AmriFla.com

Med - kako in za kaj dejansko čebele to počnejo

Čebelji med - kako priti do zdravljenjaOranžna, prozorna, sladki med - najboljša poslastica za sladki zob. Obravnavamo ga, ga uporabimo v kozmetologiji, jo dodamo v pečenje in samo jedo prigrizek s čajem. Med je pravzaprav edinstven izdelek, ki so ga ustvarili čebele pred več tisoč leti. Ima edinstven okus in aromo, njegova sestava pa vsebuje veliko koristnih snovi. Ampak, kako nam pride na mizo, ne vsi vedo. Govorimo o tem podrobneje.

Dejansko je to zelo dolgotrajen, vendar edinstven postopek. Med čebelami je najpomembnejše žuželke vseh, ki obstajajo na zemlji. Samo zahvaljujoč temu toilerju imamo edinstveno priložnost, da okusimo ta božanski zdravilni izdelek.

Menijo, da so čebele posebej ustvaril Bog človeku, saj so zbrali veliko več medu, kot jih potrebujejo, da se hranijo, in presežek je namenjena moškim.

Čebele aktivno zbirajo cvetni prah poletiPrvič, čebele ekstrahirajo med, da se sami prehranjujejo. Njihovo stanovanje in satja ustvarjata tako, da nihče ne ni mogel priti tja. Celice so zgrajene tako, da ne morejo priti do molekule ali mikrobe. Medu v satjah v zamašeni obliki je mogoče shraniti za vedno!

Družina čebel je pogojno ime, s katerim je prišla oseba. Dejstvo je, da gre za nekakšno višjo organizacijo, v kateri so jajca, na katerih so bile ličinke vzrejene s čebelami, še vedno krmijo brezvezne dirke, ki so potrebni za nadaljevanje rodu. Življenje čebel je precej kratko, le en mesec in je odvisno od kril. Poleti čebele delujejo zelo trdo in krila hitro poslabšajo.

Delovni čebelji čebel začne delovno aktivnost od rojstva

Delovna aktivnost čebele od rojstva do smrti

  • Prve tri dni odstranjuje celico po sprostitvi, tako rekoč, prinaša red.
  • V naslednjih dveh dneh panja naokoli, pri čemer se nosi ličinke s cvetnim prahom in medom.
  • Čebelji sat je edinstvena strukturaOd 7 do 11 dni v žlezah čebel se začenja izločati matični mleček, ki ga hranijo ličinke maternice in same maternice.
  • Od 12 do 17 dni, se pojavijo voskaste žlezo in majhno insektov postaja graditelj sto, varovanje panj, ki ga podpira podnebja (valovi njegovi krila), ki uživajo nektar.
  • Od osemnajstega dne, ko je čebela prišla čas pobiranja medu, je izbrana na ulici, kjer aktivno začne nabirati nektar.

Kako hrasta

Čebelji satovi so šesterokotne celice, namenjene za shranjevanje medu. Čebela prinaša nektar v panj, nato jo žveči, dodaja encime, in jih zapira v satove. Tudi v satju rastejo potomci. Mobilni celice so različnih velikosti, glede na destinacijo, čebele, brnenje, maternice, medu. Honeycomb gradi čebele iz voska, ki jih sami proizvajajo. Čebelji vosek naredi doslednost, tako da zmehčano pogoj, da je zmožna, da bi lahko ustrezno obliko in na kaljenega stanju je krhke in lomljive.

Čebelji vosek je dolgoleten, ne vpliva na okolje in različne mikroorganizme. Čebele gradijo satove v absolutni temi, saj imajo povsem razvit občutek za vonj. Za izdelavo treh okvirjev od nič je potrebnih približno tri dni, če čebelar postavlja okvirje z voskom, čas je veliko manjši.

Kako narediti vosek

Kako priti čebelji vosekVosek proizvaja čebela s posebnimi žlezami, ko matični mleček preneha izstopati. Na trebuhu žuželke tvori voščeno ploščo, ki se v prihodnosti pod vplivom fiziološke skrivnosti raztopi. Ima svetlo rumeno barvo, ki se nato zatemne. Čebelji vosek se pogosto uporablja v industriji in medicini. Ima precej dober okus.

Kako je med proizveden?

Prva stvar, ki jo mora najti čebela, je vir nektarja, to je cvetov.

Od kod prihaja nektar:

  1. Sadna drevesa.
  2. Rastlinski pridelki.
  3. Clover.
  4. Regruti.
  5. Berry grmovje.Z njegovim tanjšim jezikom, valjanim v cev, čebela iz vsakega rože izsuši nektar. Nektar se zbira, zložen v posebne, pod trebuhom čebele, medu vrečke, ki se imenujejo drugi želodec čebele. Če želite napolniti drugi želodec, čebela leti okoli 1500 cvetov. Da bi lahko pripeljal med, lahko čebela leti do 8 kilometrov od panjev in nato zlahka najde pot domov.

Kakšne čebele zbirajo cvetovi v resniciPrva faza proizvodnje medu poteka v votlini insekta. To je, ko ga žvečite in mu dodate potrebno za shranjevanje in zgoščevalnih encimov. Čebela preprosto poje cvetni prah, ki jo potrebuje za delovanje žrela žrela. Cvetni prah vsebuje veliko vitaminov in aminokislin, hrani pa tudi maternico za dober potomec.

Na zadnje noge čebele so bili primernejši žlebovi s posebnimi ščetkami za polnjenje zrnih v letenju. Na tretjem paru noge so tudi stružnice in posebne ščetke, s čimer se čisti cvetni prah, ki ostane na trebuhu.

Sladkor, ki vsebuje nektar, ima veliko vode. Zahvaljujoč prezračevanju in toploti v panju, voda izhlapi in proizvede sladki sirup. Za pridobivanje medu, žuželke prenesejo nektar iz ene celice v drugo, medtem ko so krila svoja krila, tako aktivno prezračevanje vtičnice. Izhlapevanje vlage iz nektarja se pospešuje, ko se prenaša iz celice v celico, pri čemer vsaka čebela dodatno obogati z različnimi encimi.

Panj je v skladu z najstrožjimi sanitarijami, tujih predmetov ne morejo dobiti, čebele so zelo čiste, ker če v medu bo dobil preveč vlage, lahko hitro tja. Nastala mešanica čebel se prenese na sam vrh gnezda in gosto pakira v satove za daljše skladiščenje. Skupaj proizvodnja medu iz in v vzame čebele od enega do dveh tednov.

Zakaj čebele medu

Kako čebele naredijo medu - kar ne vidimoPravzaprav ti pametni žuželke ne zbirajo le nektarja, temveč tudi pelod cvetja, ki je vir beljakovin za čebele. Cvetni prah se zbira v komolcih, zložen v satove in prelije z medom in zaprt. To se imenuje perga. Za pridelavo kakovostnega medu potrebujejo ugodne vremenske razmere, če gre kaj suho poletje in ne dovolj vlage, da zbirajo nektar, čebele zbirajo sladko sproščanje drugih žuželk, od katerih prav tako bi medu. Toda to medu ni primerna za prezimovanje, da vsebuje veliko soli, ki negativno vplivajo na zdravje čebel.

Obstaja še en vir surovin za pripravo medu - sladkih snovi, ki jih vsebujejo rastline in medena rosa. Cvetoče drevesce dajejo čebele surovine za izdelavo medu. To med je okusna za osebo, vendar ni koristna. Človek, vendar pa je potrebno veliko medu iz čebel, tako da je zima je, da jih krmo gosto sladkorni sirup za čebele ni umrl od lakote.

Nekateri ljudje verjamejo, da so alergični na med. To mnenje je delno napačno, saj lahko povzročijo samo alergije slaba kakovost medu zaradi vsebnosti različnih nečistoč. Med je enako visoka kakovost, ki jo lahko jedo celo najbolj zapletene alergije.

V zaključku članka bi rad povzel. Zakaj čebele? Za življenje podpirajo, z drugimi besedami, jesti in hranijo potomce. Verjamejo, da so čebele ena prvih žuželk našega planeta in že več milijonov let so se naučili, da se z njimi okusne in zdrave hrane.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com