AmriFla.com

Kaj, če mačka močno preide?

Zakaj moulting mačkeMačke, ki živijo v mestnem stanovanju in nimajo dostopa do ulice, so nagnjene k prekomernemu moljenju. Z nastopom ogrevalne sezone se zrak v stanovanju postane suho in toplo, domači pa začne aktivno odlagati presežne volne. Vroče baterije ali grelec zamenjajo mačke z zimskim plaščem, umetno osvetlitev pa poslabša stanje, volna pa še bolj pade.

Mnogi lastniki so nadležni zaradi drobovja las in dlake, ki so ostali na dlani, potem ko so grizli svojega ljubimca. Torej, zakaj mačka začenja izgubljati veliko las in kaj storiti, da se spoprime s temi nadlogi?

Zakaj mačka močno razbije: vzroke prekomerne izpadanje las

Skoraj vsak lastnik puhastega hišnega ljubljenčka je naletel na ostanke svojega krzna po vsem stanovanju. V nekaterih primerih je ta pojav normalen, včasih pa lahko tudi obilno izpadanje las signal o prisotnosti hišnega ljubljenčka v določeni bolezni. Torej, zakaj je mačka razbremenjena in v katerih primerih je vredno premagati alarm? Glavni vzroki prekomernega muljenja v mački so lahko:

 1. Sezonsko sprememba volne. Z začetkom določenega obdobja, in sicer s koncem zime, mačka začne aktivno odlagati dlako in ta pojav ne sme alarmirati lastnikov, saj je povsem naravno. Dolgoročni hišni ljubljenčki se začnejo spuščati ob koncu zime, vendar v spomladanskih mesecih izgubijo veliko volne.
 2. Učinek mikroklime. Če je stanovanje prevroče, se odvečne krznene mačke začenja aktivno znebiti pozimi. Ta položaj je prav tako naravno, ker če hišni ljubljenček ne izgubi debele plasti, bo dobil toplotni udar.
 3. Predispozicija. Nekatere plemenske pasme, še posebej dolgotrajne mačke, so nagnjene k bogatemu molju, saj imajo gosto podlaket.
 4. MoultingNepravilna hrana. Pomanjkanje vitaminov in mineralov lahko privede do močne posledice krzna hišnega ljubljenčka.
 5. Kardinal ali nenadne spremembe obroki. Nov proizvod ali industrijska krma druge blagovne znamke lahko povzroči alergijsko reakcijo in kot posledica tega pride do prekomernega rahljanja.
 6. Nervna napetost in stres. Negativno vplivajo na živčni sistem hišnega ljubljenčka, se lahko premakne v novo bivališče, videz neznanega v hiši ali odhod na ulico. Nedavni stres lahko povzroči prekomerno muljanje.
 7. Bolezni. Prekomerno izpadanje las je v tem primeru dodaten simptom in spremlja izguba apetita in zmanjšanje aktivnosti.
 8. Ob straneh učinek po uporabi nekaterih zdravil. Določena močna zdravila lahko vodijo do bogatega moljenja.
 9. Starejša starost. S starostjo se mačke lotijo ​​več in ta pojav je pogosteje kot ne, norma.
 10. Hormonalno napaka. Opazuje se predvsem pri nekastriranih mačkah, ki jih gostitelji ne morejo pletati.

Kaj, če se mačka spušča?

Večina veterinarjev in izkušenih rejcev priporočata naslednje metode, Pomagajo v boju močnega rahljanja v mački:

 1. Vsak dan česanje. Najlažja metoda je pospešiti spreminjanje hišne plašče med sezonsko ritko. Najbolje je, da se mačeta s posebnim glavnikom - baklo, namenjeno za dolgočasne hišne ljubljenčke. Kombini z ostrimi zobmi lahko poškodujejo občutljivo kožo mačke. Furminatorji pomagajo preprečiti nastanek tuljav.
 2. Česanje volne iz mačkeRedni vodni postopki. Če želite kopati hišne ljubljenčke, morate uporabiti specializirane šampone in kondome, ki jih lahko kupite v posebnih trgovinah. Izberete lahko sredstva za določeno pasmo in vrsto volne.
 3. Dodajanje vitaminsko-mineralnih kompleksov na prehrano mačke. Nahranite svoje hišne dodatke vsakih 6 mesecev. Poiščite primeren vitaminski kompleks, ki bo pomagal veterinarju.
 4. Vlaženje prostora. Z začetkom ogrevalne sezone se zrak v stanovanju postane prezasen in ga je treba navlažiti, da ustavi obilno izgubo las. Uporabite lahko specializiran vlažilnik zraka ali razpršilo.
 5. Povečana pozornost in privržen odnos. Če je hišni ljubljenki pred kratkim doživel resen stres, mu zelo dobro skrbi in skrbi lastnik. Privlačni gibi in prijazni odnos bodo pomagali mački pomiriti in ustaviti izpadanje las. Prav tako se lahko posvetujete s veterinarjem o imenovanju hišnega ljubljenčka v času prilagajanja sedativov.

Kaj storiti v primeru patološkega stanja?

V nekaterih primerih je obilno izpadanje las nenaravno, ki signalizira prisotnost nekaterih patologij pri domači živali. V teh primerih dnevno česanje, vodni postopki in prilagoditev hranilne vrednosti ne bodo dali želenega rezultata in mačka ne bo aktivno začela dampinga krzna. V takšnih primerih je priporočljivo, da se nanašajo na veterinarja in se ne poskušajte znebiti težave sami.
VeterinarVeterinar med sprejemom pregleda in imenuje spremembo analize, potrebna za natančno diagnozo. Analize bodo pomagale izključiti ali potrditi prisotnost hišne ljubljenčke zaradi resne patologije ali alergijske reakcije. Če se ugotovi bolezen, bo veterinar predpisal potek zdravljenja, po katerem se bo volna večkrat iztekla.

V nekaterih primerih, ko je vzrok intenzivne molže neuravnotežen prehrana, boste morali popolnoma spremeniti prehrano mačke. Če se je hišni ljubljenček pred pojavom problema ukvarjal izključno z industrijsko hrano ekonomskega razreda, potem ga je treba prenesti na blagovno znamko, ki ni nižja od premije. Obstajajo tudi specializirane blagovne znamke suhe hrane, namenjene izboljšanju stanja krzna puhastega hišnega ljubljenčka.

Če je veterinar imenoval hormonsko odpoved nesterilizirane mačke razlog za bogato molting, potem je vredno razmisliti o kastraciji. Ko prejmejo pozitivne teste, morajo lastniki skrbno zagotoviti samo hišnega ljubljenčka, kmalu pa bo mimoidoč. Uporaba zdravil v tem primeru ni potrebna.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com