AmriFla.com

Katera tla za akvarij in rastline so boljša - vrsta in prava izbira

Nutritivni primer v akvarijuKakovost vode, zdravje rib, videz akvarija in dobro rast rastlin je neposredno odvisna od akvarijske zemlje. Vendar pa vsi ne razumejo, kako deluje tako polnilo in kakšne vrste obstajajo. Zato lahko mnogi akvaristi-začetniki uporabljajo improvizirane materiale ali sploh ne pokrivajo dna umetnega rezervoarja. Pomembno je vedeti, da je pravilno izbrana akvarijska tla močan biološki filter in ga ni mogoče nadomeščati s karkoli drugega.

Zahteve za tla za akvarij

Ker so akvariji imitacija naravni ribnik, ribe in rastline, je treba ustvariti pogoje blizu narave. Morate vedeti, da tla v akvariju opravljajo pomembne funkcije:

 • služi kot podlaga za pritrjevanje rastlin;
 • je habitat ne samo rib, ampak tudi drugih organizmov;
 • opravlja biološko vlogo;
 • je naravni "repozitorij" kaviarja.

V pravilnem polnilnem mestu številne koristne bakterije, ki se razgrajujejo na enostavne mineralne snovi ostanke krme in iztrebkov rib. Kot rezultat tega dejanja se voda prečisti iz nitratov in amoniaka, nima vonja in motnosti. Toda takšne bakterije se pojavijo in živijo in se razmnožujejo samo v tleh z določenimi lastnostmi.

Zahteve za akvarijske tla:

 1. Peščena tla za akvarijMaterial mora imeti porozno površino. V teh poreah se oblikujejo in živijo bakterije.
 2. Velikost delcev mora biti velikosti od tri do pet milimetrov. Kamni ali drugi materiali, večji od sedmih milimetrov, ne bodo delovali, ker jih je težko trčiti. Posledica tega je, da je hrana, ki je padla med njimi, nedostopna za prebivalce rezervoarja, začela bo gniloba in postala habitat planarjev, neprijeten črv. Preveč majhni delci, na primer, pesek, torto in prenehajo "dihati". V takem sloju nastajajo metan in vodikov sulfid, ki so zelo strupene snovi.
 3. Tla za akvarij morajo biti dobro zaokrožena. Ostri kamenčki so močno strjeni, njihovi ostri koti pa lahko škodijo prebivalcem rezervoarja. Okatannye delci so varni za ribe in se gosto drug drugemu ne držijo, zato med njimi ni stagniranih pojavov.
 4. Delci morajo biti približno enaki. Če so kamenčki pomešani s peskom, se bo med njimi prostor zapolnil z majhnimi delci, kar bo povzročilo stagnacije.
 5. Tla za akvarij ne smejo biti preveč enostavna. Priporočamo, da izberete kremen, granit ali bazaltna polnila. Udobni so in enostavni za sifonizacijo, saj bodo bolje obdržali rastlino.

Ker je tla v akvariju potrebna ne samo, če želite izbrati rastline, morate upoštevati vsa navedena pravila in nastavitve.

Kateri primer je boljši za akvarij?

Akvarijske trgovine ponujajo različne podlage, med katerimi lahko izberete pravo možnost za vaš umetni ribnik.

Kamnite za akvarij

Majhne zaobljene kamne se lahko uporabljajo v zaprtih ekosistemih in sladkovodnih rezervoarjih. Kamnite ribe ne škodijo ribam in dobro ohranjajo rastline. Lahko je dve vrsti:

 1. Morski kamenčki se zbirajo na obalah in so naravna tla. Primerna je za razmnoževanje sladkovodnih rib in kozic.
 2. Na rečnih pobočjih se pridobiva grob gramoz. Je velik delec s premerom od pet do trideset milimetrov. V ribniku je postavljen kot temelj. Ni priporočljivo uporabljati sort, ki oddajajo amoniak in amoniak.

Prednosti akvarijskih tal v obliki kamenčkov vključujejo:

 • naravnost materiala;
 • ne bodo škodovale dno prebivalcem rezervoarja;
 • ne povečuje trdote in sestave vode.

Za igrivo spodnjo ribo lahko uporabite majhne kamenčke Eco-primerka Pebbles Relic # 1. Material, ki obsega od 2 do 5 centimetrov, se izbere z umerjanjem, dobro opere in popolnoma pripravljen zaspati v ribniku. Vendar, da bi se izognili motnosti vode, priporočamo, da ga splaknete pod tekočo vodo. Prednosti izdelkov vključujejo:

 • Možna uporaba za sladkovodne in morske akvarije;
 • varnost in pomanjkanje strupenosti;
 • primeren za vse prebivalce vodnih teles;
 • umetno ni obarvan.

Naravna tla obdelana

Naravno in nevtralno je substrat iz pečene gline. Ima poroznost, kar je dobro za razmnoževanje koristnih bakterij. Claydite je varen za ribe, saj ima zaobljeno površino. Je naravno vpojno sredstvo, zato dobro očisti odpadne vode in presežna gnojila.

Prednosti ekspandirane gline:

 • Kateri primer je najboljši za akvarijudobje čiščenja akvarija;
 • porozna struktura;
 • gladka površina;
 • uničevanje presežnih gnojil in organskih snovi;
 • izvajanje biološke funkcije;
 • kemijska nevtralnost;
 • naravni videz;
 • odličen promet.

Slabosti takih polnil je:

 1. Lahkotnost. Ta kakovost ne omogoča sajenja nekaterih rastlinskih vrst v njej.
 2. Pomanjkanje hranilnih sestavin.

Hranilna tla

Za dobro rast in razmnoževanje, veliko Akvarijske rastline z koreninami potrebujejo hranilni substrat. Posebne hranilne mešanice, ki se prodajajo v trgovinah z živili, vsebujejo mineralne in organske snovi. Uporabljajo se skupaj z nevtralnimi tlemi kot substrat.

Hranilni substrat lahko vključuje uporabne bakterije v živo, porozne elemente, gnojila s podaljšanim sproščanjem ali instant topne granule.

Prednosti hranilnih mešanic:

 • zatiranje nastajanja alg;
 • spodbujanje rasti rastlin;
 • izboljšati biološko aktivnost koristnih bakterij.

Njihove pomanjkljivosti vključujejo:

 • možnost vrenja spodnjih slojev;
 • se lahko uporablja le skupaj z nevtralnimi tlemi.

Hranilišče depoja tal

Za spodbujanje rasti rastlin je dobra mešanica hranil substrat Deponite, ki vsebuje veliko količino organskih in mineralnih snovi. Vključuje uporabno za rastline, dolgotrajne nečistoče in hranljive hitro rastvorljive granule, koristne žive mikroorganizme in porozne elemente.

Uporaba Depot je treba kombinirati z nevtralnimi tlemi. Njegova uporaba zavira razvoj in rast alg, spodbuja rast predstavnikov vodne flore, zagotavlja aktivnost koristnih bakterij.

Škode Deponita so:

 • sourjenje spodnjih slojev;
 • Možnost uporabe samo s praznimi tipi tal.

Posebna masa za pesek (ADA)
Sestava te vrste tal vključuje porozne elemente, mineralna gnojila, šoto, uporabne mikroorganizme. Je odličen hranilni substrat za umetne rezervoarje, ki spodbuja rast in razvoj rastlin. Prav tako se lahko uporablja kot krmna osnova za kozice.

Prednosti Power Sand Special M (ADA)

 • zagotavljanje ugodnih pogojev za rast rastlin;
 • zagotovilo odličnega prometa;
 • zagotavljanje hranilne baze za bakterije;
 • možnost uporabe z vsebino kozic.

Slaba stran takšnega izdelka je nekoliko napihnjena.

Coral Crumb

Vrste tal za avarijNajboljša izbira za rezervoar psevdo-vodo bi bila koralna čipsa. Ima porozno strukturo in je okolju prijazen izdelek, ki ne ogroža zdravja rib in drugih morskih živali.

Večina akvaristov raje uporablja belo belo barvo, ki je videti v vsaki vodni pokrajini in simulira morsko dno.

Ampak ne morete uporabljati koralnih čipov v vseh akvarijih, saj naredi vodo bolj togo. To je najbolj primerno za akvarijske zemlje za ciklide.

Prednosti polnila:

 • porozna struktura, v kateri se bodo koristne bakterije pomnožile;
 • zaobljeni delci;
 • privlačen videz.

Slabe krvi:

 • ni primeren za vse umetne rezervoarje, ker povečuje trdoto vode;
 • hitro zatemni in zahteva spremembo, sicer se okraski dekorativnost izgubi.

Pred uporabo koralnih čipov pod tekočo vodo temeljito oprati iz prahu.

Črn primer za akvarij

Nenavadno izgleda in poudarja lepota prebivalcev umetnega rezervoarja polnila črna. Uporablja se lahko v velikih ali majhnih akvarijih. Iz primernih črnih materialov:

 1. Kako skrbeti za tlaNaravni bazalt. Material bo ustvaril gladko olajšanje in močno magnetno polje. Zaradi tega bodo podmorski hidrofiti dobro rastejo. Vsebuje v akvariju z naravnim bazaltom, ne le ribe, temveč tudi kozice.
 2. Temni kremen. Poludragi kamen je drag, zato ne more samo koristi prebivalcem rezervoarja, temveč tudi poudariti ugled lastnika.
 3. Shungite. Naravni material, podoben premogu, čisti vdolbinico, ki postane kristalno čisto. Vendar pa je material označil robove in je pogosto ponarejen.

Akvarijski pesek

Peščena tla niso strupena, zato je najbolje za ribe s tankimi luskami in občutljivim prebavo. Obstaja več vrst peska za akvarije:

 1. Kako primer v akvariju je boljšiMorski pes se zbira na koralnih grebenih in ni pakiran v posodo. To vam omogoča ohranjanje uporabnih mikroorganizmov.
 2. Rečna voda se uporablja šele po dobro presejanju. Za to se uporabljajo dve siti z različnimi širinami lukenj.
 3. Beli aragonit je naravni material, ki ga sestavljajo drobci koral in mehkužcev. Ni primeren za vse, ker povečuje trdoto vode.
 4. Črni pesek se dobi iz hematita, ilmenita, magnetita.

Najbolj poceni je kremenov pesek, ki bo ustrezala vsem vrstam rib in bo opravljala funkcijo mehanskega filtra. Njegove prednosti so:

 • delci nimajo ostrih vogalov;
 • svetle barve;
 • ne premajhen delež.

Vendar pa bo kremenčev pesek, da bo tla hranljiva za rastline, dopolniti z gnojilom ali posebnim substratom.

To je naravno in hkrati nenavadno poglejte pesek River Light iz proizvajalca UDeco. To naravno polnilo ima svetlo jantarno barvo in lahko okrasi vse ribnike. Je varna, ne povečuje trdote vode in je primerna za ribe in plazilce.

Umetna akvarijska tla

Tovrstno polnilo izdeluje posebna tehnologija iz delcev polimerov, stekla ali plastike. V zvezi z vodo imajo umetni materiali nevtralne lastnosti. Zato niso hranljive in niso primerne za izboljšanje rasti rastlin. Uporabite umetno podlago za okrasitev akvarijev, mešanje s hranilnim substratom.

Transparentne kapljice Marbles Barbus

Morski pesek za akvarijVečbarvni kamni v obliki kapljic so narejeni iz stekla. Odporne so na odrgne barve, nevtralne do vodne tehtnice in popolnoma varne. Primerno za morske in sladkovodne akvarije. Veliki in svetli stekleni elementi bodo dodali prefinjenost tudi preprostemu, malemu umetnemu ribniku.

Žogice Aqua Marbles Barbus

Proizvajalec proizvaja iz modrih prosojnih steklenih okroglih elementov v obliki kroglic. So varni za prebivalce rezervoarja, ne vplivajo na kemijsko sestavo vode in lepo izgledajo s katero koli barvo hranilne zemlje.

Z ureditvijo podvodnega kraljestva tla so pomemben element. Iz njegove kakovosti je odvisna ne le videz umetnega rezervoarja, ampak tudi stanje prebivalcev akvarija. Zato morate pred izbiro akvarijske zemlje poznati svoje vrste in zahteve za to.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com