AmriFla.com

Največji in najnevarnejši pajki na svetu

Brazilski SpiderPo ocenah danes po svetu okoli 42 tisoč vrst pajkov. Najmanjša od njih ima dolžino le 0,4 milimetrov, z drugimi besedami, povsem je nemogoče opaziti. Povprečna velikost se giblje od 4 do 6 centimetrov. Vendar pa obstajajo tudi tisti, ki so uradno zabeleženi kot največji pajki na svetu.

Z velikanskimi pajki je najbolje, da se ne srečajo, kajti od svoje vrste postane slabo, tako ljudje, ki trpijo zaradi arahnofobije, Ne gledajte na te velike žuželke, tudi na slikah. Velikanski pajki veljajo za najnevarnejše in strupene, vendar so tudi najbolj gnusne žuželke. Večina žuželk, predstavljenih v spodnji oceni, doseže takšno velikost, da se lahko celo prehranjujejo z glodalci in ptiči. In zdaj za trenutek si predstavljajte, kakšno bi moralo biti žuželke za pojesti ptice?

Top 5 največjih pajkov na svetu

Poglejmo si pet, ki so bili uradno priznani kot največji.

5. mesto. Purple Tarantula

Violet tarantula - veliki in nevarni pajkiEden od velikega pajka je vijolične tarantula, ki živi predvsem v gozdovih Kolumbiji. To je, če je večina podvrsta na svetu. Največji pajek iz rodu, ki je bila uradno registrirana, je dolg 34,5 cm, vendar pa je povprečna posameznik dosežejo dolžino 26 cm. Treba je omeniti, da je to velik pajek nima nobene nevarnosti za ljudi, vendar je njen ugriz je sposoben povzroči alergijsko reakcijo.

Značilnosti videza:

  • Le njegov trebuh je pokrit z gostimi dlakami, tačke pa so dolge in spuščene;
  • ženske so temno modre, vijolične in črne;
  • moški imajo rumeno-zeleno barvo.

4. mesto. Camel Spider

Camel pajek - največji in najnevarnejši pajkiTa vrsta žuželk je dobila ime zaradi dejstva, da je na njegovi glavi tam nekaj grbov, tako je bil ravno s kameli. Ti pajki raje jedo kuščarje, glodavce in majhne ptice. Med lovom lahko doseže hitrost 16 km / h. In njegova velikost doseže 30 cm skupaj z okončinami.

Ima rumeno-rjavo barvo, na glavi pa so tudi lovke, ki služijo tudi kot uda. Zaradi štirih oči ta pogled popolnoma razlikuje med gibljivimi predmeti. Njegova Chelicera zelo oster in lahko zlahka cut kožo in odrezal lase od vaše žrtve. Če kameli pajki ugriznejo osebo, se lahko mesto vname, ker na heliberi obstaja okužba. Habitat je Azija, Severna in Južna Amerika, Afrika in v nekaterih evropskih državah.

3. mesto. Losos-roza tarantula

Lososovo-roza pajek-tarantula - najobsežnejši in nevarnejši pajkiKljub dejstvu, da se ta vrsta šteje za največjega pajek, ga nekateri uporabljajo kot hišne ljubljenčke. Velikost roza tarantula doseže 30 cm, v naravi pa na kače majhnih velikosti, kuščarjev in ptic. Ptitseed ima hitrost strele, zato žrtev nima možnosti za preživetje. Habitat je Brazilija.

Značilnosti:

  • glava in prsni koš, prekrit s ščitom, ki prikazuje risbo v obliki črne barve z desetimi termini, barva pa je losos;
  • na dnu ekstenzij, ki se nahajajo v telesu, je barva roza, nato pa postane temno siva;
  • Trebuh in noge so močno prekriti z dlakami.

2. mesto. Giant Crab Spider

Giant Crab Spider - največji pajkiEden od največjih in členonožnih žuželk na svetu je pajka iz rakov ali pa se na drugačen način imenuje lovec na pajka. Njegova velikost doseže 30 cm in celo več. Ime je dobilo zaradi zunanja podobnost raku in posebnost gibanja. Njegovo telo ima sivo ali rjavo barvo, včasih lahko barva vsebuje pike ali rdeče vključke.
Glavna značilnost tega velikana je, da hitro ubije žrtev in poje žuželke in majhne nevretenčarje. Ko je žrtev v svojih tacah, takoj vstopi v svoj strup, ki vpliva na živčne celice žrtve. Strup vsebuje nevrotoksin, ki lahko povzroči bolečino in zmanjka udov. Napade osebo le kot samoobrambo, vendar se ljudje še vedno poskušajo izogniti. Živi v Avstraliji in na Japonskem.

1 mesto. Goliath Tarantula

Goliath je največji pajek na svetuSpider Goliath je največji pajek na svetu, saj je njegova velikost več kot 30 cm in tehta 200 gramov. Velikanski pajek spada v družino tarantul in živi v Južni Ameriki. In ima tudi drugo ime - Teraphosis Blonde. Za nekaj časa je velikanski rakovski pajek zasedel prvo mesto, vendar je bil golijat pred njim ne le zaradi svoje velikosti, temveč tudi njegove težo.

Goliath Tarantula živi v bregovih in hrani miši, ptice, žabe in kače. To je strupeno, izloča paralitični strup, ko je ugriznjen, in deluje čisto na osebo. Njegov ugriz se lahko primerja s čebeljem. Kosi so na glavi. Trup in telo Golijata sta prekrita z dlakami in ima temno rjavo barvo. Moški živijo približno 4,5 let, vendar so ženske petkrat večje.

Drugi veliki in nevarni pasovi

Veliki in nevarni pajkiOmeniti velja največji in najbolj strupen pajkov na svetu. Bil je brazilski popotnik. Odlikuje ga agresivno vedenje in njen strup je zelo strupen. Eden ugriz lahko vodi zastrupitev in paraliza, če pa ne takoj pomagaš osebi, potem bo umrl. Iz tega razloga se imenujejo tudi pajki-morilci. Dolžina je lahko dolga 10 cm, deblo je podolgovato in pokrito z dlakami.

Brazilski romar nikoli ne živi na enem mestu, zato ne tkane pajčev. Najpogosteje jih najdemo v subtropskih in tropskih predelih Južne Amerike, ki so v stalnem iskanju plena. Imajo tudi drugo ime za "oborožene" ali "banane" pajke. Ker imajo močne dodatke in močan strup, pa tudi večinoma najdemo v listih bananskih dlani.

V Rusiji je največji med njimi južno-ruska tarantula ali drugače mizgir. Ženska doseže 3 cm v dolžino in območje nog je 10 cm. Živi na ozemlju Rusije, a se tudi pojavi v Srednji Aziji. Mizgir naredi majhne luknje v tleh, ampak znotraj obloge spletu. Popolnoma se počuti vibracije in ko se plen približuje plenu, takoj pobije in ubije. Na ljudi, tarantula ne mudi, če pa ugriz, se lahko bolečino primerja z ugrizom hornetov.

Zaključek

Največji pajki v BrazilijiTe žuželke štejejo za plenilce in nevarne, zato jih ne bi smeli hraniti doma, ker nekateri posamezniki pomenijo veliko nevarnost za ljudi. Giants ne bodo mogli napadati osebe brez razloga, zaščiteni so le v primeru nevarnosti. Sami niso nevarni, če pa ne dobite potrebne pomoči, bodo negativne posledice takoj sledile.

Najbolj strupeni žuželk je črna vdova, katere velikost ne presega 4 cm, vendar ima najbolj strupen strup, ki lahko ubije odraslega. Takoj jih najdete s črno barvo in rdečimi pikami na hrbtu.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com