptana od znotraj.

Včasih so gnezda z drugimi družinami kormoranov tako tesno med seboj, da je nemogoče povedati, kje se začne, drugo gnezdo pa se konča. Dogaja se, da razdalja med njimi traja več korakov. Ena stran je nujno nameščena v bližini grmičevja, tako da so piščanci nekaj časa zaščiteni pred sončnimi žarki sonca, medtem ko je druga stran usmerjena proti ribniku.

Oba starša sodelujeta pri izgradnji gnezda. Obdobje gnezdenja in polaganja jajc pade na pomladanske mesece - od marca do maja. V sklopkih velikih kormoranov je do pet jajc, ki imajo zelenkasto barvo. Čas inkubacije traja en mesec, v katerem oba starša sodelujeta izmenično. Ker jajca niso istočasno hkrati deponirana, so s takim sklopkom piščanci drugačne starosti.

Kormorani se hranijo s piškoti s polpoplastno hranoIzgleda, da je neumna, gola in slepa, oči pa so odprti šele čez nekaj dni. Opušenie se pojavlja šele po dveh tednih, hkrati pa so cevi letala in krmilnega perja. Pooh na piščancih temne barve. Prvi in ​​pol tednov, starši so hranili piščance s polprepadano hrano, ga žvrsta iz želodca. Ob koncu tega obdobja so že sposobni pogoltniti celo majhno ribe.

Po doseganju malo več kot dveh mesecev so piščanci neodvisno izbrani iz gnezda, se prosto gibljejo po vejah dreves ali se premikajo na tla znotraj kolonije. Popolnoma neodvisni, postanejo le tri, tri in pol meseca. Spolna zrelost se doseže šele po treh letih.

Vrste teh ptic se štejejo za dolgotrajne, v naravi lahko živijo do dvajset let.

Takšne velike kolonije morskih ptic so zelo škodljive za ribiče, na območjih ribištva in ribiških območij. Ker se tam soočili, se je število ribjih staležev znatno zmanjšalo, saj lahko en kormoran na dan jede več kot pol kilograma svežih rib.

Nekoč jim je bilo dovoljeno ustreliti, vendar je to trenutno prepovedano z zakonom.

Neprijatelji kormoranov

Kljub temu, da je kormoranska ptica velika - velik primerek, imajo sovražnike in glavne so vrane, ki poskušajo vleči jajca iz gnezda. Včasih takšne vdore narekujejo galebi in starlings. Vendar pa se ne zgolj zidanje podvrže vdoru škodljivcev, malim nemočnim piščancem ogroža tudi napad lisice, kojota in drugih plenilcev.

Veliki kormoran
Kormorani radi jedo in so odlični ribičiRazpon kril velikega kormoranja doseže 1,5 metraMed lovom na ribe lahko velik kormoran potopi do globine 10 metrovVeliki kormorani razporedijo gnezda na bregovih vodnih teles
Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com