AmriFla.com

Bird of the Common Eagle

Ruda ptičjega orlaGogol je navaden

- je ptica iz raca družine, ima veliko okroglo glavo, kratek kljun in črno-belo perje. Naselje v gozdni coni, na severu Eurasije. Vzemite ptice v votlinah dreves ali na obrežju gozdnih rezervoarjev. Med reprodukcijo ptice, gagol ohranja v senčnih območjih. Ženske ležijo od 5 do 13 jajc. Razlikujejo se od drugih rac, ker redko tvorijo čredo, medtem ko gnezdijo, vendar tvorijo majhne skupine.

Race se potapljajo na obalah ali ob obali velikih vodnih teles. Ptica pogosto hrani majhne nevretenčarje, pa tudi žuželke.

Videz moškega

Rak orla ima kockaste oblike telesa in kratkega vratu. Dolžina telesa je 42-50 cm, razpon kril 65-80 cm. Moški imajo večjo težo kot samice, njihova telesna masa se giblje od 750 do 1,2 kg. Masa žensk je nekoliko manjša in znaša od 500 gramov do 1 kilogram.

Ptice imajo koničasto glavo, A zaradi te glave je trikotne oblike. Kratek kljun, razširi na podlago in se oži, da nosu.Samtsy v vzrejo barve, imajo črno perje na glavi, z zelenimi glints pod očmi in na spodnjem delu beak bela lisa.

Za moško raco gogol je značilen značilnost:

 • Okrogle glave, ti si naokrog.
 • Čvrsta telo.
 • Kljun je kratek, s črno barvo.
 • Oči so rumene.
 • Prsni koš, trebuh in stranice bele, na ramenih črno-bela kosa. Večina hrbta in repa ima črne perje.
 • Krila so rjave. Noge so oranžne, z membranami.

Videz ženske

Gobove ženske gola izgledajo manj kontrastne, v barvi prevladujejo rjavi in ​​sivi odtenki.

 • skupni orelGlava je temno rjava.
 • Oči bele ali bledo rumene.
 • Kljun je temno siv. Na podstavku in na vrhu so na kljunu rumene črte.
 • Zgornji del telesa je pobarvan v sivi barvi, spodnji del pa je bel. Krila so dvignjena.
 • V primerjavi z moškimi so nogice žensk blede.

Poleti je moški lahko podoben ženski, Vendar ohranja svoje značilnosti. Mlade ptice se ne razlikujejo od odraslih žensk, imajo rjavo barvo oči.

Ptice lahko razdelimo na dve podvrsti, ki se med seboj razlikujejo po velikosti in dolžini kljuna.

 1. Evroazijski "B. c. Clangula".
 2. Ameriški, večji "B. c. Americana".

Obstaja tudi "monotipični" videz, ki se tvori z mešanjem dveh podvrst, ameriških in evrazijskih.

Reprodukcija

V starosti dveh let, gogolske race dosežejo spolno zrelost. Oblikovani pari med zimsko migracijo. Vendar pa samci in samice pogosto prezimujejo na različnih področjih, zato številne ptice ostanejo brez para na začetku spomladanske migracije.

V gnezališču gogol pride v majhnih skupinah ali v parih. Včasih pridejo, ko so ribniki še vedno zamrznjeni. Nato se ptice na p`o-t`Ai bazenih in ribnik čakajo obdukcija. Racmani obnašajo kljubovalno pred ženskami, ki jih potegnite vratu naprej, nato pa nenadoma vrže glavo nazaj-to-back in dvignite kljun proti nebu. Dvignite pršico vode, udarite po površini rezervoarjev s tacami.

Gogol gnezdoNesting se pojavi v parih, v začetku aprila ali maja. Za gnezdo drevesa gnezda se uporabljajo, na višini do 15 metrov, priporočamo, da gnezdijo v bližini vode. Drevesa, ki stojijo na odprtih območjih, imajo želje za gnezdenje gogola. Uporabljajo naravne praznine v prtljažniku in tudi prostovoljno zasedajo zapuščena gnezda drugih ptic.

Redko naseljujejo na zemlji, v takih situacijah, GoldenEye race zasedajo Burrows zajce, naselijo v kotanjah štorih ali urediti namestitev med koreninami derevev.Sviv eno gnezdo, lahko posamezne ptice zasedajo in ga uporabljajo že desetletja. Dno gnezdo dreves preprogo prahu, lubje, pogoji, ki so race oskubljene iz svojega telesa.

Polaganje jajc
Polaganje jajc je od 5 do 13 kosov. Jajca so rjavo zelene ali zelene barve. Obstajajo razmere, ko sta dve goli, ki ležita v enem gnezdu, potem je lahko število jajc več kot 20 kosov. Vendar to pogosto vodi do smrti potomcev, saj ostanejo brez nadzora ali plenjeni s plenilci.

Jajca velikih, velikosti 52-67 mm. Po iztegnitvi zadnjega jajčeca se ječeta in nadaljuje še en mesec. Ženska samostojno inkubira jajca, včasih zapusti gnezdo, da išče hrano, vendar pred tem pokriva jajca s puhami. Vendar pa v zadnjih 10 dneh pred rojstvom piščancev ženska ne zapusti gnezdišča, ona inkubira jajca, ki jim daje toplino.

V 7 do 10 dneh so obrezki ob ženski obleki, nato pa jo zapustijo in odletijo v sezonska mesta. Piščanci Po rojstvu črno-bele barve. Izsušijo čez dan, nato pa širijo svoja krila, skočijo na tla in sledijo vodi za mater.

Ducklings v starosti 2 tednov se lahko dobro potapljajo in pridobijo lastno hrano. Morda so že brez nadzora, vendar se bodo naučili leteti v starosti 57-66 dni.

Napajanje

Glavno prehrano sestavljajo nevretenčarji, ki živijo na dnu vodnih teles. Račka, potop na dno, doseže globino 4 metra, sposobna voditi pod vodo več kot minuto, nato plava z ulovom.

Poleti se prehrana preusmeri proti uporabi žuželk in ličink, kot so:

 • Na žalost.
 • Molji.
 • Vodni hrošči.
 • Moss.
 • Bedbugs.
 • Vijolice.

Pozimi jedo rake in lupinarje. Če je dana priložnost, jesti deževnike, majhne ribe. V jeseni se jedo semena, korenine in užitni deli različnih vodnih rastlin.

Migracija

Polet ptičjega orlaVečina, predstavniki race gogol, imajo nomadski način življenja. Le nekaj predstavnikov, ki živijo na severozahodu Evrope, vodijo sedentarni življenjski slog.

Mirovanje je običajno južno ali zahodno mestu gnezdi habitat v obalnem pasu ob morju, na obali velikih vodnih teles, jezerih in rekah. Pogosto živijo zraven osebe, pri umetnih rezervoarjih pa se to zgodi na mestih, kjer ljudje ne presežejo ptice.

Prebivalci, ki živijo v severnih regijah, migrirajo v morje pozimi. Večina evropskih ptic, prezimovanje poteka v Baltskem morju ob Severnem morju, na bregovih Danske in Nizozemske. Prav tako jih najdemo ob obali Velike Britanije in Irske, od južnih držav se naselijo na obali Grčije in blizu Črnega morja.

Na Daljnem vzhodu je mesto za prezimovanje ptic izbrano v nefroznih ribnikih, pa tudi na japonskih otokih. Račke so tudi v Mehiškem zalivu v dolini reke Mississippi.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com