AmriFla.com

Kakšna je potreba po umetnem umiku matičnih čebel?

Kraljica je čebela v panjuČe čebelar želi zaslužiti pri prodaji medu in drugih čebelarskih izdelkov, mora biti zmožen sklepati čebelji matic. Vsako leto po zimskem insektu z njim bo moralo zapolniti število čebel

z nakupom dragih čebelarjev, namesto da bi čebele odvzeli sami, kar je veliko cenejše.

Kako začeti

Prvi korak je vedeti, kaj je potrebno za umik kraljic in zakaj je pomembno spremljati proces.

 • Samo v koloniji kraljice čebel in delovne čebele - to je ženski vzorec.
 • Prikaže vse od oplojenih jajčec, vendar preproste, pridni čebele lopute iz ličinke, ki se odlagajo v celice, in pchelomatki loputa iz posebnih celic, ali "sklede".
 • Krmnite čebele z matičnim mlečkom.
 • Insekti so so odgovorne za reprodukcijo vrste.
 • Včasih "kraljica" prezgodaj umre. V tem primeru čebele pretvorijo več celic z enostavnimi jajci v novo materinstvo, da hitro odstranijo novo pchelomatko.

Izločena na takšen izredni način se maternica imenuje fistulozna. Ta zmožnost čebel, da nujno odstranijo čebelnjak in jo uporabljajo čebelarji. Fistule se izločajo v normalnih pogojih in tudi umetno.

V čebelarski znanosti je celotna veja industrije - matsko vzrejo - odgovorna za metode plemenskih matičnih čebel.

Izbira družine

Družina panj v panjuVse se začne z izbiro starševskih družin, ker so tisti, ki so starši - maternica in brezvezna žica - odvisno od tega, kateri znaki se bodo razlikovali. Mladi pchelomatki bodo že odgovorni za produktivnost in učinkovitost družin, ki jih bodo vodili. Zato je treba izbrati le najbolj zdravih in močnih posameznikov.

Merila za izbor:

 • produktivnost proizvodnje medu;
 • zimska trdnost;
 • celoletna moč družine;
 • zdravstvenega stanja in odpornosti proti boleznim.

Podatki o vsaki čebelji črevesju v čebelnjaku so praviloma pravilni, v računovodskem dnevniku, ki ga izvajajo temeljiti čebelarji.

Priprava čebeljih družin

Priprava družine za gnojenjePripravljalna dela se začnejo 12 mesecev pred načrtovanim rok za umik kraljic. To je posledica dejstva, da se lahko na ta način moč družin, ki prehajajo v prezimovanje, še dodatno poveča.

Pred prezimovanjem se izvajajo predzimski ukrepi:

 • Preveri se kakovost propolisa.
 • Nosematoza se prepreči (panja se očisti in razkuži, spodbuja gnojenje).
 • Čebelam se dobavlja nekristalizirana hrana.

Spomladi se vzrejajo mati po popolni zamenjavi zimskih čebel z novimi žuželkami, ki so se pravkar pojavile. Ta celoten proces se konča približno na začetku prve tretjine maja. Če je proizvodnja matice načrtovano prej, spodbujajo žuželke z ogljikovi hidrati in beljakovinskimi vrhovi, izboljšajo življenjske razmere v panju: toplo, ščitijo pred vetrom, zgodaj izpuščajo iz zimske koče.

Tvorijo kolonije, ki naj bi se osredotočajo na izobraževanje mladih ličink maternice je potrebno po zaključku zamenjavo stare spomladi žuželk in rojstvu prvega zaprti zarod. V taki družini bi moralo biti vsaj 2,5 kg čebeljih vrst, štirih okvirov s pergolami in okoli 11 kg medu.

Izobraževalci brez maternice in z neenakimi plemiči

Umetno osemenje materniceTa metoda se lahko uporablja le ko bo čebelar imel dovolj v prihodnosti bo majhno število umaknjenih kraljic celic - približno štiri serije.

V tem primeru delujejo tako:

 • Dan pred vgradnjo cepilnega okvirja se čebelji čreves pregleduje za celice rojstev, jih uničijo in maternica se odstrani.
 • Honeycombs so nameščeni na naslednji način: krma z medom, poper, sadni satja.
 • Ko čebele začnejo hrup, gledano v panj maternici tvorjen "dobro" širine 3 cm med celicami pri omejen zarod, je postavljena v okvir za cepljenje (gredo v čebele medicinska sestra dobro deluje, v prisotnosti okvirja dobro vkrcanje hranjenje zarod).
 • V družini je vedno treba imeti tri okvire cepljenja. Z intervalom treh dni se dostavi sveža serija čebeljih celic.
 • Vsakih petih se v panj dodajo še nekaj sto odprtih plemičev.
 • Na šesti dan po odstranitvi družine kraljice preveriti, ali obstaja fistulous kraljica celice in jih odpraviti (če ste preskočili izvalili matico bodo sprejete za uničenje vseh nasprotnikov).
 • Dan pozneje lahko dobite kraljice celice.

Raznovrstno plezanje plus pchelomatka

Priprava na umik materniceOd drugih je ta metoda drugačna, ker ne predvideva načrtovane začasne "sirotacije" čebeljih kolonij. Do zaključka kraljice žuželk je tako prisiljena: Med panj sta postavila rešetko, ne mimo maternice. To sili čebele tega dela telesa, kjer kraljica ne more priti do zaključka kraljic novih. Priporočljivo je metoda združiti s sprejemom "starter", in sicer s pomočjo časovne družine prejemajo k osnovni kraljica celice, vendar ne more zagotoviti popolne čebeljih jajca.

 • Vzemi 2-trup čebelnjak.
 • Na mestu, spodaj, je ostala kraljica.
 • Med školjkami panjev je postavljena mreža.
 • Celice odprtega pokopališča so nameščene v sredino zgornjega oddelka in krma položena vzdolž robov.Ohišje za odvzem kraljic je vedno treba preveriti za zalogo hrane: medu, pergi in včasih sladkorni sirup.

Družinski pedagog mora biti močan. Ponavadi je veliko odprto zalego, ki privablja čebele, medicinske sestre, ki proizvajajo hrano za bodoči kralj. Eden "starter" lahko oskrbuje jajca do pet mentorjev. Okoli 30 ličinke maternice dajejo eni družini.

Začetniki brez maternice in odprtega plemenjaka

Če čebelar potrebuje neprekinjen in trajni odvzem kraljic, lahko ta način uporabi.

Brez ene odprte jajčne jagode, bo taka družina vzela ravnotežje ličinke in jo začela hraniti. Vendar je primeren samo za vlogi starterja, ki je primerna za sprejem prvih podatkov maternice, ker ni odprto zalego, da ne dopušča, da se pojavi veliko število medicinskih sester čebele, ki proizvajajo glavne matice moč - matični mleček. V družini ličinke maternice delujejo za insekcijo. Dan kasneje se lahko okvir cepiva prenese v družino, ki bo krmila matice, dokler niso sproščeni. Čez nekaj ur po odstranitvi okvirja lahko novemu ličinku dostavite zaganjalnik.

Brez maternice in vseh plemenjakov

Rešetka za oploditev materniceMetoda je primerna za odstranitev kraljic v velikih količinah. V vlogi zaganjalnika je "bela škatla", ki je zasnovana za približno štiri satovske okvirje z odzračevalno mrežo in brez pipe. V zaganjalniku so oskrba z vodo in hrano ter vodo, nato pa se vlije v čebelasto medicinsko sestro. Število se razlikuje v odvisno od sezone: ko je hladno, več ko je toplota manj. V povprečju bo potrebno žuželke od sedmih do devetih prepletenih satov.

V škatlo se vstavi maternica v celici, ali odprto plemenska satja. Da so čebele navajene na kraljico, bo trajalo vsaj dva dni. Nadalje se vstavljena maternica odstrani, na mestu stalnega prebivališča pa je nameščen okvir cepljenja. Po potrebi se napolni z dodatkom gnojila - sladkorni sirup.

Okvirji se odstranijo dan kasneje. Ta postopek se lahko ponovi trikrat, nato pa vse polje čebele roj dovoljeno okrepiti druge družine, skrbnike ali pa od njih nove čebeljih družin, tako da jim z novim panju in maternice ploda.

Koeficient sprejema jajc je visok do 90%. V družinah z odprto plemenito koeficientom sploh ne dosežejo vedno 50%. Zato se ta metoda pogosto uporablja v velikih čebelnjakih, kjer se proizvodnja matice dovaja na "tok".

Koledar in označevanje kraljic

Za resno zasedbo plemenskih čebel, matice potrebujejo dnevnik ali koledar. Z njim je enostavno slediti, kaj in kdaj je treba opraviti v takšni fazi razvoja maternice. Dejanja se izvajajo v strogem skladu s koledarjem, saj zamude lahko prekinejo umik in pričakovani rezultat ne bo.

V strokovni čebelji je izvlečena maternica označena. Za to se praviloma uporabljajo večbarvni označevalci. Etiketa se nanaša na glavo žuželke. Za postavitev merilnika je kraljica ujeta in postavljena pod pokrov s posebnimi kosi. Pred sprostitvijo morate poskrbeti, da se barva posuši.

Prevoz

Čebelji ptičar, ki ga spremljajo druge čebele, lahko prevažamo več dni. V kletki je postavljen pladenj ali kamere, kjer je postavljena krogla za sladkor (ne uporabljajte propolisa, sicer lahko kraljica postane zelo umazana). Pchelomatka se ujame s satom s pomočjo sponke in se začne v kletko. Z njo skrbi do 10 mladih čebel (iste družine).

Različne celice se prodajajo za prevoz čebeljih čebel. V primeru pošiljanja, Stabilne ploske kletke iz polimerov so se izkazale za zelo koristne. Toda pri prevozu po pošti mora imeti tara luknje za prezračevanje. Prav tako je treba paziti, da žuželke niso izpostavljene nizkim in visokim temperaturam.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com