AmriFla.com

Običajni mačji morski pes je varen za človeka!

Mačka mačkaVsi vemo, da morje naseljujejo nevarni plenilci, kot so morski psi. V človeka vedno vzbujajo strah in grozo. Ali ste vedeli, da je mačji morski pes? Raziskovalci trdijo, da je kljub temu, da je plenilec ni nevaren za človeka, saj so njegovi čekani premajhna, čeprav ni veliko. Kje živi ta vrsta in kako je? To in veliko drugih vprašanj boste našli odgovore v tem članku.

Videz in velikost navadnega mačjega morskega psa

Koralni mačji morski pesShark mačka - je eden od predstavnikov družine mačka morskih psov, v katerih je okoli 60 vrst. Njegova velikost ne presega 1,5 metra, njegova teža pa je do 15 kilogramov.

Prvo vrsto je odkril in opisal Carl Linnaeus leta 1758. Pogosto je ta vrsta zmedena z lisicami zvezdne mačke, ki je zelo podobna, vendar ima večje dimenzije.

Redni mačji morski pes ima majhne velikosti v primerjavi s sorodniki. Ta plavut ima velik rep na repu. Nižji lobanj je precej slabo razvit, vendar kot vsi morski psi. Plavuti so na hrbtni strani debla. Nozdrve mačjega morskega psa so zaščitene s posebnimi ventili, ki so ločeni z majhnim septumom. Barva morskega psa je precej lepa: torej, stran in hrbet sta barva temne peska in okrašena z majhnimi temnimi lisami. Trebuh v trebuhu ima svetlo barvo, skoraj belo. Koža morskega psa spominja na papir, tako da se ga dotakne, ni potrebno. Morski peski so zelo majhni, vendar jih je veliko in so zelo ostri. Pri moških, za razliko od samic, so čeljusti bolj masivne.

Zakaj se je imenovala mačka?

Ime skupnega mačjega morskega psa je bilo prejeto zaradi dejstva, da predstavniki te vrste morskih psov popolnoma vidijo v popolni temi in živijo nočno življenje.

Je to nevarnost za ljudi?
Ta vrsta je za ljudi čisto varna. Ni bil zabeležen noben primer manifestacije agresije morskega psa na osebo. Pogosto so poskušali odpotovati. Toda za njo so ljudje izjemno nevarni, saj se nekateri ribiči ukvarjajo z ulovom. Čeprav, če pride po omrežju po nesreči, potem se pogosto sprosti nazaj. In tudi Znanstveniki uporabljajo za svoje raziskave telesa mačjega morskega psa. Ker je ta vrsta morskih psov najpogostejša med lamelarskim blatom. Po rezultatih raziskave Mednarodne zveze za ohranjanje narave ima ta vrsta status "Najmanjša skrb".

Habitat

Predstavnike te vrste morskih psov najdemo v bližini obal Atlantskega oceana, pa tudi v Sredozemlju in Marmarskem morju. V Črnem morju se občasno srečujejo tudi z mačjim morskim psom, večinoma ob obali Turčije. Habitat je globina od 10 do 800 metrov. V glavnem živi na globini 100 metrov. Ko rastejo po velikosti in velikosti, se morski psi približajo obali in takoj, ko postanejo sposobni razmnoževanja, se premaknejo do roba epikontinentalnega pasu.

Življenjski slog

 • Cat Shark v rokiPredstavniki te vrste živijo večinoma ponoči. Med lovom počasi plavajo okoli svojega ozemlja in izsledijo žrtev. Za uspešen lov imajo: gibljivo telo, ki se lahko na različne načine izogiba, hitrega odziva in ostrih zob. Med dnevom počivajo, na dnu, in samice se zatočišče v plitvi vodi. Prehrana je sestavljena iz različnih bentoških nevretenčarjev ali rakov. Jesti tudi ehinoderme, mehkužce, črve in majhne ribe. S starostjo se njihova hrana spreminja, tako mlajši predstavniki uživajo rake, odrasli pa jedo školjke in rakete iz pokrajine.
 • Dejavnosti običajno opravljajo posamezno, le v redkih primerih se lahko naenkrat vidi več predstavnikov vrste. Skupaj se zbirajo večinoma samo za lov večjih žrtev. Torej, raziskovalci so enkrat zabeležili primer, ko je približno deset mačjih morskih psov skupaj napadlo hobotnico.
 • Dobro se koren doma. Torej, jih pogosto najdemo v akvarijih zbiralcev. Predstavniki te vrste so zelo nezahtevni in bodo tiho živeli tudi v majhnem akvariju.

Reprodukcija

Reprodukcija v mačjih morskih psih se pojavi polaganje jajc. Drstenje traja vse leto. Enkrat lahko ženka položi dve do več ducat jajc. Jajce ima zaščito trdega rogovja. Dolžina jajca je približno pet centimetrov, širina pa približno dva centimetra. Zarodek vsebuje jajce od šestih mesecev do leta, vse je odvisno od temperature vode, v kateri se nahaja. Mladostni mladiči merijo do 10 centimetrov v dolžino. Pričakovano trajanje življenja je približno 12 let.

Zaradi velike rodnosti ta vrsta ne tvega izginotja z obraza Zemlje v bližnji prihodnosti. Ljudje tudi skoraj ne iztrebljajo mačk. Ker jih ulovijo predvsem za akvarije in jedo redko. Odkar Jet teh predstavnikov vrste je zelo strupen in strupen za človeka. Edini ljudje, ki te ribe uporabljajo za hrano, so države na jadranski obali.

Različnih mačkih morskih psov

Obstaja veliko vrst predstavnikov mačk.

 • Pikasta ali črno-bela - imenovana tudi jegulja, živi predvsem na Jadranu in v Severnem morju. Zgornji del plavuti ima jag marke, za katere je bil imenovan komolec.
 • Običajno - živi večinoma ob obali Afrike in Norveške. Se nanaša na običajne predstavnike družine, meri približno meter.
 • Napihljiv mačji morski pesKalifornija ali oteklina - habitat, ki temelji na imenu, je obala Kalifornije. Inflacija je bila zahtevana za to, ko pride v pljuča zraka, se začne nabrekniti.
 • Avstralski koral - obseg habitatov je obala Avstralije. Večinoma se hrani mekuškam, ima temne lise in lahke oblike.
 • Črna pika - Prav tako živi v Avstralskih vodah, živi večinoma na globini petih metrov. In prav tako obstaja še en predstavnik - Tasmanski opazili živi blizu obale Južne Avstralije.
 • Australian Spotted - živi zelo daleč od obale, zato ima popolnoma drugačno habitatno območje, za razliko od svojih sorodnikov.
 • Maderian Black - živi v severnem delu Atlantika, pa tudi v zmernih vodah Tihog oceana. Nima posebnih razlik od svojih sorodnikov.
 • Demon - je najbolj neraziskana vrsta med mačkami. Uspelo ji je le dva krat blizu obale Kitajske. Ima skoraj popolnoma črno barvo z dolgim ​​repom. Menijo, da živi zelo globoko na dnu.
Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com