AmriFla.com

Avstralski terier: značilnosti pasme

Pas pasme avstralski terierAvstralski terier spada v kategorijo dekorativnih pasem psov. Njegovo poreklo je nastalo zaradi težkih ozobljenih terierjev, ki so jih prinesli iz Velike Britanije v Avstralijo v prvi polovici 19. stoletja. Na začetku je večina sort terierjev vzrejenih za praktične namene in so bile namenjene boju proti glodalcem - mišem, podganam itd.

Ta pasma pripada najstarejšemu. Vzporedno z njo se je razvila še ena podobna pasma - avstralski svilenski terier. Za razliko od avstralskega terierja so bili svileni psi prikazani kot spremljevalci in hišni ljubljenčki.

Pasma zunanjost

Povprečna teža avstralskega terierja je 6,5 kg, višina vihra pa je 25 cm. Zunanja posebnost pasme je naslednja:

 1. Volna ima povprečno dolžino in ne zahteva obrezovanja. Na morju in nogah je krajša in na vratu tvori veličastno grivo.
 2. Barva dlake na telesu je lahko temno siva ali modra, na obrazu, ušesih in spodnjem delu pa je svetlo rdeča. Dlaka tega psa je groba in ravna, dolžina na telesu je do 6 cm. Peska in rdeče barve je dovoljena tudi brez belih ali temnih oznak na telesu.
 3. Zadnji pas psi te pasme je tradicionalno privezan.
 4. Nos mora biti nujno črna.
 5. Opis pasme pasme Australian TerrierGlava ima podolgovato obliko in je prekrita s trdim, ne preveč debelim slojem. Čeljusti terierja so dolge in močne, z velikimi zobmi.
 6. Ušesa avstralskega terierja so majhna, pokrita s kratko volno, stoji.
 7. Oči imajo temno šarenko in okroglo obliko. Niso konveksni in široko razmaknjeni na gobcu.
 8. Groba prsna, rebra ukrivljena.
 9. Okončine se razlikujejo po močnih kosteh in mišičju.

Ena od značilnih zunanjih lastnosti avstralskega terierja je poseben čep na glavi, ki je zasnovan za zaščito oči živali med lovom v podzemnih zakolih za glodalce. Volna na tem mestu je bolj svilnata in mehka, svetlejša v barvi, nikakor pa bela. Značilna lastnost je tudi izraz piščančjega gobca. Avstralska fotografija terierja bo pripomogla k približevanju značilnosti pasme.

Karakter avstralskega terierja

Po naravi se predstavniki te pasme ugodno razlikujejo od drugih vrst terierjev. Lahko da pridete do živali nasprotnega spola in ne skušajo izpodbijati vsakega psa, s katerim se srečuje. In čeprav je večina živali te pasme prevladujoče, s pravilnim pristopom do izobraževanja bodo zelo vljuden. Toda ta pasma se ne šteje za najbolj sprejemljivo, zato je bolje, da jo hranimo sami ali kot par.

Skrb za avstralsko terierjevo volnoAvstralski terierji ne smejo iskati konfliktov z drugimi psi, ampak ki jih izpodbijajo, bodo nujno potrebni. To se lahko spremeni v resen problem, ker so za večje pasme psi lahka žrtev in za manjše pasme predstavljajo resno grožnjo. Večina predstavnikov te pasme zelo slabo sodeluje s predstavniki njegovega spola, kar lahko privede do nastanka bori, medtem ko obdrži dva nekastriranega moškega v isti hiši.

Ker so bili ti psi prvotno ločitev za uničenje glodalcev, popolnoma izpolnjujejo naloge, ki so jim dodeljene. V Avstraliji je ta pasma znana po tem, da lahko ubije ne le glodavce, ampak tudi kače. Lovski instinkt terierja je zelo razvit in bo sistematično sledil in uničil vse majhne živali, ki bodo izpolnjene. Žrtev avstralskega terierja lahko prebere domačega hrčka, mačko, ptico, veverico - katera koli od teh živali bo ujeta in prinesena kot darilo lastniku. Če vzamete pes na sprehod brez povodca, bo lovila vsako manjšo žival.

Če je bil pes vzgojen iz otroštva in pravilno usposobljen, obstaja možnost, da se bo v isti hiši z mačko spravila skupaj. Vendar pa tveganje za mačko varnost ostane vedno.

Značilnosti skrbi za avstralski terierAvstralski terier je značilna dejavnost in moč, ni primeren za ljudi, ki imajo raje sedentaren življenjski slog. Predstavnik te pasme zahteva stalno duševno in fizično usposabljanje. Pes je zelo všeč igrati v naravi, hojo in na splošno vse fizične aktivnosti.

Najbolje je, da tak pes pazite na dvorišču svoje hiše, vendar ga lahko majhna velikost omogoča, da jo hranite v mestnem stanovanju. Če hišni ljubljenček ne zagotavlja zadostne ravni aktivnosti, začne z zamudami in mučenjem, njegovo vedenje se hitro spreminja v slabšem položaju.

Kako izbrati mladička

Pridobite kužka avstralskega terierja in ga prevažajte na novo lokacijo, dovoljeno ne prej kot 2 meseca. V tem času ga lahko vzamejo od svoje matere in izdajo materinega mleka in njene skrbi. V tej starosti varen vzreditelj poseduje mladiča vsa potrebna cepljenja, informacije o katerih je treba zabeležiti v veterinarskem potnem listu živali.

Kuhanje je treba revakcinirati v starosti treh mesecev. Po revakcinaciji je najbolje, da otroka vzamete iz matere. V starosti treh mesecev se je že zmožen hraniti. V tej starosti je že mogoče ugotoviti vse njene pedigreske pomanjkljivosti.
Pri izbiri kuža morate upoštevati naslednje lastnosti otroka:

 1. Stanje zob je prisotnost nabora in pravilnosti okluzije.
 2. Velikost živali in stopnja njegove debelosti.
 3. Stanje trebuha. Če se otroški trebuh razširi, je to lahko znak težav s prebavili ali helminthiosis.
 4. Kakovost volne.

Avstralski terier mladičkiZa podrobnejšo predstavo o mladičku se je potrebno seznaniti s starši. Ne smemo pozabiti, da je v naši državi zelo malo strokovnih drevesnic, zato je morda potrebno daljše potovanje za mladička. V dobri kinolozi vam bodo pokazali starše hišnega ljubljenčka in druge otroke iz tega para. Stroški takšnega kuža bodo zelo redki zaradi redkosti te pasme za našo državo.

Skrb in vzdrževanje hišnega ljubljenčka

Kot je bilo že omenjeno, je avstralski terier mogoče hraniti v zasebni hiši ali v mestnem stanovanju.

 1. Puppy v stanovanju se lahko izprazni v pladenj ali krpo.
 2. Predpogoj je redno obrezovanje dvakrat letno. Nekateri strokovnjaki priporočajo obrezovanje enkrat na četrtino.
 3. Predstavniki te pasme kategorično kontraindicirano pogosto kopanje. Če se mladiček prepogosto ščiti s šamponom, je njen plašč preveč mehak. Za kopanje se uporablja samo najlažji pes šampon.
 4. Da bi psa dolgo, debelo in trdo lasje, je potrebno večkrat na teden, razkosanje in obrezovanje. Po potrebi lahko pes preseže krzno okoli oči in ušes. Z ustrezno nego v hiši bo veliko manj las.
 5. Psu Potrebne bodo redne in dolge sprehode, aktivno usposabljanje in tek na svežem zraku.
 6. Če se pes hrani na dvorišču hiše, je treba paziti, da je mesto dobro ograjeno.

Hranjenje avstralskega terierja

Prehrana tega psa mora biti nujno uravnotežena. Hišni ljubljenčki lahko hranite z naravnimi izdelki ali jih prenesejo v specializirane pripravljene vire. Krma je bolje izbrati tiste, ki so namenjeni aktivnim malim živalim. Prednost je treba dati premium živilom, ne vsebujejo stranskih proizvodov, barvil in aditivov za sojo. Hišnega ljubljenčka ni potrebno hraniti z poceni suhimi krmili - redko so pravilne kakovosti.

Ni vedno strošek krme v povezavi s svojo kakovostjo. Zato, preden začnete hraniti kuža z eno ali drugo hrano, se je bolje posvetovati z rejci ali veterinarji.

Če se odločite za hranjenje svojega psa z naravnimi izdelki, si morate zapomniti tudi njihovo svežino in kakovost. Hrana mora biti uravnotežena in vsebovati celoten sklop bistvenih snovi.

Za avstralski terier bodo koristni naslednji izdelki:

 1. Nizko-maščobne sorte mesa - purana, jagnjetina, kunca.
 2. Kuharski sir in mlečni izdelki z nizko vsebnostjo maščobe.
 3. Jajca.
 4. Rastlinski proizvodi so zelišča, sadje in zelenjava.

Pesu ni priporočljivo hraniti z naslednjimi izdelki:

 1. Oljne in prekajene jedi.
 2. Soljeni in kisli izdelki.
 3. Pripravljena konzervirana hrana.
 4. Montažni montažni izdelki.
 5. Klobase, klobase itd.
 6. Cevaste kosti ptic in majhnih živali.
 7. Krompir.
 8. Kulture fižola.
 9. Čokolada, sladkarije, citrusi.

V prehrani psa mora biti minimalna količina soli in ne sme vsebovati začimb in začimb.

Avstralski terier: opis pasme
Psi pasme Avstralske asterije so nezahtevne pri oskrbiAvstralski terier je enostaven za negoFotografija avstralskega terierjaZnačilnosti izbire psičkov za avstralski terier

Bolezni avstralskih terierjev

Predstavniki te pasme se razlikujejo po odličnem zdravju in redko trpijo. Skoraj nimajo genetskih anomalij in bolezni.

Nekatera predispozicija je na displaziji velikih sklepov okončin. Specialisti za to bolezen so razvrščeni kot dedni. Zato je pred nakupom mladička priporočljivo natančno preučiti svoj rodovnik. Če ima pes težko artikulirati patologije, mora omejiti telesno aktivnost med rastjo in razvojem. Za takšne mladičke ni priporočljivo, da se spustijo samostojno po stopnicah, tečejo dolge razdalje in skočijo.

Poleg displazije kolčnih sklepov je pes te pasme lahko nagnjen k epilepsiji, diabetesu, koži in endokrinim boleznim.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com