AmriFla.com

Morske vrste rib: opis in značilnosti

Morske ribeGlobine morja naseljujejo različne vrste rib. Predatorji, komercialne ribe, dekorativne majhne ribe - vse pritegne pozornost osebe.

Do danes skoraj vsi morski prebivalci ulovijo ljudje, pogosto za prehrano ljudi.

Vrste morskih rib

Morske komercialne ribe so običajno razdeljene v naslednje vrste:

 • jesetra;
 • gadoids;
 • salmonidi;
 • flounder;
 • sled;
 • percured;

V skupno morsko ribo so vključene naslednje:

 • ščuka;
 • sultanu;
 • soma;
 • mulet;
 • šura;
 • skuša;
 • tuna;
 • jegulje;

Opis

Jetra vrste vključujejo: jesetra, sterlet, stellate jeseter, kaluga in beluga.

Sturgeon - relativno velik predstavnik podvodnega sveta, dosegli dolžino 5-6 metrov. Obstajajo tudi velikan primerki tehtajo okoli 800 kilogramov, vendar je večina ribolov jesetra tehta približno 15-20 kg. Živel dovolj dolgo, star okoli 50-60 let. Živijo predvsem na dnu, raje sladkovodnih ribnikov, vendar pa lahko tudi na kratko živijo v slani vodi. Domneva se, dobaviteljev kaviar in dragocene hranilne izdelek.

Sturgeon je ruski habitat

Sterlet se nanaša na družino jesetrov, to je majhen podvodni prebivalec. Dolžina ne presega 120-125 cm, tehta 1-3 kg. Obstaja precej velikih predstavnikov, ki tehtajo okrog 10-12 kg. Živijo približno 30 let. Praktično se lahko srečamo v vseh rekah, ki segajo v večino morij planeta. Rečne ribe.

Sterling v naravi

Sevryuga raje živijo blizu morskega dna, najpogosteje se pojavi na globini 100 m. Nanaša se na dragocene dolžino poslovna rib na vrstni red 100-120 cm, teža približno 20-25 kg, čeprav je bil dolgo vzorec registriran pri 220 cm in tehta okrog 80 kg. Živi okoli 35 let. Možnosti prebiva v morjih in rekah, ki se izlivajo v morje bazenov.

Sevruga in ribištvo

Kaluga - velikan predstavnik družine jesetrov. Dolžina je približno 5 metrov, lahko teža doseže 1.000 kg. Razdeljena v Ohotskem morju in Azovskem morju. Živi približno 25 let. Pogosto se selijo. V rdeči knjigi je navedena kot redka vrsta rib.

Kaluga - označena z rdečimi knei

Beluga je navedena v Rdeči knjigi. Šteje se, da je največji predstavnik družine jesetra. Živi približno 100 let, lahko doseže težo 1500 kg. Razdeljena v Kaspijskem, Azovskem, Črnem morju. Dolžina je običajno 2-4 metra. Je dobavitelj redkega beluga kaviarja.

Beluga je velika riba

Družina trska nosijo: trsko, burbot, vahnjo, navago.

Trska se šteje za glavnega predstavnika družine trsk. Zabeleženi so bili posamezniki, daljši od 1,5 metra in s težo okoli 95 kg. Najpogosteje se posamezniki ujamejo dolg približno 50 cm, tehtajo 5-7 kg. Živi na različne načine, pogosteje kot 15-17 let. Najde v glavnem v oceanskih in morskih globinah. Je dobavitelj jetrne trske.

Cod - domišljija

Burbot velja za največjega predstavnika družine trsk. Edina riba iz družine, ki živi le v sladki vodi. Živi približno 22-23 let, dolg 110-120 cm, tehta okoli 20 kg. Predator, raje ribnike s hladnim tokom. V topli sezoni postane apatična, skuša skriti v stanovanju.

Hranjenje burbota

Vahnja, srednji podvodni prebivalec, doseže dolžino 60-70 cm, masa okoli 3-4 kg. Zabeležen je ulov velikega vzorca, dolg 100 cm, ki tehta več kot 18 kg. Želi se zadrževati na dnu na globini približno 200 m. Nastane v slanih morjih, v Bele in Barentsovem morju. Naštet je v rdeči knjigi.

Vahnjo, velikost ribe

Navaga, majhna riba, dolga ne več kot 35-40 cm, teža 0,5 kg. Želi raje s hladnimi tokovi, raje vodi do spodnjega načina življenja. Za industrijske namene se najpogosteje ujamejo v hladni sezoni. To se dogaja v morjah Tihi ocean in ob obali Sibirija.

Navaga na obali

Družina lososa je običajno vključiti: losos, roza losos, postrv, taimen, nelma.

Losos razmislite o velikem podvodnem prebivalstvu, v dolžini doseže 1,5 m, teža pa okoli 40 kg. Živi približno 12-15 let. Rojen v rezervoarju sladke vode, saj se stara, se preseli v slanico, kjer živi do smrti. To se dogaja v atlantskem in arktičnem oceanu, v baltskih in belih morjih.

Losos - tri ribe

Pink lososa se šteje za podvodnega prebivalca majhne velikosti, dolžine 50-60 cm, teže 1,5-2 kg. Posebnost se šteje za hrbtni izrastek pri moških, za katerega je riba dobila ime. Ženske nimajo grmovja. Živi na Amurju, v Berlinu. Raje hladna voda, v topli vodi ali v vročem vremenu postane počasna in apatična.

Pink lososa

Postrvi, majhna sladkovodna riba, ki živi v jezerih Ladoga in Onega. Dolžina okoli 30-35 cm, teža okoli 2-3 kg. Živi 10-13 let. Želi, da pride v jate, zato se je lažje izogniti nevarnosti.

Postrv - habitati

Taimen, velik predstavnik družine salmonidov. Dolžina je več kot 120 cm, teža okoli 45-55 kg. Živi na jezeru Baikal, na Yenisei in Amur. Je plenilec. Živi več kot 15 let. Želi raje tople ribnike.

Taimen v naravnem okolju

Nelma se šteje za največjega predstavnika te vrste. Vzorec odraslega doseže dolžino reda 130-140 cm in tehta približno 10-12 kg. Drugo ime je Nelma - bela riba. Želi, da pride v jate. To se dogaja na Daljnem vzhodu in v Sibiriji.

Nelma

Družina flounder vključujejo: morski pes, kalkana, iglavec.

Halibut, veliki predstavnik družine iglavcev, dolžina doseže približno 4-5 metrov, s težo več kot 300 kg. Raje vodi do spodnjega načina življenja, se pojavi v Atlantskem oceanu, v japonskih, Barentsovih in Okhotskih morjih.

Halibut - detelja
Kalkan, ali črnomorski plavut, plenilec, raje vodil spodnji način življenja. Ko zorite, se usta in oči rib premaknejo na eno stran telesa. Velik je dolg 35-45 cm in tehta 3-5 kg.

Za družino herbic so naslednje morske ribe: baltski sled, puzanka, tulku, hamsu.

Salaca, majhen predstavnik družine sleda, v dolžini le 15-17 cm, tehta 60-65 gramov. Pogosto ga najdemo v baltskih državah. Raje uporablja ribnike z nižjo vsebnostjo soli. So nagnjeni k vodenju šolskega življenjskega sloga.

Baltski sled - majhne ribe

Ribe puzank - majhna velikost, predstavnik družine sleda, raje prebiva v slani vodi. Dolžina približno 18 cm, masa majhne. Živijo v pakiranjih, pogosto migrirajo. Pričakovano trajanje življenja je približno 8 let.

Puzank v rokah

Tulka živi ne več kot 6 let. Ta morska riba ni daljša od 10-12 cm, teža okoli 20 gramov. Padec v jate, se pogosto selijo, še posebej z nastankom toplote. To se dogaja v Azovskem morju, na Donu, v spodnjem toku reka Volga, Ural in Terek.

Briljantna tulka

Hamsa, majhne morske ribe, ki pripadajo družini herbelj. Dolžina ne večja od 17 cm, teža ne presega gr. Nastopi na Črnem morju, na Azovskem, Baltskem in Severnem morju. Raje vodi šolski način življenja.

Hamsa - majhne ribe

Družina percid vključujejo le dve vrsti morskih rib: smuči in ostriž.

Sudak - plenilec, ki pripada družini. Precej velika riba, dolga približno 50 cm, teža približno 2 kg. Živi pretežno v Črnem morju in Kaspijskem morju. Raje slana voda.

Ščepec na košču je plenilec

Morski bas po videzu je podobna reki, vendar so notranje strukture razlike. Ribolovsko plitvino, globokomorsko. Optimalna globina habitata je 2800-3000 m. Dolžina rib je približno 50 cm, teža okoli 3-5 kg. Pričakovana življenjska doba je približno 17-20 let.

Morski bas - globokomorske ribe

Splošne vrste rib

Pike je velik plenilec, dolg približno 100 cm, tehta okoli 6-8 kg. To se dogaja v Azovskih in Baltskih morjih, se pojavlja tudi v številnih jezerih in rekah. Zaradi posebne strukture ustne votline se ščuka pogosto imenuje "rečni morski pes".

Pike v bistvu živi v sladki vodi

Sultanka ali mulet, svetle barve majhnih morskih rib, na dolžini le 30-32 cm, mase majhne. Raje slane vode, pogosto najdemo v Sredozemlju. Živi približno 10-11 let.

Barabulka

Som, velik podvodni plenilec, včasih doseže dolžino več metrov in tehta približno 50-70 kg (v povprečju). Posebnost se šteje za odsotnost lusk v tej ribi. Dogaja se v mnogih morjih in jezerih. Živi približno 40-60 let.

Velika soma

Mullet, majhne morske ribe, dolge približno 70-80 cm, teža lahko doseže 5-7 kg. Življenjska doba te rib je 10-11 let. Pogosto ga najdemo v japonskem in črnem morju. Želi, da prebiva v toplih ribnikih.

Čiščenje v čisti vodi

Stavrida, srednje velika riba, ki se raje umakne v pakete. Šteje se, da je plenilec. Dolžina 40-50 cm, masa ne večja od 0,5 kg. Nastane v severnih, črnih, sredozemskih morjih. Živi približno 7-9 let.

Stavrida - videz

Skuša - komercialne ribe dolžine 30-40 cm, teže približno 1,2 kg. Najpogostejši se nahaja v Atlantskem oceanu in Črnem morju. Živi približno 15-18 let. Predator, raje vodi šolski način življenja.

Skuša - struktura telesa

Tuna, precej velike ribe, lahko doseže velikost 4-5 m, tehta okoli 500 kg. Tu so manjše vrste tunov. Uživajo v Črnem morju, Barentsu in Azovskih morjih. Raje subtropsko podnebje.

Velikost tune rib

Jag je zelo podoben kači. To se dogaja v Dniperju, na Donavi, v Onegi in Ladoški jezerih. Riba je precej dolga (lahko doseže 200 cm), meso je praktično brez kosti. Lahko razmišljate o dolgotrajni jezi. Drugo ime jegulje je morsko jegulje.

Akne lahko dosežejo veliko dolžino

Morske ribe in industrija

Vse zgoraj navedene vrste rib so že dolgo ujeli ljudje v industrijskem obsegu. Meso rib se uporablja za hrano, od nekaterih vrst konzervirane hrane.

Meso morskih rib se šteje za uporabno, z visoko vsebnostjo koristnih elementov v sledovih.

Morske ribe: fotografija
SkušaSled v pakiranjuČrno morje StavridaHamsaTulka in papalinaRdeči muletTri ceviPelengas

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com