AmriFla.com

Evropski srnjad. Opis živali

Evropski srnjadNaš planet je edinstven in neverjetno raznolika favna samo potrjuje to dejstvo. Na svetu je veliko neverjetnih bitij, ki lahko v vsakem človeku povzročijo resnično veselje. Eden od njih je ljubek evropski srnjad. Kaj je znano o jelenu, kaj jedo jelen in kje je najden? Zdaj bomo obravnavali vsa ta vprašanja.

Evropski srnjad. Opis živali

Roe jelen, ali kot se običajno imenuje, je divja koza relativno majhna artiodaktilna žival iz družine jelena. V višini odrasli samci rastejo do 80 centimetrov, na dolžini 130 cm in masa približno 30 kilogramov. Zelo malo zunanjih razlik med ženskami in moškimi. Glavna razlika je velikost. V slednjem so nekoliko večje. V spomladanski in jesenski sezoni predstavniki moškega rastejo v majhnem ropu v obliki lir, ki imajo tri procese visoke 15-30 centimetrov. V redkih primerih rogovi rastejo pri ženskah. V naravi to velja za anomalijo.

Srba srca imajo enobarvno barvo in glede na spolne značilnosti ni nobenih delitev. Poleti žival prejme rdečo barvo plašča, pozimi postane siva ali rjava. V bližini koncev volna je lahka in hrbet je temnejša. Novorojenčki se odlikujejo z izrazitimi rdečimi in rumenimi pikami. V tretjem mesecu življenja črevesja popolnoma izginejo.

Evropski srnjad - videzTe lastnosti imajo evropski jeleni. V divjini lahko za srečanje muslin-melanistov, za katero je volna nekega razloga postala črna. Po statističnih podatkih te osebe živijo na ozemlju Nemčije.

Izvajanje številnih varnostnih operacij, prepoved lova v določenem obdobju leta in drugi državni ukrepi so omogočili povečanje skupnega števila teh ljubek živali. Obstaja tudi izboljšanje rodnosti in dobro prilagajanje jelenov na območja, ki so se spremenila pod vplivom človeških dejavnosti.

Kaj se hrani

Glavna sestavina prehrane evropskega jelena je rastlinski kraj kraja, kjer živi. Znano je, da je žival Morski srček rad živi v gozdno-stepski naravni coni, kjer se gozd nadomesti s številnimi grmičevji in resami z gosto vegetacijo in veliko težko dostopnih krajev, kjer lahko uredite zavetje in se zaščitite pred plenilci.

Velikost srnjad je relativno majhna, zato mora višina trave ostati srednje velika. Živali se prosto hranijo na drevesih, mahovi, jagodičjih, sadju in oreščkih, pa tudi različnih grmovjah. Prehrana se lahko razlikuje od časa leta do podnebnih značilnosti regije.

V zimski sezoni evropski srnjad oblikuje majhne črede, ki vključuje do 15 odraslih in se preselijo v gozdna območja. Na področjih populacije črede doseže 40 glav. V zimskih skupinah so ženske z mladimi živalmi, enoletne osebe, v redkih primerih pa tudi odrasli moški. Črede nenehno se premika od enega mesta do drugega, iščejo potrebno količino hrane. Ozemlje, ki ga lahko preidejo živali, lahko doseže 500 hektarov.

Če so deževnice dovolj visoke, na primer 50 centimetrov snega in višje, se črede ustavijo na določenem mestu, in kot hrana uporabljajo lubje iglavcev. Zimska sezona velja za najbolj nevarno. Po statističnih podatkih je največje število smrti srnjakov za zimo.

Zaradi pomanjkanja običajne krme v hladnem obdobju, zaradi nezmožnosti srnjaka, da potuje na dolge razdalje s debelim in globokim snegom, mnogi gozdarji vzpostavijo posebne korito za živali za živali. Roe jelen z velikim veseljem jemati zelje, repo, korenje in druge pridelke. Gozdarji in lovci redno šteje število divjih koz. Znano je, da povečanje rodnosti povzroči škodo kmetijskemu sektorju in visoki prehrambeni konkurenci med posamezniki. Zmanjšanje števila srnjadi lahko povzroči hitro izginotje vrste zaradi pogostih napadov s plenilci in lovci.

Presnova evropskega srnarja se pozimi zmanjša. Posledica tega je zmanjšanje količine krme, katerega glavni del je:

 • Moška skuta se razlikuje od ženskesuha trava;
 • drevesno lubje;
 • vejice grmovja.

Nekaterim posameznikom uspeva najti ostanke snežnih orehov, mahovine in lišajev. Tudi divja koza nikoli ne zapusti kmetijskih proizvodov, ki jih zapusti človek, na primer:

 • koruza,
 • krompir,
 • pesa.

In mnogi drugi.
Zaradi svoje odlične čare, srna lahko hitro najdejo hrano, sadje, oreške in druge prehrambene izdelke tudi pod deset centimetrov debelega snega.

Kaj živi je žival spomladi?

S prihodom pomladnega segrevanja je evropski srnjad razdeljen na majhne skupine, ki praviloma vključujejo le ženske in mlade. Enoletnik hitro zapušča proste ozemlje, kjer ona bo krmljena v celotnem poletju. Koža, ki jo je identificirala s habitatom, ostane tam dolgo časa. Moški redno ščitijo svoje ozemlje pred drugimi predstavniki vrste, ohranjanje enotnega načina življenja pa pozitivno vpliva na intenzivnost prehrane.

Kaj jelen jel jede v naraviDejavnost evropskega srnjad v topli sezoni postane počasna in ne intenzivna. Povezan je z nosečnostjo. Treba je opozoriti, da je teleški zarodek morda nekaj časa v maternici, vendar bo raste se začne šele januarja. Posledično je preživetje potomcev največje, prilagoditev posebnostim regije pa je uspešna. Ženske rodijo dojenčke od aprila do junija.

Spomladi tega gracilnega gozda se pojavijo sveže poganjki detelje, sočne trave in zimske rastline.

Kar se tiče vedenja moških, so v svojem vedenju bolj aktivne kot pri ženskah. Odrasli posamezniki začnejo označevati svoje posesti s tekočino iz znojnih žlez, ki so na glavi, vratu in na kopitih.

Kaj evropski jelenjad jedo poleti?

V poletni sezoni začne žlahtnjenje srca. Če je ženska že imela otroke, naj bi sedanji potomci sestavljali dve osebi. Eno mladičkov rodi le primiparozne ali stare, šibke živali. V prvih dneh svoje življenje, otroci otrok srca skrivajo v visoki travi in ​​vzamejo materino mleko približno devetkrat na dan. Ko pride drugi mesec, majhni otroci začnejo samostojno poiskati hrano in poskusiti številne vrste sočnih zelišč, ki jih najdemo v bližini njihovega doma. Period laktacije ženske se konča, ko mladiči dosežejo 2-3 mesece starosti.

Kako se jelena jelena vzreja in se naseliToplo poletje predstavlja najboljši čas za rast evropskega srnjaka. V tem obdobju v prehrani živali je veliko različnih živil z edinstvenimi hranili in vitamini. Po statističnih podatkih, v poletnih mesecih jelenje lahko jedo do 850 vrst rastlin. Najpomembnejša poslastica so mladi sočni listi in vejice. Večino prehrane zasedajo dikotedlodna zelišča. Preostanek pripada zlahka dostopnim grmovjem in drevesam majhne velikosti. Tudi na krmni osnovi so monokotiloni, mahovina, gobe in paprati.

Poleg tega lahko divje koze jedo listje hrasta, gabra, breze, ptičje češnje, gorskega pepela in lipe. Zelišča, ki so visoko v vodi, so najljubša hrana za divjo kozo. Med njimi:

 1. Callist;
 2. žita;
 3. cowworm;
 4. kislina;
 5. krvno žrelo;
 6. Highlander;

Tudi divja koza ne zavrne sočnih jagod, ki vsebujejo veliko mineralov in vitaminov. Pri vsaki bolezni živali išče pelin in druge strupene rastline.

Kaj se je evropska jurja hranila jeseni?

Ko pride jesenska sezona, se žival nagiba k pridobivanju teže in zalogi potrebne količine hranil pred prihodnjo zimo. Izvesti zamišljeno, divjo kozo pristopi k ljudskim hišam in polja v iskanju ostankov koruze in drugih poljščin, ki so jih kmetje pustili po žetvi. Obnašanje hrane srnenja odlikuje ena funkcija: žival redko poje celotno rastlino. Najverjetneje jo ugrizne z vseh strani in išče drugo.

Kot rezultat, lahko jelen jedo veliko rastlin, brez povzročanja znatne škode. Samo v zimskem obdobju se situacija spremeni in koze jedo vse, kar jim je všeč.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com