AmriFla.com

Strupene vrste žab: najbolj strupena žaba na svetu

Strupene žabe planetaV okoliški naravi obstaja veliko vrst nevarnih in strupenih bitij. Uporabljajo strup za dva namena - za zaščito in napad.

Največ Strupene žabe so nevarne, sposoben takoj ubiti osebo s svojim strupom, saj je strup veliko bolj strupen kot kača. Kaj je najbolj strupena žaba na svetu, saj se imenujejo najbolj nevarne?

Bolj lepo, bolj nevarno

Top 10 strupenih žabV živalskem kraljestvu, pogosto, zunanja lepota živali je nekakšen signal nevarnosti. Njihov svetel videz, barva opozarja na nevarnost za življenje. Primeri tega so dvoživke, vključno z žabami.

Najbolj strupene žabe na planetu imajo zelo lep in svetel videz. Vendar pa vas lahko samo en dotik ubije. Najnevarnejši med njimi živijo v gozdovih Južne in Srednje Amerike. Najpogosteje jih najdemo na ozemlju:

  • Kolumbija;
  • Ekvador;
  • Venezuela;
  • Guyanas.

Prebivajo v zeleni vegetaciji lokalne džungle. Svetlo obarvani plazilci so zlahka vidni med takšno vegetacijo. Za razliko od drugih vrst plazilcev so aktivni v dnevnem času. Ponoči počivajo strupene žabe. Živijo večinoma v nižinskem okolju, blizu bregov potokov med vlažnimi tropami.

Čudovit pogled v tem primeru služi kot znak grozna nevarnost. Te žabe ni mogoče dotakniti, ker je njihov strup smrtonosen. Ustvarja se v koži dvoživkega bitja in je v njegovi sluzi. Kadar se zaužije na površini kože osebe, se živčni končni bloki blokirajo. Z enim dotikom oseba prejme smrtonosni odmerek strupa, njegovi organi so zastrupljeni in umre. Splošna razstrupljanja včasih pušča možnost preživetja. Katera od teh čudovitih žab je najbolj nevarna na planetu?

Rumena žaba

Rumena žaba je najbolj strupena na planetuTa dvoživka se imenuje tudi zlata žaba in je najbolj strupena na planetu. Rumena se nanaša na družino lesnih nosilcev. Te čudovite dvoživke združuje skupna značilnost - smrtonosni strupen strup, ki ga izločajo.

Strašni listič je obdarjen z strupom, imenovanim batrahotoksin. Njene dimenzije segajo 2-4 cm, brez okončin pa membrane.

Namesto njih na koncu so prsti razširili diske, ki opravljajo funkcijo sesalcev. Takšni diski popolnoma pomagajo plazilcem, da se premikajo po vejah in rastlinskih listih.

Moški in ženske se ne razlikujejo po velikosti, ampak le v svetlih kontrastnih barvah. Žabe so precej aktivne, a le dneve. Nasejo pršice, mravlje in druge majhne žuželke. Če strašen listni list ostane brez hrane 3-4 dni, lahko umre. Večina jih najdemo v deževnih gozdovih. Lokalna plemena uporabite svoj strup za ravnanje s puščicami. Ena žaba je dovolj za mazanje več ducat nasvetov.

Spotted Dartman

Prepreden pritlikavec - strupena žabaVijoličasti bodež izgleda čudovito lepo. Glava in prtljažnik te svetle žabe so okrašeni s temno rumenimi krogi. Na nogah so opazni črni in modri krogi. Neverjetna lepota plazilca ima lahko najrazličnejšo barvo kože. Velikost opazovanega puščic ne presega 3 cm, vendar to ne preprečuje, da bi paraliziral največjo žival s svojim strupom. Najslabše je, da protistrup še ni bil izumljen.

Aboridžine Amazonke, z uporabo strupa opaznega škrata, mazne puščice za lov in obrambo ter spreminjanje barve perja v papagaji.

Modra bodala
To bitje zaznamuje nenavadna lepota. Ta oblika ni mogoče imenovati plitko, saj je velikost telesa okoli 5 cm. Telo žabe je prekrito z lepimi vzorci. V središču barve je modra nasičena barva, nad katero so razpršene črne pike in razveze. Na tleh jih je zelo malo, zdaj pa so modre najdbe najdene samo v Surinamu. Živijo v majhnih skupinah. Ker so bitja strašna, nimajo naravnih sovražnikov. Plazilci so prepričani, ker so nedotakljivi.

Žaba koko

Majhna kokoanska žaba doseže velikost 2-3 cm, njegova teža pa je nekaj več kot 1 gram. Taka žaba lahko zlahka prilega čajna žlička. Ona prebiva na ozemlju Kolumbije. Ko strup kakav pade na drugo žival, umre v strašni agoniji. Strup paralizira dihalni sistem. Najmanjši dotik majhnega plazilca povzroči takojšnjo smrt.

Dvobarvni filom

V gozdovih Amazonke obstaja še ena vrsta smrtonosnih dvoživk. Dvobarvni phyllome se vedno razlikuje po barvi v ozadju vegetacije. Zgornji del telesa je zelena in rahlo rumena. Druga stran je rjava z lahkimi pikami. Imenuje jo tudi žabka opica, saj se lahko vzpne kjerkoli v iskanju avanture. Njen strup povzroča halucinacije in hudo želodčno razburjenje.

Previdni starši in čudoviti lovci

Strupene vrste žab:Družina lamelarjev običajno sestavlja več žensk in le en samec. To povzroča občutek lastništva pri moškem, varuje svoje ozemlje na vse možne načine. Za razliko od drugih plazilcev se samice ne pojavljajo v vodi, ampak na kopnem. Običajno polaga 15-30 jajc v mokre in temne grmade. Njena misija se konča tukaj.

Ženska se odstrani in po tem pride na vrsti prihodnjega očeta. Aktivno skrbi za potomce:

  • vode z vodo;
  • varovala;
  • se obrne s svojimi zadnjimi nogami.

Tadlani se pojavijo po nekaj dneh. Skrbni oče jih premakne na hrbet do ribnika. V vodnem okolju se razvijejo v 2-3 tednih. Po tem se pojavijo majhne žabe, ki pridejo na kopno in začnejo samostojno življenje.

Vendar pa po tem mlade živali živijo s starši že dolgo ali v bližini njih. To obdobje traja, dokler otroci ne bodo imeli lastnih družin.

Vsebina doma

Mnogi od nas mislijo, da so takšni plazilci doma zelo nevarni. Vendar, v ujetništvu te "strašne" bitje izgubijo svoje strupene lastnosti. To je posledica dnevne prehrane dvoživk. Domača hrana ne bo prispevala k kopičenju strupenih snovi v telesu žab.

V naravnem habitatu se strupene žabe hranijo z insekti, ki vsebujejo nevarne toksine. Prehrana domačih žabic sestavljena iz druge hrane, tako da postopoma izgubijo virulenco.

V ujetništvu lahko takšna bitja živijo do 7 let in v idealnih pogojih pridržanja pričakovana življenjska doba traja 10 let.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com