AmriFla.com

Od tega, kaj je gnezdo gutljaja in kjer se poravna ptica

Swallows je nosil gnezdoČe pogledamo vreme v poletnem večeru na steni hiše, ki je v senci, proti temnemu ozadju v žarkih prihajajočega sonca je mogoče videti

množica majhnih žuželk. To - najbolj, da niti plankton zraka "ocean", ki služi kot hrana za mnoge druge prebivalce okolja.

Med pticami, ki jedo grdo mamo, so pogoltne. Te ptice so uspele veliko pri lovu na leteče žuželke, ampak popolnoma izgubili svoje znanje Zbiranje, ki bi jih lahko kadar koli hranili. Tako dolgotrajne doline in dolga obdobja hladnega vremena za pogače postanejo resnično katastrofo in v tem trenutku skoraj ne letijo. Ptice pogumno trpijo lakoto, njihove piščance pa trpijo tudi prikrajšanost. Tukaj se rezerve obnovijo - v varnih obdobjih požiranja se maščoba hitro nabere. Lov samo v letu.

Swallows - odlični letaki, uporabite svoje sposobnosti za krmo in privabite partnerja. Nekatere vrste, kot so mangrove pogoltne, so ozemeljske, druge pa preprosto ščitijo svoje gnezdišče. Na splošno moški izberejo mesto gnezda in nato pritegnejo žensko, s pomočjo pesmi in številkami v letu ter (odvisno od vrste) varujejo svoje ozemlje. Velikost ozemlja se razlikuje glede na vrsto, pri kolonialnih gnezdnih vrstah pa je majhna, vendar je lahko veliko večja za posamezne gneče.

Zunaj paritvene sezone lahko nekatere vrste oblikujejo velike črede in se lahko razširijo v skupnost. To, domnevno, zagotavlja zaščito pred plenilci. Nesmične vrste ne tvorijo črede, vendar pa lahko nedavno piščanci ostanejo s starši nekaj časa po vzrejni sezoni. Če je oseba preblizu ozemlju ptic, bodo napad na perimeter gonilniki. Kolonialne vrste lahko napadajo množice na ljudi, ki so preblizu.

Za odpornost na lakoto za dolgo časa sem moral plačati dolgo trajanje piščance, in zato bolj verjetno, da se sestane z plenilca. Tako so lastovke začeli umakne svoje mlade v oddaljenih krajih - dobro vemo, štukature gnezda, ki jih je mogoče videti po strehah hiš, v grapah in čeri.

Gnezdi različnih gugalnic

Material, ki se uporablja za gnitje gutljaja, je surova glinena tla, ki jih ptice pripeljejo na gradbišče v kljunu. Glavna stvar, ki jo je treba storiti, je najti prijeten prostor v senci za prihodnje gnezdo, saj se na soncu hitro uniči gnjatovo gnezdo in se zmoti.

  • Kako izgleda gugalnica gnezdaRdečega lasulja naredi gnezdo umazanije. Izkazalo se je lepo razdeljeno vzdolž "vrčja" z dolgim ​​zadnjim vratom. Za izgradnjo takšnega gnezda ptica potrebuje 10-12 dni. Te pogoltne naseljene v parih ali skupine od treh do petih parov. V tem primeru se gnezdi dotikajo dna, toda vhodi so v različnih smereh.
  • Grozdje mesta pogosto naseljujejo številne kolonije, ki štejejo na stotine gnezd. Mnogi med njimi so tako blizu, da so stene stanovanj v stiku. Živeti v velikih negotovih, zato lastniki gnezd vedno nenehno zaščitijo svoje domove pred posegi plenilcev. Dve mestni gutljaji obvladujejo gnezdo 8-10 dni, izdelana pa je iz okoli 1000 kosov blata, ki jih dobimo iz najbližje luže. Periodično se ptice ustavijo, da se gradnja posuši in strdi. V notranjosti gnezda gutljajte oblazinjenje, perje in volno. Zanimivo je, da urbani pogoltne luknje moškega in moškega, oba partnerja pogosto sedita v gnezdu ob istem času. V številnih kolonijah starši stalno spremljajo svoje potomce.
  • Beregovushki v klifi na tisoče kolonij, kjer se kopajo gnezda - dolžina 30-150 cm. Nora gre v stanovanjski prostor s premerom približno 15 cm in višino 7 cm. Če je mogoče, ptica izbere najvišje plasti tal na prepadnici.
  • Vasi gugalnice se gnezdijo pod streho. Ko vrata ali okna hiše pogosto ostanejo odprta, ptice se lahko usedejo na hodniku, na verandi in celo v prazni sobi. Pri gradnji gnezd, te ptice dodajo v korenine blata, rezila in tanke stebla, ki dajejo moč strukturi.

Spomladi spomladi

Dejstvo, da se mnoge ptice spomladi vrnejo na domovino, se učimo v šoli. Ptice letijo v majhnih jatah, prvi pomladni glasniki pa so finke. Če se tej ptici približate tesno, lahko razmislite o svoji čarobni lepoti:

  • Swallow letiPerje se oddajajo v različnih tonih - rjavi, rdeči, zeleni, modri, rdeči.
  • Na glavi je "pokrovček" modre barve.
  • Z razdalje se lahko fino razločijo z belimi črtami na hrbtu in krili.

V finščih sledijo drozge, in v srednjem območju Rusije - rooks. Tudi, eden od prvih, ki se vrnejo v svojo domovino zaryanki, rdeče barve in Bluetroat - ptice s svetlo perje.

Ptice se trudijo za stare gneče. Tukaj ni nobene izjeme, ki so prišle v april. Ruski ljudje so jih vedno ljubili in počastili. Veliko znakov je povezanih s temi pticami. Na primer, nizko letenje pogoltne označuje pristop dežja. Njihova gnezda, ki jo te ptice poskušajo zaščititi do naslednje pomladi. Ta majhna ptica ima tudi majhno glavo, tanke in kratke tace. Moški ženske se lahko razlikuje po barvi, vendar je ta razlika običajno nevidna golim očesom. Večina pogolt je v zraku, hodijo nerodno.

Petje

Swallows lahko proizvede veliko različnih zvokov. Njihova Petje lahko govorijo o razburjenju, želja po komuniciranju s svojimi bratovci, namena vdiranja, služi kot signal za alarm.

Pesmi moških, povezanih s telesno pogojem, ptičje in predvidoma do ženske, ki se uporabljajo za presojo fizično stanje in pripravljenost za parjenje moških. Nestlings krčijo, ko prosijo za hrano od svojih staršev.

Gnezdi pod grebenom hiše. Neželeni sosedje
Gnezdo gutljaja pod grebenom hišeVečina pogolt se lahko vidi v naseljenih območjih ali v odprtih prostorih nad vodo. V mestih in mestih bolj pogosti morilski kit, ki se imenuje vaška pogoltnitev, pa tudi lijak - "mestni pogolt". Te ptice lahko prinesejo veliko težav ljudem, saj po vzdolžni steni zgradijo gnezda pod strehami ali nadstrešnicami.

Za izgradnjo gnezda potrebuje pogolt navpične površine. Material za gradnjo - umazanija - ptica je v lužah. Zmešan v kroglicah Ptica prinese kljun na gradbišče gnezda. Kroglice se pritegnejo s pomočjo sline.

Da bi lahko zgradili moč, se lahko pogoltniti za okrepitev:

  • slama;
  • stebla;
  • lasje.

Gnezdo je zgrajeno instinktivno, v skladu z enim načelom. V Ljubljani neznane razmere pogolt je izgubljen in ne more graditi gnezda, to pomeni, da to ne more storiti, če ni navpične površine.

Eden od najprimernejših krajev gnezdenja so stene vzdolž rogljičev, pod drsalkami in strehami, ptice pa se želijo naseliti pod mostove pomolov.

Pogolt si prizadeva najti kraj, primeren za odhod hkrati pa se nahaja pod streho. Nadstrešek ščiti stanovanje iz blata iz padavin in zagotavlja dodatno zaščito piščancev.

V mestih pogoltnejo radi živeti, saj je veliko hrane. Danes ptice uničijo na tisoče komarjev, muh in midges.

Ljudsko prepričanje pravi, da če se na zidu hiše pojavi gugalnica gnezda - to je na srečo. Vendar pa se vsi ne strinjajo, da prenašajo takšno sosesko, zato vozijo ptice. Ampak ni tako enostavno, da bi ptico zapustili z izbranega kraja, ker izbira tega narekuje instinkt.

Ruski naravoslovec V.A. Wagner je pred gostiteljem ptic precej razdalje presegel gnezdo. Kljub temu so požiralniki dolgo časa poskušali najti svoj dom na istem mestu in so celo pripravljeni dati hrano drugim piščancem. Znanstvenik je prišel do zaključka, da so pogačice pomembne, če je gnezdo narejeno - je bolj pomembno kot celo hišo in celo lastne piščance!

Na ta način, preprosto uničenje gnezda ničesar za dosego, ptice bodo v starem mestu naredile novo hišo. Prestrašite jih, le tako, da so zidovi spolzki, tako da kepice umazanije ne morejo pridobiti oporo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com